yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

davor99

Citat: ljuska  u Ožujak 20, 2015, 18:03:11
nije paljen ali u cilindrima je bilo nešto masno  dok sam izvadio svijećice i izverglo ga upalio je i sad svaki potez od prve i baca vodu ljepi mlaz na onu rupicu i na još jednom mjestu ravno ispod motora jel i tu treba ići voda

Da tu ti isto mora ići voda, e sad taj autolube vjeruj mi fino skini sa motora i slaži si mješavinu kao što u Yamahi preporučuju od 1% i to direktno u rezervoaru i to isključivo TCW 3
Zašto maknuti autolube , zato što se može desiti da ti se zaštopa i da ti zariba motor. Najsigurniji si da si sam to izmješaš i bez brige si. Ak ti je teško raditi mješavinu u većoj količini onda kupi malu plastičnu menzuru a imaš ih po bilo kojem trgovačkom centru i na nju si lako odmjeriš kolko ti treba ulja
Kad si na ovom terenu navrati na  :occasion14: 
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Davorova preporuka nije loša...ja sam isto skeptik prema autolube i onom malom plastičnom zupčaniku sto ga pokrece
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

smudjoslav

...Ja ipak mislim da ne treba biti skeptik necemu sto su Japanci napravili... :takoje:

TonyC

Nebi im bilo prvi put . Sjeti se samo zadnji put , pa popili 2 atomske .  :rofl2: :rofl2:

maverick

Ja nisam naišao na problem s tim načinom miješanja ulja...ali kad vidim kako sve to izgleda...ne samo na yamahai..imao sam tako na selvi...nesto mi bas ne ulijeva povjerenje...a vidim da i po stranim forumima prakticiraju mijesanje u rezervoaru a ne iz zasebnog spremnika ...ali ajd...budi pametan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

smudjoslav

...Dal' ste culi da se nekom desilo da mu Yamaha zariba zato sto je Autolube sistem zakazao?!?
   Imam poznanika koji ima Autolube Yamahu 30hp. staru xx godina...On je ko zna koji vlasnik po redu,kod njega je vec 7-8 godina intenzivnog koriscenja i sve radi besprekorno... Mozda je potrosnja ulja veca nego kada sami pravite mesavinu ali mislim da je to zanemarljivo...  :hi:
Moje subjektivno misljenje, nisam najpametniji... :icon_biggrin: :hi:

bb

To bi značilo svi koji kupe e-teca da isto trebaju čupat mješalice ulja,nikad ručno napravljena mješavina nemože bit bolja od ove iz mješalice,ili bolje dozator,ulje kako znamo služi da bi se cilindri podmazivali i hladili,tako da to ulje kod mješalice ide direktno na cilindar,i nejde uvjek ista količina pri manjim obrtajima on dozira malo ulja a pri večim više...ja to nikad nebi čupao s nijednog motora,mislim da troši manje ulje jel je sve ulje 99% iskorišteno za ono šta mu je namjena podmazivanje i hlađenje cilindra.

ljuska

hvala vam na sugestijama motor sam stavio u bačvu pali od prve mirno i tiho radi bez ikakvih vibracija ali sam poslije kad sam ga izvadio iz baćve vidio da iza elise slini ulje bilo par kapljica na betonu predpostavljam da ima neki semering jel to problem promijeniti

maverick

To iz elise je iz mjesavine...nista ne diraj i nemoj ga puno paliti u bačvi...jer to ulje kola okolo...pa zna napraviti probleme  :ok:

ljuska

a ja se već zabrinuo :wave:

ljuska

Citat: davor99  u Ožujak 21, 2015, 21:27:15
Citat: ljuska  u Ožujak 20, 2015, 18:03:11
nije paljen ali u cilindrima je bilo nešto masno  dok sam izvadio svijećice i izverglo ga upalio je i sad svaki potez od prve i baca vodu ljepi mlaz na onu rupicu i na još jednom mjestu ravno ispod motora jel i tu treba ići voda

Da tu ti isto mora ići voda, e sad taj autolube vjeruj mi fino skini sa motora i slaži si mješavinu kao što u Yamahi preporučuju od 1% i to direktno u rezervoaru i to isključivo TCW 3
Zašto maknuti autolube , zato što se može desiti da ti se zaštopa i da ti zariba motor. Najsigurniji si da si sam to izmješaš i bez brige si. Ak ti je teško raditi mješavinu u većoj količini onda kupi malu plastičnu menzuru a imaš ih po bilo kojem trgovačkom centru i na nju si lako odmjeriš kolko ti treba ulja
Kad si na ovom terenu navrati na  :occasion14:

davore mislim da bi mogao naići pa navratim  na :occasion14:

ljuska

pošto motor nikad nije bio na postolju nego se vukao po podu napravio sam mu postolje

e da mi je još nabavit neki čamac  :tongue1:

bb

ljuska

maverick

Odličan je nosač... :ok: