Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

ibro dirka

Bio sinoć brčkat voblera otpao jedan pod nogama malo veći i dobio jednog porcijaša pa sam ga pustio jer mi je zamrzivač pun... :toothy9:

pajdo77

Otišao oko četiri i do osam prijatelj i ja vitlali ko sumanuti. Od flotile da prokopa i u njemu bacali sve živo,ja forsirao Salma peticu a on od sedmice pa do raznoraznih voblera boja i dimenzija pokušavajući dobiti bajina,sve skupa tri udarca slučajno ili ne samo na Salma,ostale varalice ni kvrcnio nije. Odvezli se pred veče između cestovnog i željezničkog mosta,ništa. Rauba na ovoj dravi za četiri sata nema,mrtva voda bez dešavanja,neki lik na šajzu kaže ni kedera upecat ne može. Uglavnom katastrofa glede aktivnosti ribe ali lijepo provedeno poslijepodne :hi:

Zagor

Feeder 3,9m 60-180g najslabiji vrh. Osnova 0,22mm, predvez 0,20mm 10cm, hranilica od dva čepa kole i štapića za uši 10g , udica drennan 12 i dva mala zrna kukuruza ocat+sol+klinčić direktno na udicu.
Cca 3-4h pecanja.
Negdje griješim, imao sam 3 ispadanja ribe. I neki dan isto dvije tri.

Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

dravski pecaros

stavljaj mamac na dlaku..pogotovo što na male udice pecaš i slabije ubada ribu kad je mamac direkt na udici  :hi:

Zagor

Isto mi je i moj mentor (Pajdo77) savjetovao. Sutra obavezno probam na dlaku   :laughing7:

mossi

Zagore, jesi probao duži predvez, 10cm je malo kratko, za tako malu udicu.
Pusti mu duži do dosta duži predvez da ga zguta skroz.
Sa 10cm to mu dodje skoro ko metod pecanje.
A problem je možda i u maloj gramaži olova.

Nego jel bi okačio skicu sistema sa čepovima i štapiče, za uči pa sve do udice?

Inače, na udicu 12 može slobodno zrno čećerca ili manje zrno tipa cuk ali onako pod kožicu.
Tu dlaka nije neophodna, ali olovce na predvez eee  :takoje:

Zagor

Sistem je skroz jednostavan. In line hranilica, gumena perla, vrtilica i predvez 10cm sa udicom 12.
Detekcija griza je odlična, samo imam dosta spadanja ribe. Slikat cu sistem kad budem danas na vodi jer sisteme uvijek slažem na vodi, a kada idem kuci razmontiravam. Hranilice su pvc cepovi pricvrsceni pop nitnama za olovo izrezano od olovne cijevi. Cjevčicu od štapića za usi upaljačem zapalim da se na kraju oblikuje gljiva da ne može spadati s hranilice. Cca 5min posla. Evo slika hranilice.

šajzika

I pajdo me poceo zezat na viber.
Kaže ovakvih kolko hoćeš

Audentes fortuna iuvat

Zagor

Hahaha Pajdo legenda, svaki dan hvata ribe, samo neće nam reći da na nenabija komplekse  :stripii:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ove slike potvrđuju ono što vam ja bećari govorim stalno. Ne može Pajdo upecat čestitu ribu da sam još jednom ovoliki :stripii:

Zagor

Pajdo Jel su to škare za sisati ovce na slici sa bolenom?  :stripii:

šajzika

To mu je pean za velike somove
Audentes fortuna iuvat

nekinho

Meni više izgleda kao vrh pincete, obzirom na veličinu udice na slici, pa kontam da je i riba mrcina... :stripii:

Smithwick maniac

Jos za koji dan kad mrena krene pa cete vidjeti becari tko je sef sale na ovakvu vodu kad se svi vec zale... :hi:
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...