Skupština Zajednice ribolovnih društava Osijek

Autor šime, Ožujak 20, 2015, 20:19:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Citat: šime  u Ožujak 21, 2015, 21:12:48 "Trenutno  (u ovim trenucima), otvoreni dio Dunava u granicama
Kopačkog rita je je ostao bez nadzora , naime JU "Kopački rit" ostala je bez prava nadležnosti kontrole tog dijela Dunava"
Znači li to da ne mogu ni dozvole za taj dio prodavati kao do sad? Ako oni više nemaju nadzor na tom dijelu Dunava, onda to znači da taj dio važi redovan ribolovnica  :icon_scratch:

šime

Dravski vidi , ali kao je moguče (a moguče je) , lega ribolovno društvo Esseker je pisanim putem (letkom ) ukazao na probleme , i vrlo jasno pojasnio o čemui se radi i šta će se dešavati , i svi su bili upoznati sa problemima i ukratko je pojašnjeno o čemu se radi ,ali NITKO NIJE REAGIRAO , svi se nekoga boje ili zaisat to ne razumiju.Ne razumiju kuda to sve ide i šta se dešava
Pa šta treba ljudima napraviti (možda nacrtati) da vide , ali to je vrlo jednostavno zbrojiš dva i dva i to je to.
   Ma nema se osobno prema nikomo ništa niti nam smeta nitko ,ali neradi se kako treba u interesu članova i to je to.

rj

prvo odgonetnit šta je udruga

3. Tko i pod kojim uvjetima može osnovati udrugu?
Udrugu mogu osnovati najmanje tri osnivača, poslovno sposobne fizičke osobe ili pravne
osobe. Osnivači mogu biti samo fizičke osobe, samo pravne osobe ili fizičke i pravne osobe u
isto vrijeme.
4. Tko je nadležan i kome se podnosi zahtjev za registraciju udruga?
Za registraciju udruge stvarno je nadležna opća uprava, a zahtjev se podnosi uredu državne
uprave pri jedinici područne (regionalne) samouprave na čijem je području sjedište udruge,
odnosno, Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba. O upisu udruge u Registar udruga
nadležni ured državne uprave donosi rješenje. O žalbama protiv odluka ovih ureda odlučuje
Ministarstvo uprave Republike Hrvatske.

jedino rješenje je bojkot jer bez love od dozvola ide raspad sistema
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Šime . što se tiče Dunava, mi to znamo vec duzi dio vremena, samo nitko nije htio javno pisati...jasno i glasno je receno da ni Kopački ne zna sam sta ce sa sobom, netko spomenu dozvole....mislim da ih Kopacki rit kao Park prirode za otvoreni dio Dunava nece prodavati...to ujedno znaci da ribari ulaze vjerojatno na stara mjesta....
Oni ...iz Udruge...ma mogu da se cere koliko god hoce ako smo mi organizirani i bojkotiramo ih u potpunosti...sud ne osuđuje ni one koji kradu ribu a ne one koji ne kupuju dozvole...jer samo si mi krivi sto im punimo proračun...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Kugla upravo tako nema ribolovnica , i nesmiju za sada prodavati ribolovnice za 2015, god.
    vjerovatno (ali to je samo vjerovatno) če im se ponovo vratiti nadležnost ,ali to može potrajati.
Tu su trebale zajednice uskoćiti kao prijelazno riješenje i uključiti se sa nadzorom  (ribočuvarima) da se ne harači.
   Posatojala je (a  i postoji  ) mogučnost da se taj dio Dunava rascijepka na nekoliko zajednica , pa samim time i nekoliko ribolovnica .
   ma ludost teška .

Kugla

Član sam Esekera i tamo su dečki ok, kuže sve i ukazali su kako Šime kaže na neke stvari, ali uvijek ovo ali.
Po gotovo svim ostalim udrugama marišu lovu i to je svima jasno, svatko u svojoj udruzi treba prijaviti nepravilnosti, u nekim se udrugama i to desilo, nekima su ukazani njihovi propusti, tj. glui način kako su uzimali novce, pa su prestali se zajebavati. Tko im kakva saznanja prijaviti.
Što se tiče bojkota to bi bila uspješna metoda, samo koliko bi nas bojkotiralo, jer puno je onih koji uopće neznaju kako se i što radi i oni nemaju potrbu bojkotirati, njima bi trebali otvoriti oči što se dešava, a opet se to može prosvjedom, medijima i sl. o čemu smo uvijek govorili ali nikad se nismo organizirali

šime

Maverick , sve pet ,ali lega zašto šutjeti , ma na sva zvona udarati treba .

Ma nemogu vjerovati šta si mi sve i svašta dopuštamo .Ma danas niti jednog slova a kamoli riječi o članovima o njihovim interesima. STRAŠNO

maverick

Pa kad je bila sjednica za televiziju...a oni sve lijepi...as do asa... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Što se tiče gospodarenja Dunavom do sada, sve je bilo nezakonito, odnosno ne postoji odluka Vlade ili Sabora. Ne postoji čak ni uredba ministrastva, odnosno nikada nije objavljeno u NN. Ni same granice PP Kopački rit nisu određene, Sva naplata prodanih ribolovnica za otvoreni Dunav je ilegalna i tu je nastao najveći problem.

šime

Baš jbte . Nas šest kod glasovanja diže ruke protiv ,a nitko  ama baš nitko barem da pomisli zašto smo bili protiv.Mada su svi bili upoznati letkom o čemu se radi.
      U početku je dobro krenulo i bili su uzdrmani i šokirani ,čak je bilo najave da se neče dati Essekeru pravo da istupi , i sve su ubrzali i prekinuli najavu o pokretanju istine na vidjelo. Jbga ostali smo sami .

Kugla

Velikim prosvjedom skrenuti pozornost na sve nepravilnosti, i sve muljaže koje rade, tko je imao prste u pekmezu neka odgovara, i neka se stvari pokrenu sa mrtve točke

dravski pecaros

u ovoj državi se za puno veće stvari neodgovara a ne za jebenu ribi...

Kugla

Ne radi se o ribi, marišu lovu na razno razne načine o tome se radi a ne o ribi

šime

Da ,ali ovo je naš šor i mi njime trebamo upravljati.Ovaj dio nije u sustavu , ovo je dio koji si sami krojimo sudbinu , i sudbinu budućih naraštaja ribolovaca.

Mudri

Ljudi jel neko zna kakav je postupak da se ti lopovi prijave uskoku pa da oni ljepo dođu kao kod Bandića,onog lovca ,Sanadera itd....ozbiljno pitam....