dozvola za upravljanje

Autor alex7777, Veljača 15, 2015, 09:33:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kobac

Ako nemas nis polozeno onda nemozes nis na brzaka,
Kad se skupi odredjeni broj kandidata onda se organizira polaganje, prvo predavanja par dana pa prakticno (pro forme) i onda ispiti u kapetaniji pred djelatnicima kapetaniue svaki ispit posebno i tek onda dobijas kategorijun za koju si se prijavio
Cijena je sada mislim prrko 500-600 knako ne cak i 800

bb

Ma gledaj to je ona kategorija za 10 ks i 6m max reko mi je  čovjek koji to izdaje da će me zvat prije pol godine pa ne zove a košta 200 kn,pa gledam na internetu to po zagrebu imaju neka ko učilišta koja ti to izdaju na licu mjesta

pajdo77

Ja sam napokon lane išao polagati baš zbog toga što su počeli zaustavljati na vodi a kazne nisu navodno simbolične. Dozvola kao dozvola je indentična kuglinoj jedino što sam ja dobio ljepšu sliku :stripii: . Ispit i slikanje te neke marke za b kategoriju dođu oko 500 kuna s tim da sam mu ja naglasio da polažem samo za rijeke a koliko dođe i za more nemam pojma. Ako nemaš vozačku tamo polažeš i prvu pomoć. Na predavanja nisam išao jer sam nabavio skripte pa sam bio samouk. Ideš od vrata do vrata i svaki je ispitivač zadužen za neko područje. Kada skupiš sve potpise još malo veslaš i gotovo. U mojoj grupi nas je bilo 8 i jedan je roknio,moraš doći na slijedeće polaganje ali mislim da nema nikakve nadoplate. Koliko dođe polaganje za "A" kategorije ne znam ali bolje odmah položiš za "B" pa si miran a ne da kupiš jači motor pa onda hajde ponovo. Evo to su vam lanjske informacije a jel se nešto od tada mjenjalo ne znam vam reći. Dolazili su iz Srbije jer tamo nisu u mogućnosti polagati za more a Mađari dolaze autobusom u grupama jer je kod njih skupo(navodno 500 eura ako je istina).

kobac

Evo u pravilniku ljepo pise kategorija A plovila do 6m i 8 kw i mora imati 15 godina, a za B mora imati 16 godina , s tim da za skutere, jet ski i camce preko 15 kw kategorija B i 18 godina
Pise ujedno i sve o nacinu polaganja, koga zanima nek otvori pravilnik i cita

Cl. 235a zakona o plovidbi i lukama un..... kazna ako camac nije registriran ili nisi polozio za voditelja 1000-5000 kn pa tko voli nek izvoli

maverick

Mislim da obuka traje dva tjedna...a polaganje je u jednom danu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bb

Hvala kobac,a nemam živaca čitat pravilnike,bar sam utvrdio da mi treba a kategorija

Lale D.G.O.

Bez obzira što ti treba A,položi za B. Nije nikakva para u pitanju,a možeš vozit bez ograničenja. Ja ću polagat za C,isključivo za to jer mi jedan kolega u Zadru nudi posao skipera koji je masno plaćen i ono što je najbitnije,sa C imaš internacionalnu dozvolu za plovidbu svim rijekama i morima. Inače sam također htio polagat za B zbog svojih potreba,a dogodila se mala promjena i eto...

Lale D.G.O.

Tko ide često u kapetaniju,kako i kada rade,ima li nekakav direktan broj?

maverick

Rade svaki dan...prvu smjenu...ne znam tocno od koliko....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bb

Ma ako mi bude trebala c kategorija ja ću položit,a sad oće mi trebat ili ne u životu neznam,imam ja pomorsku knjižicu pa isto skuplja prašinu.

Lale D.G.O.

Citat: maverick  u Lipanj 28, 2015, 09:22:38
Rade svaki dan...prvu smjenu...ne znam tocno od
Problem mi je radnim danom,ali hvala svakako

kobac

Vukovar
32000 Vukovar
Županijska 62
Ivan Barović
načelnik:
Miroslav Turba
tel./fax.
032 441 538
032 441 539

Osijek
31000 Osijek
Šetalište kardinala F. Šepera 6
Tomislav Cicvarić
načelnik:
Marko Čordašić
tel./fax.
031 250 240
031 250 248

Slavonski Brod
35000 Slavonski Brod
Šetalište braće Radića 19A
Damir Simić
načelnik:

tel./fax.
035 446 655
035 447 418

mislim da rade samo radnim danom sad dali od 7-15 ili 7,30 -15,30 nebitno a imaju pasivna dežurstva koja su inace za havarije i sl. a ne za pitanja pod razno, znači zovi radnim danom u redovno vrijeme i pitaj sta te zanima

Lale D.G.O.

Ma imam broj direktno od čovjeka u Os. Dogovarao sam već dva puta  prošle godine,svaki put mi je rečeno da će mi se javit čim skupe dovoljno ljudi za grupu...i dan danas još čekam  :crybaby2: nema ništa dok ne odem tamo direktno.

maverick

A otici cu ja ovaj tjedan...a i ja sam zainteresiran za polaganje ... :ok:

kobac

To i je problem nema polaganja dok se ne skupi dovoljan broj kandidata, al to ne znaci da ce pilaganje biti u osijeku