Zabrana ribolova uz područje JU "Kopački rit"

Autor šime, Rujan 25, 2015, 16:24:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ne mozes čamcem uzvodno jer stoje na ušću stalno...zaustavljaju i vraćaju nazad. Tako da ovi domišljatiji odlaze sakriveni iz barži....A ne bi drukčije ni došao kod nas na pecanje da ti nisu zabranili da ideš na Dunav  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

idem na kazuk.
idem u batinu na cugu.
idem u austriju.
i zašto bi me zaustavili na međunarodnom plovnom putu?

ako je itko više u ovoj državi normalan... ulazi nam 60 tisuća ilegalaca koje nitko ne sprečava, ruše granice i suspendiraju ustav i  zakone, mi ih hranimo i vozikamo kako i gdje oni hoće, policija nam ne dolazi na poziv kad im prijaviš nešto sa vode jer nemaju ljudstva i goriva i sad su pecaroši toliki problem da se ima i plovilo i nadzor 24 sata???
umjesto da su sretni što smo stalno na vodi, čuvamo granicu i imamo pristojan odnos sa susjedima preko... oni očiste teren.

a ne idem vam na dravu jer sam jako pristojan gost. pristojan gost ne smije uloviti više od domaćina, inače ga istovare na otoku. znam ja to.  :hi:

maverick

Ddoji slobodno...Zrinko je rekao da si bezopasan  :stripii:  :stripii: sale malo, naravno. A jbg kod nas u drzavi je ionako sve naopako...pa me sve ovo ni malo me cudi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

kako može biti bezopasan onaj kojem su najmanje glave od 40 grama?  :toothy9:

miha

šta kukate od 1.10. ponovo pecate u parku prirode .... :ok:

kobac

Neki nisu čitali onu drugu temu pa ću ponoviti
Zabranu "usmenu" je dao inspektor zaštite prirode Vuković a ne ribarstva Tomić
Zabrana važi za sve pa tako i za invalide, a dok nije bilo zabrane po zakonu su samo invalidi "po meni" i mogli pecati jer su jedini imali valjanu dozvolu
Zabrana važi za to područje uzvodno od usca a ono je ustvari područje parka prirode i tu su nadležnost osim rendžera imali samo inspektor i policija, tako da ribocuvari u tom dijelu nisu nadlezni
Sto se tice vožnje iza slepera RJ je potpuno u pravu ali to je već neka druga prica
Kada ce prestati zabrana - kada inspektor povuče zabranu ili netko dobije koncesiju
Kažnjavanje po zakonu o slatkovodnom ribarstvu ili po zakonu o zaštiti prirode, zavisno tko piše..
Što tako mi je rečeno, tko je vjeruje neka zove kopački ili inspektora....

rj

zabrana plovidbe je protuzakonita ...zanima me ko je dao te ovlasti policiji
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

kobac

Govorimo o zabrani ribolova, zabranu plovidbe izdaje kapetanija, a ako bude potrebno iz bilo kojeg sigurnosnog razloga policija će zabraniti kretanje a to ti dodjeljuje na isto.... :dontknow:

rj

"sigurnosni" razlog se mora objasnit ...sloboda kretanja je ustavni zakon usklađen sa poveljom EU ...pusti lokalne šerife

Šokre

mata postar

dakle imamo zšrd baranja i pp kopacki rit, a pod sta spada onda onaj simic i zadruga ako ima samo 2 koja se nadmecu za koncesiju?

kobac

Opet RJ ti po svom, nisam rekao da je policija dala bilo kakve zabrane , a zabrana plovidbe nije ni uvedena nego zabrana ribolova
A što se tiče policije uvoditi će zabrane ako to bude potrebito poradi nekog valjanog razloga i sve po zakonu, inače neće nitko takvo što ni donositi
Pa nije policija sveta krava nego samo jedan od aparata koji rade po direktivi...
Ovo što kraljicak priča ,neće biti baš tako kako on misli .
Ima to sve svoju proceduru i postupak kako ide,  jedino nekakav politički pritisak pa da se povuče zabrana(mada sumnjam)
A i ako se zabrana slučajno povuče, lovit ribu (po meni) mogu samo invalidi jer imaju dozvolu , a svi ostali nemaju i opet im se može pisati kazna jer nemaju dozvolu a ni inspektora, rendžera ni policiju neće zanimati razlog zašto je nemate jer "ponavljam" u zakonu piše da ste dužni dozvolu imati kod sebe a ako je nemate nećete moći pecati i tu je kraj svakom razgovoru
Neznam cemu stalne rasprave kad nema osnove kako bi isli pecati i ova zabrana je samo još jedan od načina da se ovom bazakonju stane na kraj
Nemate dozvolu nemate gdje upisati ulov, ......krivolovac ste kao i svaki drugi bez obzira jeli riba ulovljena na štap ili mrežu....
Po meni onaj tko treba odgovarati su gospoda u ministarstvu koja su bila nesposobna taj problem riješiti kada je trebalo , a sad već kasne debelo ohoho
Tu se treba dobiti koncesija, pa onda napraviti gospodarska osnova itd. itd, itd....

rj

Opet RJ ti po svom, nisam rekao da je policija dala bilo kakve zabrane , a zabrana plovidbe nije ni uvedena nego zabrana ribolova

onda lijepo upali čamac i probaj ić od ušća gore ....

kobac

Probaj ti pa budeš video, ako ti se troši gorivo do onog dijela gdje je dozvoljeno
Ponavljam nema zabrane plovidbe i stojim iza toga
RJ nema ljutnje ali tako je...