Novi zakon o slatkovodnom ribarstvu

Autor raso, Ožujak 27, 2015, 10:45:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Stavit ću ja za dan dva cijeli prijedlog zakona na forum.

raso

Draya, nema tu rekla kazala, ovo je sve izneseno i elaborirano jučer na okruglom stolu ovlaštenika ribolovnog prava. Okrugli stol organizirao je predlagatelj zakona, dakle Vlada republike Hrvatske, odnosno ministarstvo poljoprivrede. Takav isti okrugli stol se trebao ili će biti održan za ovlaštenike u đakovu.

dravski pecaros

miha

slušam jutros slavonski radio .Dimnjašević objašnjava zadnji okrugli stol.... ništa novo ali upozorava ministarstvo .vladu ....i ostale mjerodavne kako su ribolovci jedan veliki korpus ljudi koji i te kako mogu odlučiti ko če u sabor a ko ne ....(kasno se shvatilo )....

dravski pecaros

to da pecaroši odluce ko ce u sabor nema nikake veze..pa puno bitnije ljudi brige brinu nego ribolov....

Debeli šef

na kraju će sve doći na ono što sam odavno najavio:
skupit ćemo lovu i zakupiti dio vodotoka koji nas zanima. ne postoji ribar koji može na natječaju ponuditi za dobru vodu koliko može ribolovno društvo. jednostavno ,ima nas više, financijski smo moćniji i to treba znati iskoristiti.
sve ide komercijalizaciji i privatizaciji a svakoj državi je bitno uzeti što više i tu je naša prilika a ne hendikep.
gospodarski ribolov neće biti zabranjen dok u srbiji imate tisuće ribara. glupo bi bilo.

maverick

Citat: miha  u Ožujak 29, 2015, 11:02:10
slušam jutros slavonski radio .Dimnjašević objašnjava zadnji okrugli stol.... ništa novo ali upozorava ministarstvo .vladu ....i ostale mjerodavne kako su ribolovci jedan veliki korpus ljudi koji i te kako mogu odlučiti ko če u sabor a ko ne ....(kasno se shvatilo )....

Upravo sam im i ja to pokušao zadnji put objasniti, mislim da i gdin Dimnjašević pomalo prihvata kritike i uvažava smjernice...a nije ništa izrečeno neistina...ja nisam niti cu biti politički aktivan, ali svakako cu svoj glas dati nekom od koga barem kao pecaroš imam koristi  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Citat: Debeli šef  u Ožujak 29, 2015, 11:35:19
na kraju će sve doći na ono što sam odavno najavio:
skupit ćemo lovu i zakupiti dio vodotoka koji nas zanima. ne postoji ribar koji može na natječaju ponuditi za dobru vodu koliko može ribolovno društvo. jednostavno ,ima nas više, financijski smo moćniji i to treba znati iskoristiti.
sve ide komercijalizaciji i privatizaciji a svakoj državi je bitno uzeti što više i tu je naša prilika a ne hendikep.
gospodarski ribolov neće biti zabranjen dok u srbiji imate tisuće ribara. glupo bi bilo.

Moćni smo sve do onog trenutka dok nesto ne moramo platiti i dok mozemo galamiti za đžabe....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

100 ljudi po 500 kuna 50 000 kuna za komad drave od ušća do osijeka.
nema ribara koji će platiti davanja i zaraditi 50 000 kuna na tom potezu.

kapiši?

to je smjer u kojem sve ide i moramo biti spremni. zajednički interes.
onako kako su se ribari organizirali za lobiranje prilikom prošlog zakona i dobili jackpot. a mi držali prst u uvu.

maverick

Apsolutno si ti u pravu, ali na natječaj se nece prijaviti ribar, vec neka privatna firma koja uopce nece platiti toliku koncesiju po godini...mozda malo vise za 20 godina. I onda ce on dati ribarima za neki iznos svake godine i jos ce nama prodati par tisuca dozvola godisnje po puno vecoj cijeni nego je sad

Debeli šef

imam i ja firmu i slobodan sam ponuditi za koncesiju.
i ne bih ušao u takav rizik nema šanse.
povrat tako uloženog je teški rizik, jer odoše ljudi pecati gdje je bolje a ribari će teško uzeti podzakup po mojim uvjetima, da zaradimo i ja i on.

opet smo u prednosti, jer biramo gdje ćemo u ribolov i kome platiti dozvolu. nema šanse da dam za dozvolu gdje će mi svakih par sati proći sa mrežom.

mi imamo u cijeni koncesije i plaćenu ljubav prema ribolovu. to nema cijenu. to je samo naš profit.
svaka tvrtka ima drugačije izračunate bilance i liječenje živaca ne ulazi im u profit.

skupljajte lovu i pratite natječaje za koncesije.

Kugla

bb

Ma te ribare sve treba potjerat nek si iskopa ribnjak pa nek ima svoju ribu,pa nek prodaje.

raso

Vlast to radi izmjene jer će netko od njih imati koristi od toga. Korpus od 50 000 ljudi je jako velik i ni jedna ozbiljna stranka se s tim ne igra. Pokušaj komercijalizacije voda neće proći, osim toga ZŠRD u RH imaju još 8,5 godina koncesiju. Po kojem se to zakonu može oduzeti. Ovaj zakon ne pije vodu i ne može proći, pada na Ustavnom sudu. Ne pišem gluposti jer sam se konsultirao sa pravnim stručnjacima.