dužina štapa

Autor Darko, Prosinac 19, 2012, 21:06:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darko

pošto sam 95% ribolova u čamcu , navikao sam na kraće štapove  , uglavnom koristim 2,40 i 2,70 , čak 3,0 m ni nemam , kakve vi štapove koristite
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Kugla

Ja isklučivo sa obale jer sam bez čamca i koristim samo 2,70 jer mi ta dužina nekako najbolje odgovara.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

da bubem precizniji od 2,44 do 2,75
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

retfala

razmišljam o ovoj novoj zogi 100g mislim da je 244cm. sad su mi već i 275 predugački

MIF

Čamac-obala -  196-210cm.

Brus

Ja sam kupio XZogu Mastery 2,44m 100gr prevashodno za varkanje iz čamca na dunavu ali sam je isprobao i sa obale na Bovanskom jezeru i oduševio sam se  :notworthy:
Inače kada varaličarim sa obale koristim nešto duže štapove 2,59m za varkanje smuđa i 2,75m za varkanje soma.
Jedino za voblerisanje somova na sprudovima koristim štapove dužine 3,05m zbog neophodne daljine izbačaja voblera i bolje kontrole ulovljenih somova na velikoj distanci.

Lomnica_city

Za UL klena i pastrmke 2m, za smudja 2,6m, za soma 2,75m.

Hunter

sve preko 2,10 su mi nepotrebni cm-i,osim kad jigam smudja,onda 2,70.

mamijo

Obala 2.7, chak i jedna 3ojka je u soshki  ... chamac do 2.7 ... pa zavisno od uslova ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

ossa

Citat: retfala  u Prosinac 19, 2012, 22:08:15
razmišljam o ovoj novoj zogi 100g mislim da je 244cm. sad su mi već i 275 predugački
Nisi jedini Tunjo šta a ti kažem  :tongue3:
Naidju krize, drukcije grize...

Surikarn

Obala od 9' do 8,6' i ponekad sa 8' kad idem iskljucivo voblerisat ili  tvicat sa Ito-m 110,95,duo i sl. voblerima milina sa kratkim stapom tvicati...opcenito milina radit sa kratkim stapovima,naravno kad ti uvjeti tj. treni dopustaju... u principu u zadnje vrijeme sam vise baziran na camac ali i tu je ista stvar... sa 3m sam poceceo varalicariti...sad mi vise ne pada na pamet sa jarbolima kandjijati...

scotty

Ne tako davno (cca 2 god) odlučih da ne prelazim dužinu preko 9'

Tićo

Surikarn

Pitanje je vremena kad ce nam postat nomalno raditi sa stapovima 1,8 do 2,2m...iz camca vec znam neke koji vertikalisu sa 1,8m i cesto im se neda mjenjati alat  pa nastave jigati sa 1,8m stapom...