Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Mossi drugi put ponesi motorku i sa njom u gepek,lakše je njome isjeći ta drva kraj vode nego ih vući na krov auta. Dobit ćeš bruh čovječe. To su sekvoje a ne kolci.

nekinho

Bio na pecanju, tražio štuke, još uvijek ih nisam našao, nažalost.  :veryangry:
Kakvog vi uspjeha sa štukom imate ove godine. Osobno sam se naslušao priča unazad par tjedana tipa: hvata se, uhvatio velikih i uhvatio par komada, ove godine ih ima.
Nažalost, eto u subotu bio na krasnom mjestu, keder u jatu nedaleko mene u jednom slijepom rukavcu, gdje će štuka nego tu biti, ali nema je. ni rauba nisam vidio cijeli dan, a da ne spominjem pecanje.
Šta vi kažete za ovu godinu?

grga

bio sa sinom popodne do hulova petraša i dalje na opšte iznenađenje čamaca kao da je subota  svuda sve zauzeto i mic po mic i dođošmo skoro do apatina vidim da su svi naoštreni na smuđa ,mićko isčačkao petnajst riba od kojih smo nešto i ponijeli najveći tri i sedamsto,  tata u toj diciplini puš.....sutra ponovo napadamo

maverick

Drzi se ti mićka i uči  :stripii:  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

grga

druže  danas sam kopirao i naja ma uzmem fidere i okacim kedere i opet ništa sve na par metara od njega ,izgleda da cigančica negine :stripii:

mossi

Cigančica definitivno .. 4 ili 5 izlazaka bez ribe za poneti.  :BangHead:

maverick

Samo ne vodi Mićka kod cigančice i tu ce da te preskoči  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

grga

kako stvari stoje još malo  i mali sam od sidra  :no:

No

Bio sam i nisam skuhao sekelji.  :stripii:  :stripii: Kupus nije još baš ni kisel. Kolega mi nije bio za, tako da smo prešli  na grah.
Sutradan navratio još jedan prijatelj s brdom čevapa,tako da smo roštiljali i  :jede:
Voda velika mutna,teška za ribolov.
Pecali smo s obale,dobio sam par somova do tri kile i tri smuđa na najnoviji štap Lemax  Slimmax.

šajzika

Kako ti se pokazao taj refundator :stripii:
Koja gramaza
Audentes fortuna iuvat

No

Odličan.  :ok:
Na njemu piše do 120 gr.  Lagan,brz,osjetljiv.  :ok:

mlb

Bili malo danas na vodi, vrijeme za poželjeti i riba se fino javljala jedino nam je falio drug šajzika da upotpuni atmosveru!  :icon_biggrin:

ivan 84

danas na savi,vrijeme za poželjeti,lagana kišica,voda blago mutna,magla,
ma odlično! al riba slabo radila,3-4 čvra u glavi i ćorak.
al ljepo smo nazdravili :flasica:
I tata bi sine...

No

Bio sam na pecanju. Voda brza teška za lovit.Vrijeme  :ok:.
Ulovio sam desetak smuđeva.
Isprobao sam cd br 8,3  10-35 koji sam si složio nedavno. Na prvi dojam,prva zabacivanja, nije mi se svidio, a onda kako su slijedili grizevi i kontre, dojam se naglo promjenio. Ovo je štap kakav sam htio.To je to za vodu na kojoj lovim i način kako lovim.  :ok:
Bilo na vodi još par ljudi,  koji se nisu mogli sastat s grizom. Mislim da su griješili u tomu što su htjeli lovit po sjećanju, onako kao da je nizak vodostaj pokušavajući lomiti i silovati vodu teškim glavama.
Jednu veče smo pripremili smuđa za večeru. Rekoh kolegi- ovakvu čast i zadovoljstvo nije imao ni car Franjo Josip. On vjerojatno nikad nije ulovio smuđa na rijeci i pripremio si ga za večeru, i još k tome, da dok večera sluša zavijanje čagljeva svud uokolo.
Bila je to gozba, podržana s kojom čašom crnog.  :ok:
Prošlo je tih par dana tako brzo da su mi se učinili kao ogledalo života. Na početku ti se učini da je pred tobom cijela viječnost a na kraju shvatiš da je sve bio samo jedan tren. Bilo je to još jedno ribolovno iskustvo,još jedan sloj patine na mojoj duši.
Još jedan koncert pod vedrim nebom i još jedno ispijanje koktela sastavljenog od  tišine,vode,vjetra,blata,studeni,još koječega i magičnih dodira s traženom ribom u dubini riječnih struja, koji traži nastavak.
:stripii: :stripii:  utorak mi se čini kao izgledan.  :takoje:

ljuska

No da li nosi Sava puno smeća i granja i kakva je boja vode jel se što probistrila