dozvola za upravljanje

Autor alex7777, Veljača 15, 2015, 09:33:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alex7777

cuo sam neki dan da se stare doz. za upravljanje (moja je od 2005godine) moraju mjenjat? s obzirom da pise na njoj da je neogranicena u djelu " vazi do" jel zna neko nest o tome??

kobac

pogledaj na internet zakon o unutarnoj plovidbi i lukama unutarnjim voda ili pravilnik o čamcima-prati samo naslove-trebalo bi biti unutra ili nazoveš kapetaniju to je najsigurmije

Lale D.G.O.

Jel netko zna može li se polagat za voditelja brodice C(ili skipera) , bez preduvjeta da imaš B min. 3god.?

maverick

Mislim da moze...ja imam stariju dozvolu i nemam polozenu kartografiju i radiofoniju....pa bas nesto gledam da polozim i tu vecu kategoriju...no cini mi se da procitah da skiperska  traje samo pet godina...skonem ovih dana do kapetanije da provjerim..nije ni meni jasno sta tam sve piše
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lale D.G.O.

Odlično,imam nekakvu ponudu za šljaku na moru kao skiper i ako je moguće to bi bio bingo  :ok:

šajzika

Citat: Lale D.G.O.  u Lipanj 26, 2015, 13:45:47
Jel netko zna može li se polagat za voditelja brodice C(ili skipera) , bez preduvjeta da imaš B min. 3god.?
Za c kategoriju trebas 18god, ljecnicki i odslusat predavanje i polozit ispit.
Evo ti link pa da vidis kolko to sve kosta
http://www.yc-skipper.com/index.php/tecaj-voditelj-brodice-c
Audentes fortuna iuvat

Lale D.G.O.

Kugla

Kad sam ja polagao, mogao sam polagati i za C, samo nisam prijavio onaj dio oko Navigacije, samnom u grupi je bilo njih par koji su polagali i to, malo je zahtjevnije, inače rekli mi u kapetniji da kad god hoću mogu to dodatno položiti i to je to.

pajdo77

Nisam ni ja htio polagati tu navigaciju jer nemam namjeru otići na more i onda iznajmljivati čamac za par stoja na sat i trgnem se kad ono Italija pod nosom. Rekao mi je lijepo čovjek u kapetaniji:vozikajte se vi tu okolo ali nemojte baš na more pa u čamac. :stripii:

alex7777

E zato ja imam polozeno i za more kostalo me 100kunica vise i mir nemam brige digod platio 700 il 800kn isti korbač jedna runda manje a neznas nikad kad ce ti zatrebat!! :bye:

pajdo77

Ja ću to riješiti kada nagrecam za vikendicu na moru i jedan kaić kako dalmatinci kažu,do tada mi je dosta ovo panonsko more :takoje:

miha

pa kako česi luftić i na more ni papira ni ničeg ...i opet im dobro .... :ok:

Kugla

I ova B kategorija koju imam vriijedi za more, 1 milju od kopna

maverick

Ja uopce nemam kategoriju vec voditelj brodice...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla