Cijena ribolovnice.

Autor šime, Veljača 28, 2015, 16:27:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

DA se netko ne naljuti...ta lova se uzima bez ikakve prijave poreza...bez ikakvih davanja koje ja kao privatnik placam...kao sto ga ti odnosno tvoja firma placa...itd itd...i onda se mi tu raspravljamo o cijeni ribolovnice...ma možeš misliti koliko je to sve ispravno...stoka sitnog zuba....tko nije kupio ribolovnicu neka ju ni ne kupuje...pa nek se hebu...u najgorem slucaju ako vas pošalju na sud...kazete da nemate posla i da pecate ribu jer nemate sta jesti i dobijete maximalni iznos kazne od 100 kuna...ili idite pecati tamo gdje nema ribocuvara itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Klifton

To je potpuno nezakonito i iskreno prvi put za to čujem i nigdje nisam čuo da ribočuvar ima postotak od dozvola,ja vjerujem u cijeloj državi da nitko tako ne radi.Da stavi cijeli iznos u đep -ukrade i razumijem al da je blagoslovljen od udruge-saveza ja to ne mogu vjerovati,legaliziran lopovluk.Sad su mi i jasniji vaši komentari.

maverick

Evo jedna točna informacija...jedan od ribočuvara ima penziju 2600 kuna...kredit od 400 eura, napola je alkoholičar i to sve uredno financira... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Prije pet-šest godina u osječkoj zajednici se prodavalo i 8000 godišnjih ribolovnica. 2013 prodano je manje od 3000, ali su poobarani svi rekordi u prodaji dnevnih dozvola. Pravilo je bilo, staviš 60 kuna sa strane, pa ako platiš, platiš.

šime

Maverick ima pravo i donekle se slažem sa njime.Tu su neki problemi principijalne naravi a tu on kao čovjek koji vodi firmu na svaki klinac plača porez i pitaj boga kakve sve namete.Sada kada idemo u pitanje naplate-PRODAJE ribolovnica a gdje je tu FISKALNI RAČUN  i PDV na  svaku prodanu ribolovnice (nije li prodaja ribolovnice ista postala ROBOM  kojom se ostvaruje materijalna korist)
    Tom robom imaju samo pojedinci korist a najmanje  svi ostali članovi(misleči na poribljavanje, uređenja voda, zaštiti voda , čiščenje i zaštita okoliša itd.)

Klifton

Da li se dnevna može izvaditi negdje u gradu? Dan ranije ili?

raso

Citat: Klifton  u Ožujak 04, 2015, 21:57:24
Da li se dnevna može izvaditi negdje u gradu? Dan ranije ili?
Zvanično u svakom ribolovnom društvu i u zajednici. Ne zvanično, poslje 14 sati nema nigdje nikoga.

kobac

nisam htio odmah komentirati-
po meni je ta dnevna prodaja, kada zatekneš ribiča već u ribolovu-nelegalna- jer je taj, ako je već pecao- u prekršaju, a ako ribočuvari ( a znam klakvih ih ima-čast iznimkama), takvima prodaju dozvolui od tih 60 kn sebi uzeo postotak -onda je to neka vrsta zlouporaba ovlasti i pogodovanje, ma šta tko mislio o tome
stvar je jasna, kupi dnevnu dozvolu (ako nemaš godišnju)prije izlaska na vodu, makar od tog čuvara (koji mora izdati račun),ali ponavljam prije izlaska na vodu i u toj transakciji nema nikakve provizije za ribočuvara, koji može eventualno biti adekvatno plaćen u vidu mjesečne plaće ili po izlasku na vodu za što mu se treba izdati neka vrsta radnog naloga ili kako se već zove-sve ostalo "po meni" lov u mutnom

Klifton

Citat: kobac  u Ožujak 05, 2015, 09:30:39
nisam htio odmah komentirati-
po meni je ta dnevna prodaja, kada zatekneš ribiča već u ribolovu-nelegalna- jer je taj, ako je već pecao- u prekršaju, a ako ribočuvari ( a znam klakvih ih ima-čast iznimkama), takvima prodaju dozvolui od tih 60 kn sebi uzeo postotak -onda je to neka vrsta zlouporaba ovlasti i pogodovanje, ma šta tko mislio o tome
stvar je jasna, kupi dnevnu dozvolu (ako nemaš godišnju)prije izlaska na vodu, makar od tog čuvara (koji mora izdati račun),ali ponavljam prije izlaska na vodu i u toj transakciji nema nikakve provizije za ribočuvara, koji može eventualno biti adekvatno plaćen u vidu mjesečne plaće ili po izlasku na vodu za što mu se treba izdati neka vrsta radnog naloga ili kako se već zove-sve ostalo "po meni" lov u mutnom
Upravo tako  :thumbsup:,ali već sam rekao i prije gdje su se neki prepirali da ne treba dozvolu vaditi ranije,što lijepo i piše u zakonu,stvar je u svijesti ribića koji izađu na vodu i imaju pripremljenih 60 kn u đepu a mole boga da eventualno čuvar neće naići,kad se ta svijest promjeni i sa dozvolom se izađe na vodu što je i strogo po zakonu ne može biti ni ovakvih malverzacija od strane čuvara koji opet mole boga da je takvih ribića što više.Sada mi je puno stvari jasnije sa vaših voda,nepojmljivo mi je sve to.

šime

Ma daj da se ide malo u krajnost .Zapravo šta mi , odnosno ja u ovome slučaju dobivam kupovine ribolovnice osim to što netko moje novce troši na svoje potrebe.Naime govorim za pecanje na Dravi to za zatvorene vode nije tako, ali kupovinom ribolovnice dobijem dozvolu za udisanje svježeg zraka na vodi , doživljaj prekrasnog jutra u svitanju , mir i cvrkut ptica oko sebe, nada da će mi eventualno zapecati (a neće jer nema šta), zadovoljstvo biti u prirodi. Zašto to tako opisujem , ma zato što je Drava i pecanje na Dravi postala znastvena fantastika i iluzija de se nešto može upecati.Zapravo u novija vremena ova vrsta ribolova i sama voda je toliko zapuštena da se tu nema šta tražiti.

kobac

Ha čuj ti bi pored prirode i cvrkuta ptica još o ribu da uhvatiš
Ribe će biti još i manje jer je drava prakrično bez nadzora, ribočuvari jako malo to obilaze, a ako i obilaze idu po danu, a policije tamo nema, tako da je mržaroša i raznoraznih hep majstora sve više i više

Mudri

Ja mislim da bi prvo trebali uvesti dobre kontrole u birtije gdje se prodaje pečena riba,kako neko kupi 3 smuđa iz ribnjaka a cijele godine prodaje smuđa na orli na ovako na onako,kad ovi lopovi nebi imali kome prodavat ribu nebi je toliko ni hvatali.....

šajzika

Uvjek ce netko kupiti svjezu ribu ispod cijene
Audentes fortuna iuvat

miha

orli nije upitan ali porcijaša neš kupit ni u jednoj birtiji...a nekad nije bio problem...

šime

Eto, izlazak na Dravu nizvodno od grada Osijeka i zabaciti štapove i upecati nešto kvalitetnije je u rangu dobitka na lotu .ma nije uopče bit uloviti ribu jer me ona nakon ulova uopče ne zanima .Zapravo stvar je u tome da je to prešlo u dosadu jer se ništa dešava, jer nema šta pecati.