Tiger Shark - isplati li se sredjivati?

Autor Bakara, Rujan 21, 2015, 21:33:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Hvala na infu Maverik :ok:. Ja mu rekao da će ga i kederi obilaziti :stripii:,isrepado čovjeka ni krivog ni dužnog. Ako te ne mrzi molim te za oznake na toj elisi,ovdje je u pitanju yamaha 20 ks četverotakna.Dobit će i elisu gratis ali za sada ne zna te oznake na njima

baka

Pretpostavljam da je srpski shark, ići će bez problema sa 20ks i neće mu ni trebati ništa jače.
Najvažnije od svega, da li je rađeno dno, jer ako nije može staviti i 100ks pa opet neće ići nikako.
I elisa, najbolje 10-tka iako bi i 11 mogla proći .
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Ja sam stavljao par komada...ne znam koja je ostala...mislim da je desetka...ali pogledam pa javim.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ZeljkoZac22

večer, imam par pitanja vezano za ovaj model čamca brodice ili ša već.
prije neki dan sam postao vlasnik jednoga ovakvog u malo cudnom stanju prijasnji vlasnici su mu uradili nazad nastrsnicu i klupe neke nazad koje su bzvz. uplanu sam to sve poskidati povaditi ostaviti ga u njegovome pocetnom izdanju no naleti na pločicu koja je bila obojana sa dva do tri sloja boje i na njoj pise titel sahrk C1 1980 pa me zanima dali je moguce da je iz te godine? dali netko zna malo vise o povjesti ovog plovila od kada do kada je radjeno jeli bilo kakvih varijacija u tom modelu sto je radio Titel? i ako bi mogao zamoliti maverica ili nekoga tko je radio malo dublju reparaciju ovaga modela i da je voljan podjeliti slike radova,stvari na koje treba obratiti pozornost pri renovaciji bio bi jako zahvalan. sliku trenutnog stanja vam ubacim u drugi odgovor

ZeljkoZac22

maverick

Zadnji model je onaj sto je sad kod TONYC C, to je moj bivsi...kupio sam ga u Titelu i nesto iza toga je prestao uvoz u Hr a nedugo i proizvodnja , mislim da je to bila 2011. A radio sam jednog mislim 79 godiste ako nisam sta pobrkao...Sad malo poslikaj sta imas od trenutne situacije pa ti mogu pomoci savjetom ili kojom slikaom dok ih pronadjem negdje...ako nista slikacu ti Tonijevog...valjda se nece ljutiti  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Da...tu ima dosta posla...odluci koliko planiras uloziti u matrijal pošto kontam da ces raditi sam...vidi sta mozes za toliko novaca kupiti i lagano...taman ga do početka sezone mozes upicaniti fino

ZeljkoZac22

Ova sezona ce po mom nekom planu biti test sezona poskidati viskove iskrpati rupe da voda ne curi u kabinu i ispod u komoru zavrnuti pentu i koristit tako kupiti ideje i materijal i da se uradi ako se sve pribavi za iducu sezonu no ako bude da se nesto moradne intervenirati za ovu sezoni to ce se uraditi.. A ako gdje zapnem da nemadnem rjesenje pitam vas za rjesenje ideju neku posto ste sve vec prosli puno prije mene  :occasion14:

maverick

Da to je mozda najbolje...poskidaj viškove...pokrpaj rupe i vidi gdje si...Tu da radis sve sam otici ce dosta novaca. Ako krenes od dole...antilagin s prajmerom i boja za podvodni dio...tj za korito ...cca 200 eura. Gornji dio...ako ces sve farbati onda ces morati i prozore raditi...nova guma...silikoniranje...cca 100 eura plus boja za sve ostalo---Guma oko...tj bokostitni...nakupice se tu svega...Jedino imate gumiipex pa su tamo ti gumeni dijelovi dosta povoljni...Ali prvo sto kazes...provozaj se...pa ces vidjeti sta dalje

ZeljkoZac22

Par dana je bilo sunca pa smo skinuli višak. Iskreno sam se iznenadio koliko je ono sve bilo teško prilikom dovoza troca nas nismo mogli podići zadnji kraj a sada kada je sve skinuto jedan covjek digne zadnji kraj.
Evo par slika kako to sada izgleda a i par pitanja odmah u startu
1. Kada sam s sve skinuo ima nekih milion rupa od pop nitni šarafa i koje cega s cim najbolje to ispuniti prije prije farbanja dali  obrusiti do plastike pa fiber git ili ima nes brze bolje pametnije?
2. Na samoj  brodici ima jedno 4-5-6 slojeva boje koje kakve koji je najjednostavniji nacin da se skine sva ta silna boja da se dodje do eventualnog gelkota ako ga ima uopce dali je to silno brusenje ili bi se smjelo namazati nekakvim skidom ili kako se vec zove za skidanje boje dali bi ta tekucin gel ili sta vec ostetilo glekot?

https://ibb.co/sJKcq866
https://ibb.co/TqdSNq8g
https://ibb.co/q3y0yNgw
https://ibb.co/FLpzw4Fw
https://ibb.co/bRJc8qF1
https://ibb.co/PGFdfSv9
https://ibb.co/CpmZK0KB

ZeroCool

Sad tek krecu slatke muke

maverick

Rupe je najbolje malo proširiti i plastificirati pa kasnije izrusis na ravno sa ostalom okolnom plastikom...Nije loše rijesenje ni epoxy filer od hempela...dvokomponentni kit koji poprilično dobro radi na takvim mjestima.
Što se tiče skidanja boje...Meni je najlakše rotacionom brusilicom...malo krupniji papir i deri...Kad skineš to sto se ljusti...i sve te premaze tko zna na kojoj su bazi bilo bi dobro prije bojanja prijeci bar jednim slojem Light primera isto od hempela....Ja to sad tebi savjetujem kao da ono radiš za sebe pa ce ti to plovilo ostati dosta narednih godina...Pa se ulaganje u materijal isplati.
Inace sto se tiče boja...imas tog nesretnog Hempela koji je dobar, dosadan po pitanju nijansi i skup...vi imate zastupnike i za puno drugih a imas po farbarama koje mijesaju boje za automobile i kamionske programe koji su odlični...a mozes birati ton i boju po izboru...Isto tako imaju i svoje prajmere. Pošto si neiskusan u izboru količine mozes danas dati da ti naprave tipa tri kilograma pa ako ti usfali za recimo pod u čamcu odes sutra pa kuis jos jednu kilu ili pola itd itd

pajdo77

Prijatelj je ovih dana uzeo Šarka. U planu mu je bojanje istog a nema pojma koliko prajmera,boje,antialgina i ostalog treba. Ajmo Maveriče i ostali koji ste to več radili neke odokativne cifre koliko čega treba da čovjek ne kupuje gluposti nego šta mu je potrebno. Korito ide u jednu boju a kabina u drugu. Koliko boje za jedno a koliko za drugo?

maverick

Zato postoje majstori  :stripii:  da li ide s istom bojom...da li sve ide u prajmer ili samo podvodni dio...da li ide hempel ili neka druga...da li želi samo osvjezavanje ili kvalitetno farbanje u dvije ruke bar itd itd. Ali ajd od dole...dva prajmera i jedan antialgin je dovoljan za podvodni dio ako vodena linija nije do pola čamca vec onako na knap. Za taj donji dio jedna litra je dovoljna ..na korito mislim...i tu ne treba stediti...jer je izlozen vodi...ogrebotinama..plaži...vezu...
Kabina i ostatak treba tri litre...ali sve ovisno o boji...Inače svaki proizvođač kaze koliko ide koje boje po kvadratu...e sad da li ce raditi kopresorom ili mačkom...

pajdo77

Mačkom će sve bojati