DOK

Autor mossi, Ožujak 26, 2015, 15:40:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DOK

Priča o kolorima je priča bez kraja, meni je ribolov strast pa mi ne treba mnogo da smislim neku novu, a čestoput i sami ribolovci daju neki prijedlog, problem nastaje kada nešto odlučimo staviti u "serijske dekore" - trgovci se bune, jer to istovremeno znači polica više u trgovini a kod njih je mjesta uvijek knap !

Nekiput pak ribiči kažu kako dekor nije bitan, da su to samo fore nas proizvođača da prodamo više toga, jer smuđ kad jede, on ne bira kolor.

Mislim da svaki ribolovac koji provede više od desetak dana godišnje u ribolovu itekako zna da je dekor ponekad ključan okidač. Na bistrijim vodama poput Drave ili Une to je češći slučaj.

Eksperimentirali smo jedan dulji period unutar tima a i šire  sa UV pigmentima  ( pigmenti koji  reflektiraju pod UV svjetlom ) - u uvjetima lošijeg svjetla (jaka naoblaka, noć, mutnija voda) to se ipak pokazalo lovnijim, dakle NIJE marketiški trik, nego je uistinu tako i zato smo prošle godine odlučili stavljati UV pigment u sve one kolore gdje je to moguće, a moguće je u gotovo 90 % naših kolora.
Nekada davno jedini dekori koji su bili UV aktivni  su bili SFC i firetiger , nije čudo što su  to po izvješću sales managera najprodavanijii Rapalini dekori zadnjih 30 godina.
Ako pak gledamo prodaju naših mamaca na našim terenima (Dunav, Drava)  statistika potvrđuje slično :  SFC,  Pearlino, Salt'n Pepper, Papaya su u vrhu prodaje.
No eto, sad znate da se i u Whiteshark, Ruffe , Bluefish, Motoroil  i ostalim dekorima nalaze UV pigmenti - da ne budete zakinuti za Vaše omiljene dekore !

Evo jednog primjera gdje su oba dekora - iako diametralno u različitom spektru svjetlosti - UV aktivna:

SMT

Triger 10 cm je danas bio bolji od ostalih...

Kugla

Lijep smuđ  :ok: a triger uvijek u kutiji

SMT

Hvala

I kod mene je... Ali ima toga po kutijama, pa dok okrenem pun krug... Najlakse je onima koji se opredele za par modela :stripii:...

Kugla

Najgore što nosim pune kutije a jedan mali dio koristim  :uf:

majstor

Mora biti reda, a ne sve nabacano. Moje silikonce je ljetos sortirao unuk. Pun pod u kućici i svi izvađeni iz vrećica. Red.  :uf:

im84

Kada bih birao mamac broj jedan, definitivno bi to bio Trigger 10cm. Drugo mjesto ide za Spickeya 11cm. Ali to je veliki okršaj izmedu te dvije gume. Osobno, najbolje stvari iz Dokove kuhinje. Napravio ih je  :ok:
#foxrage
#fox_rage_fishing

SMT

“Otvorim” dan sa velikim brojem gumica, tako volim tako radim... Kad reakcija izostane na 19 od 20 mesta i preko 10-tak km, taj broj gumica se sužava jako... U prevodu, krećem da “silim” ... Nemam nikakve vradžbine, da li sam u camac zakoračio levom ili desnom nogom i te fore... Uzdam se samo u instikt i gume tj plasiranje istih...Drugar koji ide samnom u čamcu navija da sto pre “ overimo” nešto jer mu se ne noći na Dunavu, često me i izbegava :stripii:... Ubija me u pojam to” neće danas” ( bude naravno ali opet sebi kažem da sam grešio negde)...

Kad nadjem mesto i gumu, ne menjam ni jedno ni drugo više,
nije pravilo ali uglavnom... Kod gume ni veličinu ni boju... Isforsiram do kraja...

Triger 10 cm je u tom suženom krugu, uvek... Ništa novo za tu gumu nisam rekao...

kawasaki

SMT ....Ubija me u pojam to” neće danas” ( bude naravno ali opet sebi kažem da sam grešio negde)...

Ovo apsolutno potpisujem...  :hi:
Brzi od Bolena.

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Ove sezone ja i partner smo slucajno zahaklali par smudjeva...oduvijek sam tvrdio da se ne moze....može...tu je...tisucu zabacaja u 4 kvadratna metra...Znas da prima nikako a kad mu se prohtije da opipa varalicu bude resko i kurvinjski....Udaras kontru na svaki pomak i dogodi se...Nesto od ociscenih smudjeva daju naslutiti da je ikra poprilicno zrela i jednostavno slabije jede ...čeka temperaturu i vrlo kratko ce intenzivirati uzimanje hrane prije no ode u mrijest...Ovo je neka moja vizija Dravskih smudjeva
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Da. Ima nesto u tome. Gledajuci temperaturu vode koja je oko 2.7c, oni leže, i jako je teško isčačkat kojeg. Kao da sam sebi govorim da tu leže, ali neće. Da li su grupirani? Gdje su frajeri koji trče oko glavne cure? Nema nekoliko komada da se ulovi na istoj poziciji. Ali mora proraditi. Samo treba biti uporan i u tom trenutnku bit na vodi. I da, bacat triggera  :stripii:
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Ma ima...neki dan slikano kod levata u camcu...dvodnevi ulov dvojice ali na isto mjesto... :stripii: ziggy 10.5

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Lijep ti je čamac, nisam znao da nocite  :stripii: :stripii:
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Pa bilo je lijepih noci....