Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Koncepcijski su imali problem s mjenjačem , odnosno s petom...mislim da to nisu ni mijenjali ali nisam siguran...Kazem tesko...dunas je negdje oko 180 kg...ovisno stariji , noviji model...s duzom ili kracom palubom, mislim da bi isao puno brze da kontašvanc nije toliko izražen i sigurno ga je tesko uvrstiti u propcalc....u svakom slučaju navijaćemo za kolegu da spoji dobru kombinaciju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Meni djeluje apstraktno tih 50 km/h  :dontknow:

Žorž

Citat: mossi  u Veljača 14, 2016, 20:43:45
:red_indian: taj LUX je smešno lagan nas trojica ga nosimo i prebacujemo! Četvorica .. smešno.
Nema ni blizu 200kg. Motor ima 41kg, sa stvarima ispod 400kg.

Menjač 1.85 rpm do 6000, Propcalc preporučuje elisu 9.3 dia 11,5 pitcha brizina 28mph (46km/h) + dunav to je 50!
Mossi, dali znaš kolika je razlika u ceni tog i Tohija 20 4t kod nas?Tražim pa nemogu da pronađem

mossi

Nemam pojma pre neki dan mi rekao da mu je ovo trenutno u najpovolja varijanta: izmedju polovnog i novog 4t.
Polovni motor mačka u džaku, nov previše novaca.
I da mu je trgovac (ne znam koji) obećao i 10% popusta na sajmu.

E sad on bi keširao i NOSIO motor na sajmu.
A pitanje je da li će 18 2t stići iz uvoza do tada.

Ervin

Fina kombinacija ta 18-ka i Dunas, ali jako teško će da dogura 50 km/h. Mislim da je  :red_indian: u pravu, pre će to biti oko 40 km/h.
Moj Dunas ne može da nagura ni 40 km/h sa 4t 15KS, a tih dvotaktnih 18 nije valda baš toliko luđe!
S druge strane moj čamac ne mogu baš trojica da podignu, ipak treba četiri čoveka (nekada se nije štedelo toliko na materijalu kao danas što se štedi)... :toothy12:

Žorž

Citat: mossi  u Veljača 14, 2016, 21:40:14
Nemam pojma pre neki dan mi rekao da mu je ovo trenutno u najpovolja varijanta: izmedju polovnog i novog 4t.
Polovni motor mačka u džaku, nov previše novaca.
I da mu je trgovac (ne znam koji) obećao i 10% popusta na sajmu.

E sad on bi keširao i NOSIO motor na sajmu.
A pitanje je da li će 18 2t stići iz uvoza do tada.
Vidim da ih Gros inox zastupa ali samo su nabacali sve modele i karakteristike.Ni cene ni dali i šta imaju na stanju.

mossi

maverick

Koliko bi onda isao moj shark s novim tohatsuom...30 ks...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Daj mi parametre

dužina vodene linije
težina za koju računaš
30ks + max rpm
odnos menjača
maks prečnik elise u inchima

ibro dirka

Čekaj malo. Ako je mjerene snaga na elisi 18 ks onda snaga na vratilu (shaft=vratilo, za stariju ekipu koja je učila ruski) treba biti veća? Jesam u pravu?

đuro os

Moj kolega ima Tohatsu 30 4t jedno 6 g. i vozi ga na titelovom sharku. Prvi kvar je imao prošle godine ,otišao je ležaj u peti i tada je imao 750 sati rada. Kvar mu je napravio bratić jer je mijenjao ulje u peti ali je stavio neadekvatno ulje i još je stavio premalo ulja. To je rekao Brstilo kada je dovezao na popravak.

mossi

Program za moju deregliju kaže 37km/h i pogodio je u km/h! +3,5 dunav
Moja maks brzina je bila 42-43km/h valda me usralo dobro gorivo i brz Dunav  :rofl2:

Najveći je problem pogoditi slip elise u odnosu na korito.
Za mene je to 17-18, za ove malene plastikanere 14-15

ibro dirka

Ajd kad budeš napravio poglavici promijeni samo snagu na 29,6 pri 6000 12 incha pič elise i odnos 2.06:1...

mossi

Treba mi maks PREČNIK elise !
On ozbaci koju elisu preporučuje dia i pich, ali izbaci i slip korita.
A onda to ubaciš u drugi deo i pogledaš koja je maks brzina te elise  sa tim slipom i tim motorom.

ibro dirka

Zez u prepisivanju to je maks prečnik elise...