Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Ajd ajd pa javi rez
A scepo je 20tku uzeo ili?
Audentes fortuna iuvat

maverick

Svi smo uzeli 30 ks...a Brstilo ga je prvi vozio....a na prvi sat valjda mozes jedan puni šus....nismo ga ni mi danas terali puni gas, samo na kratko da probamo krajnju brzinu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Aha znaci i scepo je roknuo 30ku na cokiku. Mislio sam da je slabiji uzeo. Mea culpa.
Ak je onolko tero sa 15 onda si mogu miskit sa 30ks sta radi
Audentes fortuna iuvat

kobac

Samo da pitam stavlja li tko jači motor od onog koji je upisan u dozvolu za plovidbu???

Žorž

šajzika

Cokika je mislim do 40 ks ako ne i jace a za sharkove neznam.
Za cokiku je sigurno po zakonu a nisam siguran ali mislim da u luckoj kapetaniji nedaju upis motora ako je prejak
Audentes fortuna iuvat

Darko

nedaju upisat motor ako je jači , za novog cokiku ide mislim do 40 ks
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

kobac

Ha SAD svi šute.. :stripii: :stripii:
Ajd da neduzim, svi koji stavljaju jače motore od onih koji su upisani u dozvoli za plovidbu  moraju se obavezno javiti u kapetaniju jer je  camac u tom slučaju neispravan...tj nije sposoban za plovidbu ...
Kaznu neznam napamet ali bolje spriječiti nego liječiti...
Isto važi ako je motor preko 15 kW a nemate osiguranje, tu su kazne astronomske i čini mi se od 6000-50000 kN...
Samo da znate i rjesite to na vrijeme!!!

đuro os

U svakoj plovidbenoj dozvoli piše snaga motora i njegov serijski broj i to se ne može proizvoljno mijenjati bez novog upisa u knjižicu.To mi je jasno ali ne znam dali se može montirati jači motor od onoga koji maksimalno dozvoljava proizvođač plovila i kako Kapetanija reagira na to.

kobac

E bojim se da bi tu moglo biti problema, postoji za odredjena plovila ograničenje snage zbog sigurnosti plovidbe odnosno da bi se spriječila havarija plovila,
Koji motor može na koje plovilo nebih znao, za to je nadležna kapetanija, a za neke serijske čamce je tvornički odredjena dozvoljena snaga motora, to bi  :red_indian: trebao znati...

šajzika

A vidi. Ak se dobro sjexam prixe da je mav imao 50tku na sharku i jedva prosao onda sigurno moze 30
Audentes fortuna iuvat

kobac

U svakom slučaju stoji to da mogu neki motori ali ponavljam, ako je upisan slabiji motor a staviš jači po zakonu si u prekršaju ako ga nisi upisao u knjižicu...
U zadnjim izmjenama je stavljen poseban članak za to...

Žorž

Ja nekako ipak verujem,da nisu prvo kupili motore,a onda proveravali dali mogu da ih stave :stripii:

mossi

Verovatno postoji zakonski rok za upis, 15 dana je u Srbiji.

maverick

U principu tolerancija pri ugradnji motora je deset posto od onog sto je atestirano u registru brodova, kad sam imao 50 ks morao sam raditi papire u tvornici gdje sam od njih dobio dozvolu za 50 ks i maximalnih 100 kg na krmi. Uz sve to nasa kapetanija je trazila dodatno ojačanje zrcala koje sam odradio sam i prihvatili su. Sad je to skoro pa i nemoguce....mada vise se nitko ni zeza s tim...svi više manje poštuju pravila jer u zadnjih par godina Kapetanija je dosta postrožila proceduru oko registracije, samogradnje...sto je u konačnici i dobro jer sad u nasoj u nadleznosti nase Kapetanije imamo 99,9 posto registriranih plovila sto dosta podize sigurnost svih učesnika u plovidbi. A inače kazna za istek osiguranja je od 5000 do 15000 kuna...iskusio na svojoj koži...sud je bio blagonaklon na situaciju pa su naplatili najnizi iznos  :stripii:
A upis se mora obaviti prije nego pustis plovilo u vodu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"