Proljetni lov soma na prirodne mamce

Autor maverick, Ožujak 03, 2015, 22:17:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

S čim početi u prve dane...nadam se da nakon ove promjene vremena ide neko zatopljenje vode pa cemo se malo igrati s somom do lovostaja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mariorhr

Kažu stari ljudi kad kišnjaci počnu poslije zime da izlaze onda treba krenuti na soma, a budući da ih ima ko pljeve ja sam kontao nabacit nešto ovako

rj

ovo će ti "bjela" oćerupat u roku udma  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

No

po mom iskustvu (lovim godinama u 1,2,3,...mjesecu-čim dođe prva velika voda) kišna glista je zakon,kad ih možete nabrat možete i soma ulovit, manja udica, 2-3 gliste i što je posebno interesantno morate pratit vrh štapa kao da pecate bijelu ribu.ako očekujete motanje štapa načekat će te se, vjerovali ili ne som zna ostavit ako niste kontrirali.   :hi:

Tićo

Meni se u proleće baš suprotno dešava potezi su veoma vidljivi, i veoma dobar mamac je kišna glista, naravno i živa riba je odlična kako u proleće tako i cele godine. Mislim da početak pecanja u proleće nema nikakve veze sa izlaženjem glista nego sa temperaturom vode, na Dunavu je neki početak sa 7-8 stepeni, ali bolje pecanje se treba očekivati kad je temperatura vode preko 10 stepeni, a to uglavnom bude u Aprilu mesecu.

Kugla

Citat: rj  u Ožujak 04, 2015, 07:30:33
Uh zato i ne volim kišnu glistu kao mamac, navuće se bijel riba i neprestano cimanje, užas, a kako ju drukčje staviti  :icon_scratch:

joker

ja stavljam pretežno 1 štap na kišnu glistu ili ritsku ovisi koje imam 2 na durbahera a 3 babuška veličine dlana i zvečka.pa nek bira šta mu paše.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

joker

Citat: Kugla  u Ožujak 04, 2015, 10:31:32
Citat: rj  u Ožujak 04, 2015, 07:30:33
Uh zato i ne volim kišnu glistu kao mamac, navuće se bijel riba i neprestano cimanje, užas, a kako ju drukčje staviti  :icon_scratch:
nikako češće pregledavanje mamca i nema druge

Kugla

Ma nema se šta pregledavati, jer brzo ih uništi bijela i već znam da mora ići drugi set glista  :veryangry:

joker

a skuzio sam kad bijela ne skida gliste i nedrka po njima onda crne ribe se tuda šmucaju

bb

Ja ga volim pecat na kišne gliste,ali što kažu od ove bijele ribe poludim,a durbahera isto izmrcvare uglavnom stalno neš mrlja,najbolje mi je kedera stisnit za glavu malo ga protrest ogulit kožu.Pecam s jednim štapom,i grizevi su jasno vidljivi.

petrinjac

kod nas neki love na lignje'.. riješili su problem gliste'
mozda da probas.. :idea1:
..
cuo sam.. da i fino love..
zilava je dosta i lako dostupna (iz trgovine zaleđena..)
..
vidio nisam.. al ima mi logike'...
nafila se na tjelo.. a krakovi lagano rade na struju toka vode..
mislim da ju brko' nebi mašio..
(cak da love i na rijeci Kupi koja je bistra ko rakija ljeti..)

e sad.. vjerojatno i nju bjela riba čopka' ...
ali sumnjam sa bi ju mogla skinuti..
..
a i ruke vjerojatno ne mirisu najbolje.. no ima na benziskim pumpama
one najlon rukavice
pa riješiš taj problem...
:thumbsup: :thumbsup: :hi: :occasion14:

kawasaki

A sta velite kad bi svezali uz udicu na dlaku spuzvicu i zvonce za soma? Zvonce da ga privlaci a spuzvicu da digne sistem od dna da bjela teze moze ceprkat po glistama.

ja sam tako vato na durbahere.  :hi:
Brzi od Bolena.

vatrogasac

Na Savi uzvodno od Sk se isto lovi na lignju uredno koliko imam informacije.

kawasaki

Na Savi u Sl.B. se lovi na lignju ljeti koliko znam  :hi:
Brzi od Bolena.