Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

nekinho

Koliko čujem već je krenula, pouzdano.... :takoje:

Smithwick maniac

E moj pajdo a ti sa Salmom vitlas...
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

pajdo77

Ono u čamcu nisu klješta za ribu već  za fatat krempite,ja to higijenski :stripii: a štapovi za mrenu montirani ima tri tjedna,neće mene dočekat nespremnoga :icon_thumright:

šajzika

Mesni narezak ili sir ćeš koristiti kao mamac?
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Sir-trapist a od salama-tirolska ili ti podriguša,nikakav narezak mada bi dao bubreg za mrmke,on je majka,koliko njih,toliko mrena.

joker

nema zezancije pajdo pa to se i strimer stavlja prije voblera
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

pajdo77

ma ja to moj Jokeru onako..školski :takoje:

Zagor

Feeder 3,9m, 60-180g, najlakši vrh, osnova 0,22mm predvez spaga 10lb, udica drennan wide gap 10, dva zrna kukuruza ocat+sol+klinčić na dlaci.
Opet nisam zadovoljan realizacijom. Jedan mi je otpao kod meredova (šaran cca2kg) jedan kod kontre imao ga još 5sek i jedan na pola puta do meredova. Lovio sam na 35m (mjereno preko geoportala) lovio sam ispred otoka. Prihrana kao i prijašnjih dana, kuhani ječam i peludal (hrana za pčele, ostalo mi u zalihi od pčela prošle godine, a sastav je sojino brašno, sirutka u prahu, pelud, vitamini i minerali, a jako je ljepljivo).

Dok sam lovio feederom na Dravi na 10 riba je možda bilo jedno spadanje, a ovdje evo danas na 7 tri (kucine nebrojim). Neznam gdje grijesima. Jel presitna i tanka udica ili možda kod kontri. Na dravi sam uvijek pustao da se momacki uhvati. Mozda prerano kontriram. Neznam.  :BangHead:

Uvijek na pecanju razmišljam unapred pa skupljam cepove za nove hranilice  :stripii:

Sistem na koji sam lovio. Klizna hranilica od Lowenbrauna 35g  :stripii: , gumena perla, vrtilica, predvez cca 13cm i udica br.10

Amura neznam procijeniti točno, al je veći od onoga jučer, šaran golac oko 4kg, a ljuskasi od 1-1,5kg.

Mislim da bolji poziv za feeder kup ne možete imati.  :stripii:  :rofl2:  :headbang:  :whip2:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

joker

neka neka pajdo treba monotoniju razbiti jel.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

pajdo77

Ja danas pecam na plovak,sutra roknem na senk a za par dana blinkam,nema labavo. Meni sve interesantno do neke granice al me ne drži samo jedna vrst pecanja,ja sam svestran :stripii:

mossi

Zagore, kod ovakvih sistema, ako pipavo uzima tj ne izvuče dovoljno najlon iz hranilice,
tada kontra ide kroz hranilicu tj sa hranilicom što poprilično smanjuje broj kvalitetnih kačenja.
Zato se feederom peca sa dugim predvezom i malim udicama da riba zguta do dupeta.
Ako radiš kraći predvez udica se mora ponašati kao šarandžijska, a ne kao feeder.
Ako već ideš na predvez ispod 15 cm stavi na 2-5cm od udice jednu sačmicu od 1gr.
Svrha tog olovca je da okrene udicu da se zabode u donju usnu ili žvalu šarana.
Kad pecaš sa predvezim koji su namenjeni feederu 30-40-50-70 pa i preko 1m olovce je kontra produktivno.

Inače, ulovi koje prezentuješ su više nego zadovoljavajući za amatersko pecanje.

:notworthy: :ok: :hi: :occasion14:

mossi

Bio sam danas u malom izvidjanju "terena",
drugar imao lepu ribu na 2 sekunde by by najverovatnije lep som.
Ostalo nije vredno spomena.
Bili na vodi par sati..

Lepota!

Sutra kontinuirano nastavljamo!  :headbang:

domba

jedan od sinoć sa Drave...nov teren, niti jedan ispod 2kg  :D

pajdo77

Bio i ja  :takoje:,vobler veći od bajina a vobler petica :stripii: