Ispadanje iz Čamca

Autor maverick, Ožujak 29, 2015, 12:15:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alexdja

Hvala Ivane...  :hi:

Pretpostavljam da je tako na mojoj Yamahi onda...

Hvala i tebi Milane na komentaru, znam da tako dosta njih radi, naročito stariji ljudi...

Nego me interesovalo da li su napravili mehanizam koji ovo radi automatski...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Rap

Citat: profi012  u Siječanj 20, 2017, 17:09:54
Vecina motora automatski zakljuca cizmu kad ubacis u rikverc,i kada je u neutrali. A kada ubacis u F(napred) otkljuca.

Послато са LG-H440n
Zar ne postoji poluga s kojom rucno "odkljucas" i "zakljucas"?!

Pantelija

Vrlo poucna tema za mene, koji se voza vec dvije godine a pojma nema da se penta moze otkljucati. Planiram nabavku brzeg camca i moram malo ozbiljnije shvatiti voznju, ako nista onda zbog moje ljepse polovine.

Pitanje:)

U kojoj poziciji plivate u onim plivajucim termo odijelima, na ledjima ili? Zimi svakako vozim sporo sa pentama od 4-6ks ali se plasim za dragu i moram je obuciti kako da se ponasa ako ispane iz camaca. Ona ne peca, nego sjedi na sredini camca u sarankskoj stolici Negdje sam procitao da je vrlo tesko uvuci osobu u camac. Znaci li to da je bolje ne gubiti vrijeme (hladnoca) sa uvlacenjem u camac nego odmah shlepati na obalu? U mom slucaju, sidrim se max storinjak metara od obale

Ljeti se ne plasim ispadanja iz camca, izvjezban sa na onim yamaha gumama koje gliser ludjacki vuce

Hvala na odgovorima

mossi

Yamaha F25A nema automatsko zaključavanje čizme.
Tj ona je zaključana čim je spustiš u vodu, a da bi je otključao moraš podići polugu sa leve strane čeljusti.
Isto tako je moraš spustiti ako poželiš da je zaključaš bez podizanja/spuštanja motora.

Za 3500e mogli su napraviti tu "automatiku".  :glasses9:

alexdja

Ja imam F20...

Ne znam i dalje da li se razumemo i da li uopšte imam ikakvu automatiku...

Dakle imam polugu kao i svi, stisnem na dole da podignem motor, na gore da oborim i tako je ostavim dok vozim...

Prilikom udarca, sama se nekako "otključala" i poskočila i vratila se, pa sam zato pitao...

Ima u uputstvu objašnjenje vezano za tilt lock, ali ne vidim tu ništa što bi mi pojasnilo...

davor99

Za novije neznam ali svi stariji modeli Vb motora imaju ručno zaključavanje i otključavanje
Vodite ljubav, a ne psa

profi012

Moguce da neki proizvodjac nije omogucio automatsko otkljucavanje ili zakljucavanje. Ima nesto u ovim snimcima:

Послато са LG-H440n

profi012

Alexdja mozda si ti prilikom udarca aktivirao automatiku...😄😄😄😀😀

Послато са LG-H440n

alexdja

Rap

Poluga ti je ostala u "gornjem" polozaju i motor je bio otkocen

profi012

Moraju svi da imaju slobodno dizanje kad su u brzini. Zamislite sta bi bilo sa ovim camcima i motorima

Ajde da neodstupamo od teme 😀

Rap

yopatami1

Ovde je bilo par dobrih parkiranja

rj

Citat: profi012  u Siječanj 20, 2017, 20:38:17
Alexdja mozda si ti prilikom udarca aktivirao automatiku...😄😄😄😀😀

Послато са LG-H440n

mislim da jedino neki modeli mercurya imaju tu automatiku da rikverc automatika ključa petu
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

profi012

Ima vecina motora. Samo kucas na netu:
"outboard reverse lock parts"
Ili probas: ubacis menjac u prvu 😀 i probas da podignes cizmu,pa onda isto tako u rikverc

Послато са LG-H440n