linjak

Autor dravski pecaros, Rujan 21, 2015, 20:55:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

smudjoslav

"ni buljoša"...
...
A ovo mu dodje koja riba...Bandar?!?

No

:hi:

Čini mi se da je riječ o balavcu, ali pošto je kod nas, u upotrebi, više naziva za istu ribu, nisam siguran.  :dontknow:

pajdo77

To na slici je buljoš,bandar je bandar

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

No

:stripii: :stripii:

Sad si me Pajdo podsjetio s ovim -bandar je bandar, na jedan dan prije dvadesetak i više godina.
Išao sam s nekom ekipom na ribnjak "Lila" ili tako nekako kraj Našica.
Nosimo pribor, tražeći mjesto gdje ćemo se smjestiti, i u prolazu pitam čovjeka koji se već smjestio

- grize li štogod
-samo pastat
-oprosti a šta je to pastat
-pastat je pastat
- :sha: 
:stripii: :stripii:

Kasnije tokom dana sam saznao da je cvergl pastat   :ok:

smudjoslav

Kvarim temu Linjak ali evo zbog cega sam pitao da li je Bandar u pitanju...
Naime imam i ja anegdotu od pre mozda 15-ak godina...Kampovanje u Beloj Crkvi na jezeru, pecanje svega i sacega...Drugari i ja sedimo jedno jutro i pecamo na plovak, nailazi jedan covek i pita, citiracu ga: "JEL IMATE NEKU VECU UDICU TREBA MI ZA BULJU?!?"...
Mozete misliti kakva je bila nasa rakcija... :stripii:
Ja sam doslovce pao u vodu od smeha i nisam mogao da se smirim neko vreme....Covek gleda sta nam je, dal smo drogirani.... :stripii:
Kasnije u toku dana(dugo nisam mogao da ga pogledam u oci a da se ne zacenim od smeha) sam od istog tog coveka(lokalca) saznao da je mislio na Bandara koji u tom jezeru narastu preko kilograma i pecaju ga na kedera... :hi:

No

7 rem mag

Ja bio malo s kćerkom na izlazu od crpne pumpe - pritoka Save i nisam duuuugo godina vidio ga, kad ga ona uhvati. Osmijeh, slikanje, sreća za oboje i, naravno, puštanje...

Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

pajdo77

Ja ga vidio nisam desetljećima

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

vedro

Prije 30godina sam prcao samo linjake, na stotine ih je bilo da nas ni jedan.

alexdja

Nadam se da je greška u kucanju... :stripii:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

Citat: vedro  u Listopad 08, 2021, 12:51:13

I ja sam svašta lepo radio pre 30 godina...

:stripii:

Harley

Prije 45 g. lovio linjaka na malim jezercima  kod Pričca na Savi, bilo ga jako puno, poslije niti sam ga lovio niti vidio uživo.
Living your dreams, do not dream the life

nele01

Čuveni LOVRENAC, u Mladenovu, prelepo detinjstvo, bilo Linjaka. Svako pecanje bar 2-3 kd,
moj  najkrupniji  bio cca. 1 kg, ali se dobro sećam da su hvatani krupniji primerci. Obicno dolazio na mladi kukuruz. 3 bambusa, plovci crveno beli pampuri, najlon Zlatna kornjača, ili Ultradamil, 0.30 mm. Kafene- braonske gliste su bile bolje od crvenih. Pola klipa mladog kukuruza, i obavezno ustajanje u 4 h. Zagazim u vodu, zabacujem u rupe između lokvanja (belih
-žutih), ili na sam kraj lokvanja. Mreža za ribu, vezana sa strane za kaiš,  kantica sa glistama sa druge strane (obicno je bila ona bela, odsečena od boce sirćeta, probušena sa dve strane, i uvezana izolovanom žicom),  olovo istucano čekićem pa savijeno oko najlona, udice zlatne. Meleza(babuški), bodorki, crvenperki, sunčanica, linjaka, bandara, buleca (manića), pa ti dođe štuka i odgrize udicu, a ti imaš još 3 kd. Pa kad uhvatiš šaranca 1.5-2 kg,  niko ponosniji nema od mene.

No

Citat: Gremlin  u Listopad 09, 2021, 07:03:32
Citat: vedro  u Listopad 08, 2021, 12:51:13

I ja sam svašta lepo radio pre 30 godina...

:stripii:

Još uvijek svašta lijepo radim, ali nisam nikada prcao linjake   :stripii:  :stripii:

majstor

No 😂😂😂.
Kod nas se linjak može uhvatiti na staroj Dravi u Križnici.
I to lijepi komadi. Jako mi je žao kad ih netko uzme.
Meni prekrasna riba.