Skupština Zajednice ribolovnih društava Osijek

Autor šime, Ožujak 20, 2015, 20:19:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

umpahpah

Osnivačka skupština nove zajednice je jučer održana, idemo dalje!!!  :'(

kobac

tko su šefovi u novoj zajednici, ako se smije reć

pajdo77

Jučer je netko rekao da se treba doći do šajza u nemetinu,ja krečio pa nisam gledo po forumu o čemu je riječ?

šime

. Da da dečki ovo je trebalo podržati , borba se svela kao Don Kihot ,

maverick

Dobro nam dosao...a mogao si se i predstaviti da znaju koga ce ubuduce maltretirati s pitanjima  :hi:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Ajd malo sam uvatio vremena...
Na početku da se ogradim od bilo čega u daljnem tekstu cu pojedince oslovljavati s nadimcima jer pošto je forum privatan da bi izbjegli neke moguce optuzbe na naš racun...

Kolegu Drazena sam upoznao nedavno na kavi...u fazi formiranja udruge koja ce "pokušati"preuzeti ulogu zajednice koja je sad vec bivsa. Dok sam jos bio u nekim kontaktima s pojedincima iz zajednice upozorili su me na njega...da je fin i normaln decko i koji je instaliran od "kljakavog" i "debelog" da umjesto njih odradi posao. Potvrdu toga sam dobio i od ljudi s kojim je on pričao o tome...pa tako ta nesretna kava je u startu počela s lazima i nekim recimo pustim obecanjima kako ce kad oni budu...biti bolje...

U toj cijeloj priči, suradnja s starim lopovima i neradnicima je ostala...jer oni trebaju da se sve to normalno pokrene...jer izgleda da nitko ne zna raditi nenormalno....Da se malo osvrnem na početak osnivanja  zajednice...ne znam samo tko je birao članove odbora jer vidim da tamo ima ljudi koje smo zatekli za prosle poplave u krivolovu s nedozvoljenim alatima...i on je danas predsjednik ribolovnog drustva....
Nadalje Dražen bi trebao znati da su dva dotična gospodina koje sam gore stavio pod znake navoda dva obična lopova koji su s vremena na vrijeme uzimali pozamašne iznose iz blagajne ionako devastirane zajednice...Jedan od njih je "volontirao" svaki dan zato sto voli ribolov, voli rijeku Dravu i prelazi svaki dan xy kilometara da ucini dobro djelo. Nadam se da smo svi svjesni koliko je prosla zajednica učinila dobra za nas grad i nase rijeke...ubili su se od pisanja dopisa, projekata, svakodnevno su se javljali na natjecaje EU...sve u nasem interesu i to jos besplatno....
Mozda da od njih potrazi izdatnice koje su ručno ispisivali na iznose od par stotina kuna pa do par tisuca...i sad oni kao takvi ipak trebaju pomoci novoj zajednici...zanima me samo sta ce pomoci...
U nekom neformalnom razgovoru na toj famoznoj kavi dotakli smo se i pitanja ribocuvarske sluzbe...koja je do sad imala jedan sasvim zanimljiv pristup....vecina je imala dnevnice, gorivo za ladu nivu, cjelonocne akcije, placena poribljavanja...i ucinkovitost im se ogledala po broju napisanih prijava za "četvrti štap"...
Lopove nisu mogli ni vatati kad su one mreze koje smo ja i Zrinko skidali predavali , uredno vracali onom jadniku s Neptuna jer nema covjek sta da jede...ne moram ni reci da je isti "šef" ulovljen u krivolovu prije xy godina i sad i on treba da oformi ribocuvarsku sluzbu...Pa dobro Drazene dokle ces više...za cega imamo ili imas tu novu zajednicu...
Nadalje mi kao udruga pripremamo privatnu tuzbu protiv svih koji su nesavjesno obavljali svoj"posao" devastirajuci javno dobro ove Republike Hrvatske. Dosta nam je bilo da "oni nisu nista radili" pa ce ih sad zamjeniti netko drugi...netko treba odgovorati za svoje postupke...

Isto tako slucajno znam gdje Drazen radi pa me cisto zanima da li je kao takav djelatnik imao obvezu prijaviti svojim nadleznim na osnovu onog sto mu je receno...ili neku osnovanu sumnju...ili kao takav treba i dalje suradjivati s istim ljudima...i da li i dalje ribocuvarstvo treba ici u tom istom smjeru s istim ili slicnim ljudima na celu......
Dok netko od onih koji pretendiraju na ribolovno pravo ne sjedne za stol i ozbiljno sasluša nase probleme i dok nas ne podjete uvažavati kao ljude koji vole ovaj grad ovu rijeku....neće proci ni jedan dan a da opusteno sjedite...ili sjedis s istim onim ljudima koji su iznevjerili nekoliko tisuca pecarosa
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

veco

Pozdrav.
Mene osobno zanima kako cete placati ribocuvare?
Rođen da pecam a tjeraju me da radim!

rj

vidi dražene ...krivolovio sam godinama ....zadnjih 20 god. me krivolov ne zanima ....znaš kad će ovi "novo pečeni" ribočuvari ulovit prave krivolovce ? nikad ...ne zato što neče već zato što neznaju .....nači će po koju mrežu i to je to ....vuk sit ovce na broju...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

vedro

Tesko je danas naci covjeka koji bi preuzeo vodece mjesto u novoj zajednici a da pritome nema debele koristi od posla kojeg bi obavljao. Pametan, skolovan, dobar i posten covjek se nece prihvacati takvih mjesta posto unaprijed zna sa kakvim lopovima ce imati problema. Ukoliko se i nade takva osoba koja bi se brinula o rijeci,  i drustvima koja ne bi gledala hoce imati neku zaradu...na to mjesto nece doci posto je zajednica vjerovatno i unistena da bi nova garnitura bande ponovno mogla haraciti ribljim fondom!!

vedro

da se osvrnem na  "debelog" kako :red_indian: kaze i jedan od njigovih lopovluka...
Dugo sam bio u predsjednistvu svog bivseg drustva i dugo su nas potkradali sa ribom...kako?
Dobivalu smo po 500kg sarana to je istovarano i vagano u kasetama, svaka kaseta tezi 10 kg. ( Tocnije 9)To nam naravni nikada nisu odbijali nego vagali 50 kg. Znaci 10puta po 10 kg =100kg sarana prodanih po 20 kn/kg=2000kn pa neka su imali 20 drustava kojih su poribljavalu to je 40000,00kn po 2 put godisnje cisti lopovluk a skoro neprimjetan u iznosu od 80000,00

bb

Citat: rj  u Listopad 31, 2015, 09:27:03
vidi dražene ...krivolovio sam godinama ....zadnjih 20 god. me krivolov ne zanima ....znaš kad će ovi "novo pečeni" ribočuvari ulovit prave krivolovce ? nikad ...ne zato što neče već zato što neznaju .....nači će po koju mrežu i to je to ....vuk sit ovce na broju...
e kad ja to kažem onda me niko ne shvaća ozbiljno koda pričam bajke...uglavnom pravog krivolovca može ulovit jedino čovijek koji se razumije u krivolov...

miha

Citat: drazen  u Listopad 30, 2015, 22:47:31
da malo razjasnimo stanje Zajednice Osijek. Nakon što je na Skupštini donijela odluku o prestanku rada, kao Udruga mora provesti likvidaciju (obavlja je likvidator) što znači da treba ukratko popisati imovinu, svoje dužnike i vjerovnike. Budući da je rezultat negativan (postoji određeni novčani dug) a kako je Zajednica i PRAVNA OSOBA, ne može prestati sa radom kao udruga dok ima duga, mora ići u stečaj. Nakon što se otvori stečaj, odredi stečajni upravitelj koji će "pretpostavljam" relativno brzo odraditi stečaj - jer zajednica nema novih prihoda, završit će priču za zajednicom, prestat će postojati.

Dalje, točno je da je osnovana nova Udruga klubova u kojoj nema vodečih ljudi iz stare zajednice, i koja poduzima sve što može da se do kraja godine riješi pitanje nositelja gospodarenja voda na našem području i da ribolovci imaju ribolovnice za 2016 godinu. Kako su izbori pred vratima i kako postoje drugi problemi oko tog riješavanja - sve zajedno će malo potrajati.

Ribočuvari zajednice čuvat će vodu do rješavanja novog ovlaštenika ribolovnog prava jer će HŠRS morati preuzeti nadzor nad vodama do riješavanja novog gospodara vodama. Ribočuvari će biti na vrijeme obavješteni kada stara zajednica prestane sa radom u dijelu čuvanja voda jer dok ne završi stečaj ili joj se oduzme pravo gospodarenja mora čuvati vode.

Rad nove Udruge koja će se također prijaviti na natječa neće imati veze sa starom zajednicom niti želi raditi na način na koji se radilo, te će svaka pomoć u radu iste biti poželjna kao i svaka druga potpora.

ako mogu pomoći i sa drugim informacijama stojim na raspolaganju

i da na kraju napišem da sam trenutno izabran za predsjednika te nove Udruge ribolovnih klubova Drava-Dunav

(pokušat ću češće dolaziti na forum kako bi vam mogao odgovoriti na pitanja) samo me nemojte odmah rastezati .....:)
kolko ja znam trenutno vaša zajednica ima dva predsjednika jedan se oglašava svake nedjelje na radiju ...a drugi ovdje ....a koji je pravi ....

maverick

Onaj sto se oglasava nedjeljom je ....pa hebemu mater...nije valjda da još kenja okolo po radiju....stari...od propale...novosnovana udruga kojoj je predsjednik Drazen je u koncnici do raspisivanja natječaja samoprozvana zajednica. Mada koliko vidim zainteresiran za moguci natječaj nema bas mnogo pa je moguce uz njihove veze i vezice i izostanak zdrave konkurencije da to i postanu....
Ja nisam ovih 30 000 posjeta dnevno na ovom forumu, ali kako god se bude islo u nekom smjeru koji nama ne odgovara i dok god se bude pitalo one koji za to nemaju pravu dizacemo svoj glas protiv svega i svih. Isto tako bojkotiracemo i kupnju ribolovnih dozvolapa neka se financiraju iz svog đepa a ne iz našeg.
Da se osvrnem malo i na zadnji dio Drazenovog posta...nezadovoljstvo i negativan stav krece iz smjera koji se zove neiskrenost...dolazi iz smjera jednoumlja koje je dosad bilo uz tastinu kljakavog i debelog na prvom mjestu...Gdje godinama nitko nije učinio apsolutno nista...osim sto je krao od pakiranja papira a4 formata pa do zivog novca...Ovdje smo samo zato sto nitko nije radio nista...i mozda nam je bilo bolje da smo otisli na razgovor s baranjcima....
Nadalje shvatio sam da treba "debelog" jer ne zna sve o funkcioniranju buduce zajednice...jer treba"sefa" zbog detalja oko vođenja ribocuvarske sluzbe....pa kvragu...sta se vatao onog šta ne zna raditi...i da ljut sam kao ris...i ponekad bih volio da ova država nije ovoliko pravna i da neke stvari možemo rijesiti kao sto se rjesavalo prije....ajmo na trg pa palice pa po pički redom....Nažalost to ne ide tako...navodno smo se sad civilizirali...
Kad bolje razmislim...pa lopovi su nanijeli deset puta manje stete ribljem fondu nego ovi sto su nas vodili godinama...ista priča je i s parkom prirode....sad bi svi trebali pljeskati jer je problem rijesen.....pa mamu vam hebem...zasto smo uopce imali problem....jer ste dr.ali urcem i nista niste radili....
I bas sam danas stigao loše volje iz noćne smjene  :stripii:

Mariorhr