Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

i još dizel aaaaaaaaaaa  :uf:

TonyC

Proklet bio dan kad mi Mercedes ušao u dvorište !
:stripii:
Ko ga nije imo nezna koja je to pokora .

pajdo77

Suzukijev servis nakon 20 sati rada,tohatsuov također,vjerovatno da se izbace moguće sitne čestice metala.Zbog čega to isto tj.servis nakon 20 sati ne rade i u Evinrude-u nego puno kasnije :sha:

maverick

Smatraju da ne treba ili odrade dobro razradjivanje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Hmmmm jer nije zbog drugacije tehnologije ?
Tebi u 4t motoru spena ostane u karteru i 'kida' djelove koje podmazuje jer u ulju ima metalnih djelova a kod 2t nije tako
Audentes fortuna iuvat

maverick

Spena od obrade je svugdje. Ulje ne drzi ni jedno 40000 km kao sto tvrdi renault...niti treba raditi cesto servis kao sto tvrdi yamaha i kompanija. Pet godina jamstva moraju naplatiti iz necega. Cijenu e teca s toliko manje dijelova trebali bi naplatiti puno jeftinije ali i oni imaju dio iz konacne cijene za postprodaju. Tako da sve je to stvar marketinga...i uzimanja novaca...u konacnici mašina je mašina a sve ostalo je sminka
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Drži ulje i više ako ga netko nije spreman promjeniti  :takoje:

maverick

Drži, ali recimo te renaulte cim predju 20 000 vozim svako malo na dosipavanje, s bilo kojeg aspekta to nije niti jeftinije niti kvalitetnije....vec je tih 40 000 samo marketinski trik. Ali pošto se puno kuburim s tom mehanikom, nekako sam misljenja da to sve na kraju zavrsi po nas đžep na isto. A li eto zimski dani, lovostaj pa bar imamo o čemu razglabati  :ok:

šajzika

Meni se servisni interval i doljevanje ulja promjenilo sa euro normom motora i naravno sa kvalitetom ulja.
Ima tu puno faktora .
Sve u svemu ako sipas drk ulje iz lidla mos ocekivat da ce ga motor razbit i nema ništa od servisnog intervala kojeg proizvođač preporučuje jer ne koristis preporuceno ulje.

Inace krkam u svoj auto 10w40 od izmjene do izmjene sa max padne na mininum. Svaki drugi put mjenam filter ulja. Filter zraka samo kad sam pjan a filter goriva kad prestane dobro vuci iz tanka. Nekih 40 000 .posto mi malo curi hladnjak sipam rabljeni antifriz.
Ni malo ga ne Stedim , hebem mu kevu redovno i sve sam radim kao pravi balkanac
Audentes fortuna iuvat

maverick

:stripii: Naravno da moze i tako ...

somborski lala

od danas sam i ja postao vlasnik jednog tohatsua 20ph  :hello2:

maverick

DIDAPATAK

..dugo te i sretno služio  :occasion14:
.. :baba:

somborski lala

moraće se dobro zaliti da ne bude kabala  :pije: :occasion14:

mossi

Jel to tamo neka fleka od ulja?  :uf: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :tongue3:

Bili danas u NS po motor i u sabajle ispred zgrade naletimo na kockara ..  taj motor ima da fata ribu sam!  :ok:

Druže nek te odveda na lepa mesta i nek te svaki put sigurno vrati u marinu!

:occasion14: