Novi zakon o slatkovodnom ribarstvu

Autor raso, Ožujak 27, 2015, 10:45:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Jučer je na poljoprivrednom fakultetu odražn okrugli stol ovlaštenika ribolovnog prava iz naše županije, vezano za donošenje novog zakona o slatkovodnom ribarstvu.
Okrugli stol održan ali bez onih koji su inicirali raspravu, dakle predstavnika ministarstva. Izmjene i dopune su bukvalno rađene da unište sva ribolovna društva u Hrvatskoj i da se vode kojima gospodare dosadašnji ovlaštenici ribolovnog prava u potponosti razvlaste, a vode prijeđu u privatne ruke. Hoće primjeniti srpski model gdje je ostalo samo 50 društava u cijeloj Srbiji. Hoće dozvoliti gospodarski ribolov na svim tekućicama, ali i svim rukavcima pa čak i na salmonoidnim vodama. Prvi koji su se pobunili su naši susjedi Mađari koji su u potpunosti ukinuli gospodarski ribolov i zaprijetili su da će intervenirati kod EK ukoliko se taj zakon usvoji jer oni samo u Dravu puste ribe u vrijednosti 6 miliona forinti. Osječka ZŠRD ima ugovor za vode još 8,5 godina i u svakom slučaju će na bilo kakve promjene reagirati tužbom.
Zakon je sročen tako da bi na vodama nastala totalna anarhija, ukinula sva moguća natjecanja, počevši od najmlađih uzrasta pa na dalje. Zakon vodi tome da bi na svakm bajeru, rukavcu, kilometru Drave, Save, Dunava, Une, Gacke, Neretve itd. bio privatni koncesionar koji bi određivao pravila igre. Priča o jedinstvenim ribolovnicam je samo na onim djelovima vode gdje se ne bi pojavio koncesionar, dakle na onim na kojima nema ribe. Poribljavanje bi obavljao koncesionar u količini koju on odredi na osnovu svojih potreba.

miha

e o tome je govorim ...po nekim pričama sa predsjednikom i nekim ljudima ja sam shvatio da je to gotova priča ... a kako mi se čini .... :uf:.

miha

a mi navalili na dvije ili tri udice i ostala sranja a ako ovo prođe nema mjesta ni za jednu udicu ,ribočuvare i ostalo moči češ gledat Dravu sa Dravskih mostova ....

raso

Miha, šanse da taj prijedlog uđe u mandatu ove Vlade su ravne nuli, a nova Vlada nema namjeru uvoditi ovakav zakon.

miha

rj

srećom pa se nemožemo qurčit sa zakonima EU nas kontrolira ..

ne zaboravimo da je ova usrana vlada donjela zakon LEX PERKOVIĆ pa je sroljo milanović dobio qurac u bulju ...brzo ga povukao
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

TonyC

Ma dobro to sa buljom i tako dalje , nego mene zanima jedan dio teksta na koje se niko nije ni trznio ! A to je : Mađari poribili dravu sa 6 milijona forinti .     

Di su pare , di je riba ! ! ! !    :rofl2:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

TonyC

Pa to ti je 7600 šarana od kilu s tim da je nabavna cijena šarana 20 kn ( karikiram ) .
Di su ti šarani danas   :toothy12:

rj

rj

Citat: TonyC  u Ožujak 27, 2015, 13:28:53
Ma dobro to sa buljom i tako dalje , nego mene zanima jedan dio teksta na koje se niko nije ni trznio ! A to je : Mađari poribili dravu sa 6 milijona forinti .     

Di su pare , di je riba ! ! ! !    :rofl2:

gušio bi slobodu izražavanja  :stripii:  :stripii: reko ja Napoleon...Hićo...Putin ...svi ste qurčeviti  :nono:  :rofl2:

maverick

:uf: Sve je to kerov urac....zatvoricemo vode...zablokirati sve šupke pak ne se hebu...pa neka nas kolektivno vode u zatvor a tamo cemo poecati preko video igrice
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Hudini

Kako misliš Mađari ukinuli gospodarski ribolov? Na otvorenim vodama tipa Drava, Dunav nema ribara a neke zatvorene vode dobili koncesionari ili?

maverick

Mislim da nemaju uopce ribare ako sam ja dobro shvatio
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Nema ribara uopće. Mislim da su ribari dobili neku naknadu od EU kao naši na moru da prestanu sa radom. Našim nije ni na kraj pameti napraviti to isto.