yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

ljuska

ne ono ulje u malom tanku što se nalazi na motoru

šajzika

Aha ti imas autolube .
Jbga nek ti neko pametniji kaze al mislim da mu nemoze nist biti.
Koliko dugo stoji unutra da ti neko moze dat tocnu informaciju
Audentes fortuna iuvat

ljuska

šajzika

:uf:
Ja osobno  bi ga šupio van.
Audentes fortuna iuvat

ljuska

još nešto da li je na matici elise normalni ili kontra navoj

šajzika

Mislim da je normalni . Hebme.
Jednom sam ga skido i to prije par godina.
Evo ti prirucnik za motor pa  prouci
Ima kak se sve skida , podmazuje i svasta zanimljivog

Audentes fortuna iuvat

bb

Vanbrodski motori mislim nemaju nikakav filter to ti je ta crna kutija kod karburatora.Kupi nađi fuch silikonele ulje za mješavinu ja ga koristim već 7-8 godina na skuteru,jedino ulje koje sam probao a probao sam ih sve,jednostavno s tim uljem leti.

šajzika

Bitno je da bude tcw3 ulje za vb motore. Nije isto  za skuter i vb motor.
Silkolene za vb  je neko aqua comp tc-w3 ulje koje je i skuplje i teze za nabavit.
Ako ima taj nautilus u trgovini blizu, dobro je ulje i nema sta komplicirat
Audentes fortuna iuvat

bb

ovo ulje košta oko 70 kn litra,i uvjek sam za okladu da dokažem da je ovo ulje br1 za 2 t motore.

šajzika

Mislim da to nije tcw3 ulje i nema ga sta sipat u vanbrodski motor.
Audentes fortuna iuvat

bb

Zapravo neg čovjek odluči šta će sipat...

maverick

Trebalo bi biti tcw... a ljuska to staro izbaci van...za svaki slucaj...ubaci novo i miran si, napravi i srevis pete u svakom slucaju...svijecice pregledaj ...i onda koji radni sat polako....mozda u te tri godine nije ni paljen  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

nije paljen ali u cilindrima je bilo nešto masno  dok sam izvadio svijećice i izverglo ga upalio je i sad svaki potez od prve i baca vodu ljepi mlaz na onu rupicu i na još jednom mjestu ravno ispod motora jel i tu treba ići voda

bb

Ti imaš automatsku mješalicu ulja i benzina,i ta mješalica ti ima mali gumene brtve i one se nakon godinu stvrdnu i tako kad ti motor stoji ona ti zna propustit koju kap ulja,to ti je sve ok bar ga nemoraš konzervirat.malo će ti više dimit dok to neprogori.

Kugla

Citat: ljuska  u Ožujak 20, 2015, 15:39:40
dali može za mješavinu ulje shell nautilus jer yamahing ulja kod mene nema :no: ulje u rezervaru stoji dugo pa bi ga htio promjenit jel bi trebao na što pripazit,i još nešto da li ispod crnog poklopca na karburatoru treba biti neki filter
Ljuska Shell je odlično i nečeš pogriješiti, ionako ovo koje spominješ yamahino ulje nije to njihov proizvod, netko od uljara puni za njih pod njihovim imenom, možda baš Shell, tako da se ne sekiraj.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti