Smartphone aplikacija za prijavu kaznenih djela policiji

Autor Debeli šef, Listopad 14, 2015, 08:05:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

kakve veze ima švabo sa drukerskom aplikacijom mupovaca  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Slaven

Doslo se do svabe preko price kako se u njemi to tako prijavljuje :toothy9:

pajdo77

Možemo slikat švabe kako su se uneredili po javnoj površini. :stripii:. Šalu na stranu,sad su dečki dobili one kamere da se vidi šta su radili i jel sve po zakonu a i sad ih se moglo obavjestiti "običnim"pozivom bez tih novotarija. Pa pola starije generacije ni nezna upaliti to čudo a mladi ko mladi,boli ih briga što neko radi neki prekršaj,još nek me vidi da ga slikam ili nešto slično pa me još dobro nalupa.

rj

logika MUPovaca je da svaki hrvat treba bit policajac ali samo njih par hiljada da prima platu za taj posao ...jadno da nemože bit jadnije....raspustit MUP i dat naknade građanima za prijave  :rofl2:  :red-card:

davor99

U ono vrijeme, našeg druga Staljina bilo je dovoljno da ste susjeda krivo pogledali pa odoste u Sibir na hladjenje , pa mi to i sad izgleda slično samo smo uveli mobitele.
Primjer: Susjed pali korov iza kuće, a Vi i on niste nešto u odnosima, eto prilike uslikate ga mobitelom i anonimno pošaljete sa objašnjenjem da " eto susjed radi opće opasnu radnju hoće zapaliti pola ulice " Institucije naravno odmah alarmiraju , hitnu , vatrogasce, dszu, i ine službe. Kad se svi sjate oko jadnog piromana i naplate mu dolazak jer je u tom periodu zabranjeno loženje itd, zanimljivo  :eek: :hi:
Vodite ljubav, a ne psa

Debeli šef

pajdo, na običan poziv ih najčešće nisi mogao dobiti. na anonimnu prijavu se nisu obazirali.
ovako imamo ozbiljan dokaz da je nešto prijavljeno kao kriminal, sve sa slikama, brojevima čamaca...

a hoće li nas netko zbog toga nalupati?
pa... vrijeme je da se oni zabrinu hoće li njih netko nalupati.

Debeli šef

Citat: rj  u Listopad 14, 2015, 18:50:17
logika MUPovaca je da svaki hrvat treba bit policajac ali samo njih par hiljada da prima platu za taj posao ...jadno da nemože bit jadnije....raspustit MUP i dat naknade građanima za prijave  :rofl2:  :red-card:
po zakonu si dužan prijaviti svako saznanje o počinjenju kaznenog djela.

https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/prevencija-i-prijava-kaznenog-djela/prijava-kaznenog-djela/295

rj

misliš da  ostaješ "anoniman"ako pošalješ sliku nekog prestupa ? ne budi naivan sve se to "arhivira" prije ili poslije može ti se razbit o glavu  :hi:
to je prvo...
drugo ....
cinker je dno...šljam ...smeće ...kako god kome paše

Debeli šef

Citat: rj  u Listopad 14, 2015, 18:58:48
misliš da  ostaješ "anoniman"ako pošalješ sliku nekog prestupa ? ne budi naivan sve se to "arhivira" prije ili poslije može ti se razbit o glavu  :hi:
to je prvo...
drugo ....
cinker je dno...šljam ...smeće ...kako god kome paše
ne, nisi anoniman. tu si u pravu ali to nije poanta priče.
ako netko krade moje i naše, ako netko harači ribu, nisam cinker kad ga prijavim nego tražim pomoć i zaštitu institucija.

rj

Citat: Debeli šef  u Listopad 14, 2015, 18:55:56
Citat: rj  u Listopad 14, 2015, 18:50:17
po zakonu si dužan prijaviti svako saznanje o počinjenju kaznenog djela.

po zakonu ? jel ti čitaš samog sebe ....u ovom diznilendu od države zakon se provodi samo nad nama "stokom sitnog zuba"
čobankovič (naplativ) za 20 miliona guli krompir ali RJ to nemože MUP ovrhom meni , ženi , Josipu 20god. Ivanu 3god. Petru 1 god. ovrhom uzme 2500 kn dan prije Božiča ... :hi: i sad da ja radim njihov posao ? posao za koji primaju platu ....SMJEŠNO...

P.S. tražio sam da mi se kazna zamjeni zatvorom ili radom za opće dobro ...NEMOŽE...NAPLATIV SAM ...

Debeli šef

onda se rj udruži sa ostalom stokom sitnog zuba, iskoristi čari demokracije i iskorjeni nepravilnosti.
ova aplikacija je jednostavan alat, nije savršena ali je dobar početak.

maverick

Ovo se definitivno moze tumaciti na par nacina:

Jedan kao sto kaze kum...mi cinkeri i drukeri obavljamo tudji posao

Drugo moze se dogoditi da ih se zatrpa hrpom besmislenih prijava ukljucujuci i slike policije koja se ne ponasa uvijek po propisu...od parkiranja do pecanja na dunavu za vrijeme radnog vremena

Kao trece...mozda ovo mozemo iskoristiti za prijavu lopova na vodi..za prijavu ribara kad radi tamo gdje nesmije...itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Nije ta aplikacija loša no ja to gledam ovako: ja vidim nekog npr. da čini neko kazneno djelo i slikam te pošaljem policiji. Policija ga privede,prijavi i završi slučaj na sudu. E sad,jel on može reći tamo da mu je to netko smjestio,neka fotomontaža i kako to već ide? ja mislim da može,onda mene sudac dovede tamo da dokaže da sam ga ja uhvatio u nedjelu i automatski ja više nisam anoniman. Bar ja tako mislim premda ne tvrdim da sam u pravu,samo naglas razmišljam :sha:

Debeli šef

pajdo, teret dokazivanja je na policiji i pravosuđu, ne na tebi.
meni je ovakav način prijave ribokradica dobar jer većinu počinitelja policija može, ako bude volje, uloviti na djelu. tada nikakvo svjedočenje nije potrebno.

Smithwick maniac

Sve one nepravilnosti koje bi trebalo prijaviti policiju su njima odavno jako dobro poznate.
I ne samo poznate nego su u simbiozi.
Policija kod krivolovaca ide po ribu i pije kavu, ribaru guzi zenu dok ovaj na spustu vadi camac krcat ribe pa ih to najmanje zanima, cuvaru ribokradica zida garazu u zamjenu za miran rad na vodi i milijun inih kombinacija.
Ceh moze platit iskljucivo posten covjek u zavadi sa susjedom ili ako naleti na nekog debila cinkera koji ce slikati i sex u autu na javnom mjestu.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...