Skupština Zajednice ribolovnih društava Osijek

Autor šime, Ožujak 20, 2015, 20:19:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Jasno mi je da mi ribočuvar neće odvaliti kaznu što pecam na 30-om kilometru Drave sa Osječkom dozvolom,želim reći da je zakon glupavo napisan. Jasno mi je da sa ovom dozvolom ne pecam u Kumrovcu ili Metkoviću ali da se moramo osvrtati i gledati table po obali da znamo gdje smijemo ili ne smijemo pecati je apsurd. Da je jedinstvena za slavoniju i baranju ni riječ ne bi reko :baba:

Debeli šef

a zašto pajdo?
zašto ti je jasno da ne smiješ sa ovom dozvolom loviti na svim tekućicama?

meni to nije jasno jer na moru loviš gdje god, ne treba ti ni polaganje, dozvolu kupiš online, nemaš ograničenje ulova...

pajdo77

Pa šta ja znam,mislim možda je onaj na drugom kraju države uzeo lovu od svojih članova,poribio sa tim novcem pa sad došo jedan Pajdo pa mu tamo hvata ribu(mada je to u mom slučaju teži slučaj),još bi to i razumio al ne razumijem zašto ne mogu dalje od Višnjevca sa mojom dozvolom. Za more ne znam kako to ide ali kako bi to bilo da i kod njih vadiš dozvolu u na primjer Kaštel gomilici a ne smiješ pecat sa njom u nekom drugom Kaštelu(ne znam ni koliko ih ima,sedam valjda),pa dalmatinci bi napravili bunu do Strasburga. A kod nas kontinentalaca sve prolazi,dobro da svaka mjesna zajednica nema svoj komad Drave a možda ću i to doživjeti.

ibro dirka

Citat: maverick  u Prosinac 27, 2015, 17:07:07
Koji ribocuvar..jeli ga znas imenom...

Neznam ime imam samo broj telefona

095 535 2553

šajzika

Imao sam proracun ribolovne udruge u rukama ali sam zamoljen da ne stavljam javno.

Za 2016 godinu je proracun -36 000 kn ako se dobro sjećam.
Ima dosta love odredjeno za poribljavanje za salori prezentacije i mame mamine.

Neznam iskreno vise sta bi rekao
Audentes fortuna iuvat

kobac

Sad ću ( ponovno) nakon duže vremena ja opet malo sracakat po forumu i znam da se komentar većini neće svidjeti...al jbg... :stripii:
Idem nekim redom, dozvolu kupujete(mo) da bi uopće mogli izaći na vodu riboloviti , što znači sportsko-rekreacijski riboloviti ( jako bitan pojam), a zakon trenutno dopušta da se u tom tzv. sportsko-rekreacijski ribolovu pod odredbenim uvjetima može odredjena količina ribe nositi kući, tj zadržati a to su već prednosti ovog zakona ( koji je daleko od idealnog )
Druga stvar je što većina ima usadjen taj nas čudni mentalitet i razmišljanje da se za taj novac koji ste dali treba nešto i dobiti ( čitaj: uloviti odredjena količina ribe , koja se nigdje ne vodi i koja će se ubrzo prodati da bi se isplatilo gorivo, novi pribor ili jednostavno zaradila odredjena količina novca)
Treće gospodo to već nije sportsko-rekreacijski nego po meni neki oblik gospodarskog ribolova radi stjecanja odredjena koristi ( koliko got to netko prihvatio ili ne)
To bi bilo što se tiče ribolova, a sad druga je priča sta bi u toj priči trebala raditi zajednica ( koja naravno ne izvršava ono što je njoj propisano u zakonu ili barem neki od njih, a pri tome izgleda jos imaju neku svoju korist)
Propisi su takvi kakvi jesu, ako mislite da se trebaju u odredbenim područjima mijenjati onda ih pokusajte mjenjati ( pritiscima na zajednicu ili ministsrstvo) i to na zakoniti i legalan način
Dali je sadašnja podjela na zone i društva dobra ( vjerojatno nije) već je druga prica i tu takodjer treba tražiti promjene, a tko će i gdje kupiti dozvolu stvar je osobnog odabira a to naravno ima i svoju drugu stranu...a o tome u budućnosti...
Sretno!!!
:ok:

maverick

Apsolutno te podrzavam, problem nije cijena ribolovnice jer ako cu je gledati finacijski isplatim je u jednom danu ako riba imalo radi i ako zelim prodavati ribu...Ali s druge strane, da zelim nesto za iznos novca koji izdvojim...zelim sluzbu koja ce nadzirati vodu, zelim poribljavanje, kvalitetan monitoring, zelim da taj novac ne ode na debele guzice i na plaćanje starih dugova, zelim da netko s tim novcem upravlja s ciljem nekog poboljsanja i dizanja ribolova na neki visi nivo...ako me razumijes
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

ps

Dozvolu kupujem, kao i svake godine, ne bi podržao nekakav bojkot kupovanja ribolovnice, iz razloga što ne mogu bez pecanja, a da me na vodi netko prijavljuje i da se crvenim kao neki balavac, to si ne mogu dozvoliti.Za svoje novce očekujem sve što je Mario naveo, moramo vršiti pritiske na pojedince koji raspolažu našim novcima, (koji nisu mali.) Pod pritiscima mislim da bih trebali imati uvid tokom cijele godine u prihode i rashode, a ne na kraju godine da bude standardno, imali smo toliko, u minusu smo toliko. Pod pritiscima mislim da nastavimo i iduće godine s prosvjedima, na svaki korak koji vodi protiv interesa nas običnih malih ribića.Volio bih da iduće godine budemo zadovoljni, da nemamo razloga za nezadovoljstvo, ali pošto znam u kakvoj državi živim :stripii: :crybaby2:bojim se da je to nemoguće. 

rj

Citat: kobac  u Prosinac 27, 2015, 22:06:51
Sad ću ( ponovno) nakon duže vremena ja opet malo sracakat po forumu i znam da se komentar većini neće svidjeti...al jbg... :stripii:
Idem nekim redom, dozvolu kupujete(mo) da bi uopće mogli izaći na vodu riboloviti , što znači sportsko-rekreacijski riboloviti ( jako bitan pojam), a zakon trenutno dopušta da se u tom tzv. sportsko-rekreacijski ribolovu pod odredbenim uvjetima može odredjena količina ribe nositi kući, tj zadržati a to su već prednosti ovog zakona ( koji je daleko od idealnog )
Druga stvar je što većina ima usadjen taj nas čudni mentalitet i razmišljanje da se za taj novac koji ste dali treba nešto i dobiti ( čitaj: uloviti odredjena količina ribe , koja se nigdje ne vodi i koja će se ubrzo prodati da bi se isplatilo gorivo, novi pribor ili jednostavno zaradila odredjena količina novca)
Treće gospodo to već nije sportsko-rekreacijski nego po meni neki oblik gospodarskog ribolova radi stjecanja odredjena koristi ( koliko got to netko prihvatio ili ne)
To bi bilo što se tiče ribolova, a sad druga je priča sta bi u toj priči trebala raditi zajednica ( koja naravno ne izvršava ono što je njoj propisano u zakonu ili barem neki od njih, a pri tome izgleda jos imaju neku svoju korist)
Propisi su takvi kakvi jesu, ako mislite da se trebaju u odredbenim područjima mijenjati onda ih pokusajte mjenjati ( pritiscima na zajednicu ili ministsrstvo) i to na zakoniti i legalan način
Dali je sadašnja podjela na zone i društva dobra ( vjerojatno nije) već je druga prica i tu takodjer treba tražiti promjene, a tko će i gdje kupiti dozvolu stvar je osobnog odabira a to naravno ima i svoju drugu stranu...a o tome u budućnosti...
Sretno!!!

ti kao da nisu u "državnom aparatu" pa ne znaš kako se bilo koje postojeće stanje mjenja ....intrersne grupe ...instalirani pojedinci koji zu uzurpirali vlast čitaj LOPOVI...da su lopovi odavno tvrdimo a sad kad su morali otvorit dokumentaciju naše tvrdnje su se obistinile...e sad dolazimo do grupe ljudi kojima ti možeš samo "pljunit pod prozor" to su "lobisti" bliski ministarstvu pa i vama policiji koji su omogučili ovakvo stanje ....
kad poštenje i institucije zakažu normalno da se javkja bunt i građanski neposluh ....za tebe da pojasnim TAKOÐE LEGITIMAN NAČIN MJENJANJA POSTOJEČEG STANJA....ili misliš da bi policaja trebala pozvat na obavjesni razgovor sve ribolovce koji nežele kupit dozvolu za 2016g
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

Citat: rj  u Prosinac 28, 2015, 09:11:00
Citat: kobac  u Prosinac 27, 2015, 22:06:51

Sretno!!!

ti kao da nisu u "državnom aparatu" pa ne znaš kako se bilo koje postojeće stanje mjenja ....intrersne grupe ...instalirani pojedinci koji zu uzurpirali vlast čitaj LOPOVI...da su lopovi odavno tvrdimo a sad kad su morali otvorit dokumentaciju naše tvrdnje su se obistinile...e sad dolazimo do grupe ljudi kojima ti možeš samo "pljunit pod prozor" to su "lobisti" bliski ministarstvu pa i vama policiji koji su omogučili ovakvo stanje ....
kad poštenje i institucije zakažu normalno da se javkja bunt i građanski neposluh ....za tebe da pojasnim TAKOÐE LEGITIMAN NAČIN MJENJANJA POSTOJEČEG STANJA....ili misliš da bi policaja trebala pozvat na obavjesni razgovor sve ribolovce koji nežele kupit dozvolu za 2016g

:rofl2:

nisam od tebe ni očekivao drugačiji odgovor, imaš kvalitetno razrađenu taktiku mjenjanja prioriteta u temi,(barem kad sam ja u pitanju)  ne komentiraš konkretno ono što sam napisao, dali sam istinito i kvalitetno napisao nego automatski svaki komentar "vrtiš" na svoj mlin (čitaj: pljuješ po institucijama ove države i ljudima koji tamo rade) mada to trenutno nije tema i ajde jednom moje komentare gledaj kao komentare nekoga tko se želi baviti ribolovom i nekoga tko želi boljitak svima koji vole isti...
neka svako pogleda sebe pa onda krene u komentiranje i rješavanje problema-pogledaj podvučeni dio...

Citat: ps  u Prosinac 28, 2015, 08:54:18
Dozvolu kupujem, kao i svake godine, ne bi podržao nekakav bojkot kupovanja ribolovnice, iz razloga što ne mogu bez pecanja, a da me na vodi netko prijavljuje i da se crvenim kao neki balavac, to si ne mogu dozvoliti.Za svoje novce očekujem sve što je Mario naveo, moramo vršiti pritiske na pojedince koji raspolažu našim novcima, (koji nisu mali.) Pod pritiscima mislim da bih trebali imati uvid tokom cijele godine u prihode i rashode, a ne na kraju godine da bude standardno, imali smo toliko, u minusu smo toliko. Pod pritiscima mislim da nastavimo i iduće godine s prosvjedima, na svaki korak koji vodi protiv interesa nas običnih malih ribića.Volio bih da iduće godine budemo zadovoljni, da nemamo razloga za nezadovoljstvo, ali pošto znam u kakvoj državi živim :stripii: :crybaby2:bojim se da je to nemoguće. 

mogu reći da se slažem,samo treba naći pravi način rješavanja problema,

rj

ne prozivam tebe osobno već institucije potpuno si u pravu ....zašto institucije ?
ova država je startala gotovo od nule ....mamu im ebem sad su mi i unuke zadužili ...mada sam aktivno učestvovao u stvaranje RH  dao najsvetije ...krv i zdravlje govna koja su se uvukla u "institucije" uredno kasiraju sve nas (pa i tebe) ...ok razumijem ...ti moraš šutit oni te plačaju ...ja nemoram i zato ....BEM IM MATER LOPOVSKU ...KLOŠARSKU ...
u našem slučaju falsificirali su dozvole ....eto to ti je struka ...hapsi ....(ako smiješ) smiješ qurac al zato smiješ i moraš pregledat jer je ribi odrezana repna peraja ...toliko o "institucijama"  :hi:

p.s. nemoj se ti nać prozvanim ...osobno mi je drago da si odlučio ponovo tipkat ..volim čut i drugu stranu  :icon_thumright:

Kugla

Čitam na facebooku da je danas održan sastanak svih udruga iz Osječke zajednice sa stečajnim upraviteljem i da je veliki dio udruga odbio prijedlog stečajnog upravitelja da se povećanjem članarine od 50 kuna i odricanjem zarade od ribolovnica namiri dug koji je nastao tako kako je nastao i da se slijedeći sastanak planira održati iza nove godine sa nekim novim prijedlogom kako to premostiti. I dobr da su udruge barem večina kako piše odbile ovakav način rješavanja problema, jer zašto bi plaćali nečije nestašluke za koje nismo krivi

rj

može se namirit dug ...nema problema ali odgovorni u ćorku ...odma kupujem sinu i sebi dozvolu  :icon_thumright: