Zabrana ribolova uz područje JU "Kopački rit"

Autor šime, Rujan 25, 2015, 16:24:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

E moj kobac...nije da se hvalim ali imao sam i 5000 kuna kazne u parku prirode zbog isteka osnovnog osiguranja na plovilu, imali smo i oduzimanje plovila...imali smo i teranje s pozicije na kojoj je doticni policajac cesto pecao...pa me optuzio da mu devastiram teren  :stripii: ne znam koliko si cesto tamo i s kojim čamcem ali svasta se dozivi od njih...ista stvar je i s zabranom koja je bila od drugog do sestog mjeseca....imao sam vracanje s starog dunava u pratnji policije za vrijeme zabrane a da u camcu nisam imao ni stap niti jednu varalicu...jbt...ti kao da zivis u Londonu pa mislis da je sve kod nas uredjeno  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: kobac  u Rujan 26, 2015, 13:44:27
Ja si to zamišljam ovako, krene čovjek iz Osijeka gliserom za njemačku i dodjeljuje do Dunava kad ono policija vraća sve jer je inspektor zaštite prirode zbog ribolova zabranio prometovanje Dunavom pa ti preskoči taj dio i onda nastavi dalje...
Smiješno i žalosno...pravno neostvarivo...bumo vidli u par dana sta će biti...

vidi neke godine ...zabrana u parku...došao na kazuk sa kolegom ...jigamo soma ...ni da se javi ...pošto nisam poznavao park sa te gornje strane ajde da mi pokaže par pozicija jer je Dunav bio nizak...sklopimo štapove baš da ne bude zabune da ribolovima ...da skratim ...uzeli mi čamac 30 dana CDa i tvina ...nit sam imao ribu niti je pribor bio sastavljen nit sam pecao + 1000 kn kazna
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Debeli šef

pustit će te ako izjaviš da ideš u batinu, npr. nemaju osnova da ti zabrane prolazak, osim ako nije objavljena zabrana prometa dunavom. koliko ja znam nije.

ako te pronađu kako pecaš kaznit će te. mogu oduzeti i plovilo. i gumice. i auto. :icon_salut:

kakvo ometanje službene osobe vi spominjete i kakva kazna za to? pa nećeš se tući s njima ili im bježati. ako te zaustave stat ćeš.
to ti kažu kad dobiju nalog npr. zabrane pecanja a žele imati mira, da ne moraju brinuti hoće li im banuti neka kontrola a ljudi im pecaju gdje im nisu smjeli dozvoliti. najlakše im je da se parkiraju na ušće i svima kažu kako nitko ne smije gore.

morate znati svoja prava. kao imigranti. vidite kako oni sve smiju i još im milicija pomaže. :toothy12:

rj

a kako češ proč kad ti policija zabrani prolazak ? jedino na silu ili bjegom u oba slučaja to ti se zove "ometanje službene osobe (policije) u obavljanju dužnosi"
zavisi od  okolnosti dali prekršajna ili kaznena prijava ....zabranu plovidbe na sudu niko neče ni spomenit ...
dobro majkumuebem jel imam barem pivo za edukaciju

kobac

Nema ljutnje nemam namjeru govoriti Niš protiv vas niti umanjiti vašu strucnost, samo mi je to malo nestvarno...

Evo moji ljudi kažu drukčije, zvao sam poznanika iz policije koji veli da se čuo s pomocnikom PGP BM i tvrdi da ovo s plovilima nije istina i da nikakve zabrane osim ribolova "nema"

Ja ću ovom informacijom završiti raspravu a ti se Josipe malo provozaj plovilom pa utvrdi činjenično stanje...

Debeli šef

Citat: rj  u Rujan 26, 2015, 14:06:16
a kako češ proč kad ti policija zabrani prolazak ? jedino na silu ili bjegom u oba slučaja to ti se zove "ometanje službene osobe (policije) u obavljanju dužnosi"
zavisi od  okolnosti dali prekršajna ili kaznena prijava ....zabranu plovidbe na sudu niko neče ni spomenit ...
dobro majkumuebem jel imam barem pivo za edukaciju
zaprijetit ću tužbom za ograničavanje kretanja bez osnove, zatražiti očitovanje policijske uprave i pozvati onog srpskog premijera vučića i europsku komisiju da ih pozove na red jer blokiraju slobodan protok roba. ako mi ispišu kaznu bez osnove uzet ću dobrog odvjetnika i teretiti i policajce, da se malo zabrinu za posao, ako ga ne znaju raditi.
sloboda kretanja,
to ti je ovo što vidiš od ilegalaca iz opatovca, ono što su ispisali na plahti: freedom of movement.  :bye:
naravno, sve to ako nije izdana zabrana plovidbe, jer ja plovim, ne pecam.

Debeli šef

meni se samo čini da su nas kastrirali i napravili nam neku gadnu lobotomiju, jer više ništa ne možemo i ne smijemo. bojimo se i živjeti.
jebeš takvu slobodu i demokraciju.
ropstvo je zamijenilo robovanje zakonima, pravilnicima, uredbama: pogledajte samo ovo:
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=9728

možete li se pronaći u ovome? koliko zakonskih odredbi kršite u svakom trenutku?

evo samo jedan link:
PRAVILNIK O VIJANJU ZASTAVE I ISTICANJU ZNAKOVA NA PLOVILIMA NA UNUTARNJIM VODNIM PUTOVIMA REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 3.

(1) Zastava može biti ovih veličina:

1. 2,5 x 3,75 metara

2. 1,40 x 2,10 metara

3. 0,80 x 1,20 metara

4. 0,50 x 0,75 metara

(2) Veličina zastave treba odgovarati veličini plovila i mora biti u urednom stanju.

jeste li izmjerili veličinu zastave na vašem plovilu?  :BangHead:

Kugla

Očito se odigrava nešto gore u tom dijelu Dunava što ne žele da se vidi pa ne daju ljudima da idu gore, to je više nego apsurd jer ako je zabrana ribolova, onaj tko ju je zabranio neka i kontrolira da li netko krši tu zabranu, a zabrana plovidbe nije i policija krši onda pravila ako ne da da se ide uzvodno čamcem.
A više puta je netko ovdje spomenuo da nema politke, e pa eno Vam onaj članak iz Glasa Slavonije pa zar Vam nije jasno da je sve politika, idu izbori, i kako kaže Kraljičak osobno će po to rješenje, izbori pred vratima i beru se glasovi na svakom koraku, isposluje li on to ( iskreno se nadam da hoće zbog svih koji vole tamo pecati) eto političkih skupljenih bodova.

maverick

Ne znam sto se uopce zamarate s tim. Kome se ide neka sjedne u camac i neka ode. Ja sam kao i vecina vas strastveni pecaros i idem sad dva dana na pecanje....Ako se neki nadrkavaju tamo...nepada mi napamet ici se uznemiravati i raspravljati s ćorcima ove drzave jer mi je pecanje apsolutni uzitak i relaksacija...Otici cu tamo gdje mogu i uzivati maximalno....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

lijepo rečeno kume ...ko je klasa optimist i vjeruje u pravo i slobodu nek pali makinu  :ok:

alex7777

Mudri

ne kužim čemu tolike nebuloze,nedaju pecati i dobro koliko god mi bili u pravu,nedo bog da odeš na sud sa nekom prijavom,100 posto si osuđen i dobijaš kaznu,iako je to nekakva usmena odluka,iako nemaš dozvolu,a nemaš gdje ni kupiti dnevnu,jel nitko ne prodaje.......ali sada će to naš Kraljičak da riješi i ima da svi glasujemo za njega  :stripii:

rj

sad mi kolega pojasnio ...moguće je čamcem proć kroz područje PP to je tzv. "ne škodljiv prolaz" međutim bilo kakvo prisustvo ribolovnog pribora u plovilu daje policiji pravo da te ne propusti ....
još nešto ....
ovo ne izdavanje koncesije ima glasa i stasa ..privredni ribar puca na taj dio Dunava  :takoje:

šime

Eh pa ovo je za nevjerovati , mi 4 (četiri ) pune stranice foruma raspravljamo o tehničkim stvarima zaustavljanja i zabrane pecanja .
  Nitko ama baš nitko ne rapravlja  a niti ne pokušava ponuditi riješenje ovog problema.
  ma kakav Kraljičak , onaj koji je donio mjere , a taj je MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE -UPRAVA ZA RIBARSTVO ili MINISTARSTVO ZAŠTITE IKOLIŠA, amen .
  Gospdin Kraljičak može uputiti samo upit i time dobiti eventualni odgovor.
   Nešto se u u pozadini ove zabrane krupno valja , svašta sam čuo ,a za neke stvari mislim da je znastvena fantastika ,ali znajuči u kakvoj državi živimo i to se ne može baš olako odbaciti i to je moguće.

Ponavljam : NIKADA SE OVAKO ŠTO NIJE DOGODILO,a da nije vezano za neka izvanredna stanja.
   Moguče je i to da je onaj koji se žalio na javni natječaj , prouzrokovao ovu situaciju .
JU " Kopački rit" ima prednost na Javnom natječaju, a onaj koji se žalio vjerovatno je uzrok ovome.
  Vrlo jednostavno ! Rasplet se ovih dana očekuje.

rj

Šimić puca na koncesiju ....opravdava ju ulaganjem u " sretstva za rad" motor 100ks AL čamac itd... :eek: