Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Kugla

Minus 3 je bilo i nekako sam se valjda odvikao, a i godine čine svoje, odpecali 2 sata i bježi kući, još me rame i ruka rastura i odmah se sjetim tebe i ramena, kad izdržim dva sata to je super

šajzika

Nekidan ja obuko majicu dugih rukava, bas preterujete

Poslano sa mog NOA_MOVEse koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

Kugla

Vidiš kako me Šajzika poznaje  :toothy9: nekako mi sve teže po zimi pecati  :icon_scratch:

maverick

Danas je bas bio vjetric koji ledi ove stare kosti, mada sjeti ce se šajzika nas kad dodje u ove godine  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Sajzika kad bude tako zimogrozljiv , onda ce se upucat

Poslano sa mog NOA_MOVEse koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

grga

danas se dobro nasmrzavali sa dečkima se provozao po staklari na par mjesta malo i bacali ali osim par sitnih čvrkića ništa ,popili čaj snimio par dobrih pozicija za šarana pa ću idući tjedan na  godišnji i da probam kojeg prevarit...

milan b

Grga nelazi tesko ti priznat da si jos malo mali od sidra  :stripii:  :tongue1:

kobac

Meni je moja pokojna baba znala govoriti...
" džaba ja pričam, na jedno ušlo na drugo izašlo"

A nekad i jednu drugu..
" možeš kak OŠ, al nećeš dok oš"

A ima i jedna treća..
"pametnom dosta"

maverick

Citat: milan b  u Prosinac 18, 2016, 16:06:12
Grga nelazi tesko ti priznat da si jos malo mali od sidra  :stripii:  :tongue1:

:flasica: tesko da su ostal shvatili tezinu ove recenice...ali da pojasnim...Milan je Grgin sin... :stripii:

grga

e moj druže vidiš ti dokle je to došlo, :uf:

Stepa

Bili pecali i prvi put da mi se desilo da uzima samo jednu varalicu :headbang:
A kako to biva bili smo deficitarni bas sa tim gumama,pitali neke poznanike i dobili  :thefinger: :thefinger:
Nema veze spremljeno na C disk za podsjetnik sutra :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

No

Bio sam i povukao se, srce je htjelo al je razum imao argument više.
Hladno je i za nenormalne.   :stripii:  :stripii:
Lede vodilice,ledi špaga,lede ruke, suza iz oka sama klizne niz lice,to je situacija kad čovjek iz područja uživanja uđe u područje muke. Vjetar-neprijatelj i pol.
Naizgled  je sve okrenuto kontra, a onda odjednom shvatiš da je sve kako treba, a da si sam kontra. Nešto slično onim tipovima koji na autoputu piče u kontra smjeru.
Eto utekao sam, al sam ponio sa sobom doživljaj vrijedan muke.

Sinoć negdje pred mrak sjedim u čamcu i gledam nekog novog bosanca koji se pojavio sa mrežama. Postavlja ih po sredini toka i potapa.
Zanimalo me odakle- dokle je mreža, da ne bacam i ne kidam pribor.
Pošto on to rasteže po sredini dok ga voda nosi,bacim prema obali,sačekam da sjedne,namotam,sjedne,krenem namotat-stalo. Nategnem štapom onako ravnomjerno,zapelo.
Kud mi zima,kud gledam kako mi čovjek na očigled ograničava prostor,tera me pišat, tu je još i zapelo baš kad se to sve sastalo, a onda mi taj zadjev krene niz vodu. Štap smotan u kiflu. Prištopavam lijevom rukom rolu i shvaćam da sam nemoćan.Ravnomjerno istom brzinom nešto mi je izmotavalo konac s role.
Rekoh glasno mladiću koji rasteže svoju mrežu -imam soma. Još par trenutaka sam ga imao i samo se otpustilo. Ode.
Došao je kao grom iz vedra neba. Zabacit ću još koji put pa idem. Dosta je bilo za danas,pada mrak,hladno je. Prvi zabac na isto mjesto i dobijem smuđa oko dvije  kile. Slijedeći zabac jedan mi se otkači.
Jbt šta je ovo. Ne daju mi otić.
Bacio sam još par puta i ništa, a onda zabacim i nakon drugog ,trećeg sjedanja  "tup".
Kontriram i gore je.Štap ponovo u kifli. Bemti evo ga opet. Slabiji je nego onaj maloprije al je moćan.Ako je smuđ mora imat deset kila.
Pomišljam da se odsidrim i odustajem od te zamisli jer bi sigurno uletio onom u mrežu.         
Držat ću ga pa što bude. Za par minuta osjećam kako pritisak slabi i da uspijevam privlačit čamcu tu ribu. Bit će to ok. I bilo je. Kad sam ju privukao sasvim do čamca, lijevom rukom dohvatim meredov, gurnem ga u vodu i prihvatim ribu. Mrak je,još uvijek ne znam šta je. Odložim štap u nosač i idem vidjet šta je u meredovu.
Šaran.
Pipam ga rukom tražim udicu,nema je. Pipam ga još jednom nema.
Uzimam iz kofera naglavnu lampu i vidim da je guma u ustima. Pokupio ju je poput smuđa. Mašala.
Dolazim u kolibu,pita me kolega jel bilo šta.
Rekoh ni poteza.
Veli on znao sam da si lud al ti kolega nisi normalan.Ostat ovoliko po ovoj zimi i po ovom mraku u čamcu. 
Ispričao sam mu šta sam ulovio i kako a onda samo  prešli na pripremanje večere.
Ranije tokom dana očistili smo četiri mrene koje je kolega dobio od onog što postavlja mreže. Isfiletirao sam ih, a onda s nutarnje strane pa prema koži narezao kako bi prerezao kosti u tim odrescima.
Preostalo mi je da u najlon vrećicu stavim brašno, papriku i  onda komade ribe. Vrećicu zatvorim rukom i protresem par puta i to je to.
U posudi je mast već bila vrela. Sve je prilično brzo bilo gotovo.
Hruskavi svježi riblji odresci bez kosti. Ukusno, fino,prefino. Ne to nije bila gozba,to je bilo  :uf:. Nakon toga par cedevita i spavanje.
Jutrošnje jutro dočekalo nas je hladnije od proteklog. Probali smo nije išlo.
Čuo sam se s Harley-em. skrenuli smo da pokupim novu Daiwu koju mi je kupio nedavno u zg.
Utekli smo i ne vraćamo se sasvim sigurno dok temperatura ne bude plus.   :ok:     

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

Harley

Doći ćeš i ti u godine kad je covjekov najbolji cetveronozni  prijatelj, topal krevet!
Ja sam poslije vas malo otisao u Bosnu i zapalio za Zg.

Poslano sa NOKIA 3310

Living your dreams, do not dream the life