ELEKTRO PENTE

Autor mossi, Prosinac 13, 2012, 16:05:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Volim kada ljudi mogu i znaju sa gadžetims.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

DJ17

ja volim kad ljudi znaju i mogu uzivat, svaka cast na uzivanciji i tom svom opremom... :clap2:

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

Jezerski

Pozdrav! Pitanje: ima li smisla kupiti električni motor za splav/platformu na 15 buradi u 3 reda (naprijed su špicevi). Sad je pogoni tomos4 star 50 godina. Tezina max 2500kg. Koliko lbs, koja baterija mora ići? Jezero je u pitanju, vozikanje, odmor.

maverick

Realno bas ni nema....solidan motor od 55 lbs kosta od 2 do 3000 kuna....Baterija stotinjak Amp kosta mozda 2000, za toliko kupis polovan 4 t motor 5 ks i ne razmisljaš o punjenu akumulatora...nosanju...solarnim panelima itd itd....a ne daj boze da ti puhne malo vjetra...elektro penta nema neku snagu da te vrati tamo odakle si pošao
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jezerski

Hvala. Vidio sam kako splav koji je težak trećinu moga pokreće neki jeftini motor 36lbs i akumulator 55A ih vozika 4-5 sati (tako kažu). Oduševilo me da nema zvuka, zen totalni. Hvala puno za odg. Ma, u Bosni nemaš nikakav izbor polovnjaka ni novih benzinaca.

Jezerski

Onda ovako: kupujem korišten motor 5ks, prednost blizina granice s BiH. Da je jeftin, očuvan i da nije bučan (ako postoji nešto da sadrži u jednom sve ovo nabrojano). 😁

maverick

Nemam iskustva s jezerima, ali svakako je preporuka neki takav mali motor...akumulator s vremenom stari...ako ces neke solarne panele stavljati na krov to je sve skupa skup zahvata, a sto se tiče malih motora , s vremena na vrijeme navrati tu na forum i prati index oglase i njuskalo...bude tu i motorica bez puno papirologije pa cijena bude prihvatljiva
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Podsjeti me sad ovaj "nesretnik" sto pravi novi AL čamac  :stripii:  e ovo trebam...

Gogica

Evo i ja gledam uzet vec neko vrijeme jedan. Uzeo onaj lowrance nesretni pa se sad ne moze spojit sa minn kotom i sad ne znam ni sam dal je bolje to imat ne spojeno ili uzet motorguide za kojeg ima svakavih iskustava a cijenovno je skoro isti. Ovi iz Zagreba imaju minn kote i rade savrseno, kad se spojim na njihov camac drzi gps i mene i njih da se ne pomaknemo pola metra. Onaj lowrance ghost nema nigdje kod nas ni za uzet a kamoli da mi netko radi instalaciju kao sto to rade za ovo dvoje.
A imam i datum za fanatica kod kempija uskoro pa sad nzn ni sam dal bi 12V 55 lb bio dosta....tj bio bi dosta sto se tice snage ali nzn za potrosnju baterije preko vikenda. Pogledao jako puno tih filmica i svi govore da je 24V puno superiornija prica, snaga/potrosnja ali to je onda dva akumulatora sto i nije neki smak svijeta ali bi radije jedan  :D

maverick

Yamahini el motori..tj minn kote i motor guide se sigurno razlikuju od dobrih kineskih motora jedino po potrošnji. Svi kineski trose vise, nisu to velike razlike ali postoje, e sad sama kvaliteta izrade sigurno nije ista ali za nas su zadovoljavajuci. Što se tiče povezivanja lowrance i motor guide..nema tu nikakve filozofije..NEMA mrezu moras imati svakako..ako hoces neku i preciznost onda i point one...tako da ustekas i to je to. Akumulatori su posebna priča...cjenovno uvijek mozes kupiti dva za cijenu jednog i spojiti na 24 i onda je sve puno lakse i sto se tiče autonomije...ali ne znam mene muci to punjenje, čamac drzim na vezu gdje nema struje...morao bih instalirati neki panel tj neki ozbiljan na flos...pa skidaj taj motor...stavljaj...popizdit a idem sto puta na vodu po dva tri sata pa sigurno se ne bih zahebavao s tim...Tko radi vertikalu i to mu je prva disciplina onda sigurno ima smisla

Gremlin

Ima dva poznata "nesretnika" koja trenutno rade alu čamce...a nek dan jedan od Kempija ode u Borovo...

:stripii:

maverick

Na tebe sam mislio...nisam te ni upoznao a vec me kostas s tim tvojim idejama  :stripii:

Gremlin

Pa što te sad ja koštam, ne moraš ti ako baš "ne voliš i nećeš"... :stripii: :stripii: :stripii:

Ja još nisam siguran da ću da stavim trolling motor, ali znam jednog koji hoće sigurno...sreća trenutno neki zastoj u isporuci Motorguide-a, ima vremena da se odustane.

:stripii: :stripii: :stripii:

maverick

Imao sam neku priču da kolega donese iz Usa kad dolazi ali ono...da se naci i polovan za dobru cijenu...Mada rekoh kod mene je to sve onako upitno...Najvise muke mi zadaje akumulator i punjenje istog...