Skupština Zajednice ribolovnih društava Osijek

Autor šime, Ožujak 20, 2015, 20:19:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

vi svi pričate o dunavu i kopačkom ritu .a šta je sa dravom .na dravi nikad nije bilo privrednog ribolova a kolko sam ja shvatio to je sada gotova stvar .ONI znaju druge nije briga (KAO ŠTO SAM REKAO U BELIŠĆU JE BITNO DA NIKO NE DIRA STARU DRAVU SVE OSTALO JE NE BITNO).predsjednik mog društva nikad nije ni bio na Dunavu i nema pojma šta su to privredni ribari ni koliko ih ima ni šta rade ...pa tako da mu je sve jedno ako i dođu na DRavu .....(samo da niko ne dira STARU DRAVU).jel resursi koje ima Drava jako su ne iskorišteni i treba ih iskoristiti.....tako oni kažu ...

raso

Mudri, napišeš prijavu, odneseš u DORH i urudžbiraš.

maverick

Citat: šime  u Ožujak 21, 2015, 21:50:54
Da ,ali ovo je naš šor i mi njime trebamo upravljati

Ovo je bit svega...i tako cemo se od sad ponasati...a Mudri vjeruj da nitko nema pojma kome udruge odgovaraju...jedan Dinamo hebe cijelu Hr...Mamicu ne moze nitko nista...mi ovim mozemo prestati davati lovu pa nek se hebu sami sa sobom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Šime ja nisam vidio smisao podizanja ruke kada je skoro svaka odluka proglašena jednoglasnom, imao sam osjećaj da sam na nekoj žurki u vrtiću...

Mornar Popaj

Zamislite izraz lica političara, da nitko ne izađe na izbore ??? Ili izraz lica tih lupeža da nitko ne kupi dozvolu  :sha:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Taj izraz lica bi volio vidjeti, samo nikad se neće dogoditi da baš niko ne kupi ribolovnicu.
Miha ovi tvoji pišu da su bili na natjecanju i podignu putne troškove, a na natjecanju nisu bili i tako non stop, nisu oni jedini, eto samo jedan od primjera kako lapaju lovu
Kod večine društava cijene ribe koju "plaćaju" za nekakva poribljavanja je i do 3 puta veća od stvarne cijene, kasnije si višak podijele.
Pa mešetarenje  na raznim natjecanjima koje organiziraju i tako dalje u nedogled, ima još primjera, eto zato kažem da treba masovni prosvjed protiv takvih kako bi se nešto pokrenulo sa mrtve točke

maverick

Ma ovi kod mene idu na antjecanje...vode klince...nije to ni loše ali kradu gdje god stignu...mozda se nece dogoditi da bas nitko ne kupi dozvolu ali ako vecina ne kupi pa im prihod bude samo deset posto od ovog sto imaju sad.... :ok:

rj

moraš imat čvrste dokaze ...koliko kontam za sad postoje dva inkriminirajuća slučaja
1. kupnja 7,5 t šarana po cjeni 40 kn 1 kg
2. ispisivanje naloga ribočuvarima i samim tim isplata naknada ...
u slučaju 2 trebaš pokajnika

odg. Mudrom ..

Ljudi jel neko zna kakav je postupak da se ti lopovi prijave uskoku pa da oni ljepo dođu kao kod Bandića,onog lovca ,Sanadera itd....ozbiljno pitam....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

umpahpah

Broj ribočuvara je smanjen,neki više nemaju nalog i ne rade a neki si prave nalog preko matičnog kluba,tako npr. naš "pretsjednik" (tako se on naziva) si radi nalog ispred šrk Linjak Josipovac a uopće ne obavlja svoju ribočuvarsku dužnost,zasto??? Zato što je prošle godine uhvaćen usred noći gdje  u poplavljenom dijelu ceste hvata ribu i trpa u vreću (pa  ga nitko ni ne doživljava kao službenu osobu kojoj treba pokazati ribolovnicu)  i još uvijek ga nitko nije maknuo sa ni sa jedne dužnosti koju"obavlja"!!! Prestrašno!!! Netko sam imalo savjesti bi sam vratio značku i odstupio!!! Bruji cijeli Osijek,Višnjevac,Josipovac,Petrijevcii nitko nije potegnuo to pitanje!!???

Kugla

Susjed sve pohvale kad odvedu klince na takmičenje, pa neka i naplate troškove i sve ostalo, to je opravdano, ali mnogi uopće ne idu a dižu troškove i sve što treba kao da su bili a nisu.
Kad smo kod cijene ribe za poribljavanje, zar nije netko ovdje napisao da je na prošlogodišnjoj skupštini iznesen podatak da su plaćali šarana za poribljavanje 53 kn / kg.  :sha:
Zrine eto ti taj si piše naloge i vadi lovu a ni ne ide u službu, a jel ga netko prijavio za to? Naravno d anije i kako će onda netko reagirati, ako znaš da se u tvom društvu tako nešto radi onda prijavi pa će netko reagirati i otud se kreće ka rasčiščavanju svih nepravilnosti

miha

ništa od svega ovoga ... agoniju može prekinuti jedino novi zakon i jedan od prjedloga ...a to je da nema više županijskih saveza i svih tih malih društava ..nego samo jedna krovna udruga a to je HRS dozvola za cijelu HR u vrijednosti 150 kuna (jedino se moraš opredjeliti dali si sportski ili rekreativni ribolovac) e toga se oni najviše boje ....zato idu i te izvanredne skupštine i ti neki revizori ili kako več....

umpahpah

Da i kad ide u kontrolu (rijetko) obavlja ju neregistriranim skuterom!!! Ja sam to sve prijavio u ZŠRD Osijek kad se dogodilo i naveo svjedoke koji su ga zatekli u kkrivolovu i po meni ja sam svoje obavio!! Da sam ga ja uhvatio osobno bilo bi to rijeseno,od onda ga ja vise ne vodim sa sobom u kontrole ribolovnica i terena jer mi je to licemjerno!!!

Kugla

Ako se ne ukaže na probleme koji su zavladali na nižoj razini, onda se neće ništa ni promjeniti, treba ukazati što se dešava i onda će se lakše ići ka ovome o ćemu pričaš Miha, o krovnoj udruzi i jedinstvenoj ribolovnici, a ako se ne kaže kako sve na nivou ovih Županijskih saveza i svih ostalih društava loše i naopako, onda neće ni imati argumenata za promjenu i ostati će sve isto, što je problem u jednom mirnom prosvjedu, koji će mediji vrlo rado poratiti, da se kaže što ne valja i što treba napraviti, zašto nitko nebi na prosvjed?
Prijavimo skup, pozovemo medije, i krenemo u pravom smjeru

Kugla

Citat: umpahpah  u Ožujak 22, 2015, 09:40:45
Da i kad ide u kontrolu (rijetko) obavlja ju neregistriranim skuterom!!! Ja sam to sve prijavio u ZŠRD Osijek kad se dogodilo i naveo svjedoke koji su ga zatekli u kkrivolovu i po meni ja sam svoje obavio!! Da sam ga ja uhvatio osobno bilo bi to rijeseno,od onda ga ja vise ne vodim sa sobom u kontrole ribolovnica i terena jer mi je to licemjerno!!!
Zrine druže moj ne prijaviti u Savez, već ako je to napravio uzeo lovu od naloga a nije ni odradio posao onda je to kako ono kažu naši političari za institucije ove države zar ne