Podvodna snimka griza smuđa na jigging - Sava

Autor dalien, Siječanj 12, 2015, 09:19:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ali s osjetljivijim štapom...puno prije osjetiš i najmanji dodir u odnosu na nekog sto gramca ako radis s manjom glavom pogotovo u ovim zimskim vremenima, te je i kontra pravovremenija...ali ajd svi to nekako drukcije tumacimo....uredno izabran pribor donosi da kolega sjedi pored mene i ni da mu se javi a ja imam tri udarca...ljigava , nikakava, jedva osjetna i dva ulovim a on i dalje nema nikavih dogadjanja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

VELJO

Citat: dalien  u Siječanj 27, 2015, 20:50:38
Recimo ja nikad ne bi štapom do 30 ili 40 gr na Savu(ili Dunav jel..)
O ovom pričam, ako treba ponoviti ću.
Uzmem za jedan ribolov sa sobom Sportex Ti boron 40gr i Balzer magna silver pike 100gr( ovaj radi ladno sa 100g jigovima)
Taj dan sam bacao naizmjence i sa jednim i sa drugim štapom  a gramaže su bile 25-40gr i nisam niti u jednom segmentu vidio razliku u realizaciji  ulovljeno 9 smukija poslje svake ribe sam mijenjao štap.

Valjda je sada jasnije  :wave:
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

dus

veljo nije mi bilo jasno ono " meka špica služi da smuđ dublje guta " 

VELJO

Citat: dus  u Siječanj 27, 2015, 22:31:55
Citat: VELJO  u Siječanj 27, 2015, 22:07:27
Dalien, meka špica služi da  riba dublje guta ali istovremeno gubiš na detekciji dna prijenosom informacija na ruku,

el to znači da sa mekanim špicom odgađaš kontru a sa tvrđim ne ??

Maverick ovo tvoje potpisujem, + što je ugodnije loviti sa lakšim priborom.

No ne treba zaboraviti da nije isto cd 50 gr i shimano 50gr isto tako i važnost kakva je uredenica 10 i 15lb radi veliku razliku!

edit: nešto sam zbrljao pa sve ide kao citat
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

VELJO

Dus, da mekša špica služi za dublje gutanje varke.

dalien

Citat: VELJO  u Siječanj 27, 2015, 22:38:58
Citat: dalien  u Siječanj 27, 2015, 20:50:38
Recimo ja nikad ne bi štapom do 30 ili 40 gr na Savu(ili Dunav jel..)
O ovom pričam, ako treba ponoviti ću.
Uzmem za jedan ribolov sa sobom Sportex Ti boron 40gr i Balzer magna silver pike 100gr( ovaj radi ladno sa 100g jigovima)
Taj dan sam bacao naizmjence i sa jednim i sa drugim štapom  a gramaže su bile 25-40gr i nisam niti u jednom segmentu vidio razliku u realizaciji  ulovljeno 9 smukija poslje svake ribe sam mijenjao štap.
Valjda je sada jasnije  :wave:
Jasno je meni šta si htio reći otpočetka, jednostavno je skroz nisi trebao ponavljati...ali ja sam na svojim iskustvima (ribolovi sa tri dobra promašena griza recimo - dakle empirijski kao i ti)VIDIO razliku u realizaciji koju ti recimo nisi i zato više vjerujem tvrđim štapovima (sa dodatkom mekane špice naravno)...i sad tko je tu u pravu(ili zabludi)?
Oboje, jer je najbitnije samopouzdanje u ono što i kako radiš..... :hello:

maverick

Pa ja sam se sveo na sve manje...usrašmo dalienu topik ali isprebacivacemo ako treba...ne prelazim zimi 10 libri, kad ne mrzne i 8 lb...ne prelazim stapić preko 30 gr...lovim krupnog smudja i imam visoku realizaciju...ali isto tako poštujem i druge koji love bilo kojim njima pogodnim načinom  :ok:
I sto dalien piše...da vjerujes u on s cim bacas..u prezentaciju...varalicu..i tad si šampion  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIF

Citat: maverick  u Siječanj 27, 2015, 21:05:21
Pa upravo to, svatko ima svoj stil i ako lovi s njim onda je to ok, a odavno smo prozvakali tu priču s tim špicevima...mislim da je valjda veliki dio siska pecao s sličnim štapovima dok nisu isprobali nesto drugo...ali i to je stvar ukusa...mene sam zanima kako jigate po noci kad ne vidite špic
Ne,niste ju prozvakali,i samo JEDAN u Sisku sto lovi,trenutno ne koristi takav stap.
Daliene,bez ljutnje...jos moras puno zganaca pojesti u ribama da bi imao post izgradjen na iskustvu,a ne pretpostavkama.Nije mi jasno ovo:ja to NE koristim,al to ne valja...ma nema veze..
Mossi druze,pa kako ti to onda kacis smudjeve i od cega poderana glava,ako nije od zuba?

mossi

Citat: rj  u Siječanj 27, 2015, 22:12:08
Citat: mossi  u Siječanj 27, 2015, 16:52:26
@twister, RJ

Ja sam Antaresom 210 10-30 vadim somiće 5-7kg, smudja od 4kg izglisiram
Antares 15-40 mi je za srednje velike ribe.:icon_thumright: nisam ja kriv što mi došla budala ...  :icon_scratch:
Sea spina 3m 100gr vadim samo kad s bijem na obali sa ... neistomišljenicima    :angry3:

zanimljiva tvrdnja  :icon_scratch: kako klasificiraš štap  :sha:

Znaš i sam da to nije ozbiljna podela.
Na malom Antaresu je i mala mašinica TP 2500MgS, a na velikom je neka iz klase 4000.
Samim tim ozbiljniji pribor nosi i ozbilniju šansu za uspešan dril.
A štapovi su toliko različiti i sa toliko različitom namenom da ih je smešno staviti u isti divan.

Što se tiče mekog vrha, slična tema je i varaličarenje soma struna ili monofil.
Jer som ima karakterističan usis, pa samim tim kruta veza sa varkom podrazumeva nešto plići ubod.
Ali to su nijanse, mekšim držanjem štapa se to može kompenzovati.

Ima nekoliko muvaroških filmova gde se vidi da muvaju smudja tako da im je štap u balansu,
pa svaki potez pravi klackalicu i toliko mekano ga drži sve do kontre.  :icon_thumright:

dus

kad muvam na kedera ,znači olovo oko10-12 gr ,onda odložim kontru ,i tu stoju  da dublje proguta kedera ako ne osjeti glavu ,ako ju osjeti izbacuje ju van,ali kad jigam sa težim glavama čim osjetim udarac sljedi kontra,ne vidim baš efikasnost ostavljat mu da dublje guta jig sa olovom od15, 20 -30 ili još više grama.

mossi

Citat: MIF  u Siječanj 27, 2015, 22:57:37
Mossi druze,pa kako ti to onda kacis smudjeve i od cega poderana glava,ako nije od zuba?

Ma niko nije rekao da na glavama nema tragova zuba, ali smatram da nerealizovanih kačenja
zbog udarca zuba u glavu imam malo - premalo da bih oko toga lomio glavu (svoju).  :BangHead:

alexdja

Citat: dus  u Siječanj 27, 2015, 23:01:39
kad muvam na kedera ,znači olovo oko10-12 gr ,onda odložim kontru ,i tu stoju  da dublje proguta kedera ako ne osjeti glavu ,ako ju osjeti izbacuje ju van,ali kad jigam sa težim glavama čim osjetim udarac sljedi kontra,ne vidim baš efikasnost ostavljat mu da dublje guta jig sa olovom od15, 20 -30 ili još više grama.

A metak, predvez...?
       Nema više divljeg bučka. :no:

dus

ako osjeti olovo onda je svejedno dal je to metak ili jig glava ! nece ju ostavit u ustima !
bar su kodmene smuđevi takvi    :ok:  još nisu počeli jest olovo   :stripii:  i metal   :rofl2:

alexdja

Jel muvaš nekad sa predvezom i kliznim olovom koje ne silazi do udice?

U tom slučaju ne može da oseti olovo u ustima, udica sakrivena u kederu...
       Nema više divljeg bučka. :no:

dus

pretežno sa jig glavom , muvam i sa predvezom!