Podvodna snimka griza smuđa na jigging - Sava

Autor dalien, Siječanj 12, 2015, 09:19:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TopMix

Gledam te podvodne snimke, što štuke, što smudja, kako napadaju varalicu i nikako ne mogu da nadjem neku logiku po pitanju boje. Odnosno, ne mogu da zamislim da bi predator ,kad već locira plen, odustao od napada samo zato što nije u nekom "dobitnom" koloru, ili da ga opšte ne bi uočio samo zato što nije u nekoj odredjenoj boji.
S druge strane, nemam razloga da ne verujem Jozi, jer njegov odgovor na moje pitanje proizilazi iz čistog iskustva na vodi...
Neki decidan odgovor na pitanje uticaja boje varalice na apetit smudja očigledno se ne može izvući, čak ni iz podvodnog snimka.

maverick

A recimo da uzmemo tu neku sfc- zutu boju ...u plitkoj i bistroj vodi, ili je dovoljno da je samo bistra...zasto bi je napao ako vidi da nema sličnosti ni s jednim drugim plijenom do sad koji je pojeo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Verovatno zato što mu se predatorski instikt ne zasniva toliko na onim stvarima za koje mi mislimo da su bitne. 

maverick

A jbg...tko zna...ali kod mene zadnjih dva mjeseca...kedera neće...pogotovo na stacionarno a baciš mu pod nos...nece da se javi ni na muvanje...hoce na gumu...ubio nas onaj sitni protekle godine...sad sve fini komadi...na gumu...sjedim po 5-6 sati na jednoj poziciji...paleta guma je dosta povelika...obično dva tri dana uzima jednu i jedan dekor...na tom dijelu....
Pitanje je zasto bas uzme tu i tu gumu a ne drugu...pitanje je gdje je onaj sitni kojeg sam vatao po solidnoj brojci dnevno...
Ja sam se nesto u zadnje vrijeme i prestao pitati takve stvari...dodjem na poziciju odmacam svoj arsenal i svoje prezentacije i idem dalje...a njega nek bude stid ako me nece upoznati  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jacobsfeld

ispricavam se sto se ukljucujem u ovu raspravu o gumicama gdje bas i nisam doma(ja sve bez gumice  :laughing7:) i jedino sto mogu reci da je ogromna razlika izmedu smukija spram stuje i soma.smuki radi gnjezda i nema sanse da nece napasti ono sto mu prode uz gnjezdo bez obzira na boju ili oblik.najvise sam ih ulovio na kedera mrtvaca na mjesanje.on mu je bio smrt.a sto se tice spica,najbolja i najosjetljivija spica je kombinacija donjeg dijela karbona a gornjeg fibera.tu se vidi i kad se riba ocese.

twister011

Bas si analizirao kako se koja riba ponasa u odbrani gnezda :headbang: :toothy12:

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Kod nas je i danas bila bitna mikrolokacija ali lovio se i okolo  :stripii:

jacobsfeld

Citat: twister011  u Veljača 11, 2015, 09:48:09
Bas si analizirao kako se koja riba ponasa u odbrani gnezda :headbang: :toothy12:

nego kako nego jesam.neke vode koje su bile prebogate stukom nakon nasada smuda su opustjele stukom.to govori dovoljno za sebe.

twister011

dalien

Iako nije smuđ, nekako mi se čini da je bolje da je u ovoj temi...

Nisam mogao vjerovati  da se nije zakačila dva puta...tek kada sam usporio snimku, vidi se da je oba puta zgrabila mamac sa gornje strane i da su trokuke u stvari bile sa vanjske strane usta...nikad ne bi rekao da je to moguće...

https://www.youtube.com/watch?v=ZLg3TZyWAGw&feature=youtu.be

twister011

Ne kapiram :sha:
Pa zar nije oba puta progutala od pozadi, skoro celu varalicu :sha: To, sta se tada dogadja sa udicom je druga prica, iskreno, potpuno logicna. Sve takve i sl mamce sam odavno izbacio iz upotrebe, bas zbog toga. Nije mi trebala kamera da znam sta se desava.
Inace, sto se tice profesionalnog a i ovakvih ugodjaja, nemam reci kojom bi izrekao divljenje :thumbsup:

bb

To se i meni zna dogodit kad varaličarim štuku sa špagom,udara al se ne zakačuje,dobro nisu to velike štuke 1-2 i nešt kile,onda sam prešo na silk,realizacija 99%

twister011

I to je tacno, ali je ovde problem u debljini i obliku mamca.
Odustao sam odavno i od kruskastih voblera i od masivnih tj debelih guma. Posebno ovako kada je trokraka fleksibilna :baba:

bb

Citat: twister011  u Ožujak 13, 2015, 11:10:27
I to je tacno, ali je ovde problem u debljini i obliku mamca.
Odustao sam odavno i od kruskastih voblera i od masivnih tj debelih guma. Posebno ovako kada je trokraka fleksibilna :baba:
rj shad onaj zelenkasto žuti bez crvenog repića i glava 7 gr,jojjj to im mast vadi