Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

Dukulele

Danas se spusto solisticki do Renova malo,  camac ide  43km/h  nizbrdo  i  36 km/h  uzbrdo.  Zadovoljna :)

Usput sam stao i pecat pa sam klepio par bucova i par klenova, tek toliko da budem utegnut za Pajdu.  Stap sam isprobo njegov,  to je to, taj sve ribe vuce van, samo jos da Pajdo nadje ribu i bice show :)

Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

šajzika

Uhhh, jako ljepa brzina.
Najbolje da si ti ostavis taj stap. Vidis da je lovan.
Pajdo nek se snadje , nije imao srece
Audentes fortuna iuvat

majstor

Pajdo ima sponzore - nek mu naprave novi, ako ne mogu dat ću mu ja.

pajdo77

Nisam mu ja posudio štap. Bože sačuva,pa taj bi i nakovanj pokido. Zabacio je uz moju nazočnost i video nadzor dok sam stajao pol metra od njega. Jesmo mi dobri al štap je štap :stripii:

ĆIĆOK

Izašao sinoć prije mraka dvije plotice i dva podosta uzeta,tri trganja od velike ribe a manje sam vratio u vodu.

majstor

Citat: pajdo77  u Lipanj 16, 2017, 09:02:00
Nisam mu ja posudio štap. Bože sačuva,pa taj bi i nakovanj pokido. Zabacio je uz moju nazočnost i video nadzor dok sam stajao pol metra od njega. Jesmo mi dobri al štap je štap :stripii:
Mislio sam da je štap bio bez nadzora, pa ga je privatizirao. Treba ga kontrolirati.  :stripii: :stripii:
Bravo Ćićok, krasne ribe. Ja idem danas.  :takoje: :bye:

alex7777

Bio , bolje da i nisam toliko od mene  :uf:

No

Bio sam u gostima kod mog prijatelja Harley-a.

Bacali smo gume i nije išlo.
Akademik je složio roštilj i to nam je sasvim dobro išlo.
Uz cedevitu smo kartali belu do dugo u noć. Da smo opalili još koji krug dotakli bi jutro.
Nekog je curila karta,netko nas je rasturio prvo veče. Tko je to bio zadržat ću za sebe.   
:uf: Ta će tajna sa mnom u grob  :stripii: :stripii:

Drugi dan ,čim sam izišao iz kuće napadnu me dve babe,ono u stilu;

-sram te bilo od njega si izgubio u beli,kako ti to kartaš kad si od njega izgubio i sve u tom stilu.   :stripii: :stripii:

Jedva izvukoh živu glavu.

Odemo bućkat i prođemo lijep teren s jednim mrljavim skidanjem školjki i to je sve.
Vratimo se nazad, onako uredno podgrijani na suncu i čim smo izišli iz čamca,opet me napadnu vražje babe.

-oš ti prestat bućkat,neću ja cijeli dan sjedit na zamrzivaču
-gospođo zašto sjedite na zamrzivaču?
-zato što ti bućkaš
-moooolim
-da,sin mi donio neki dan soma i stavila sam ga u kištru. Kad si počeo bućkat taj smrznuti som je poludio i počeo skakat po kištri. Morala sam sjest i sjedit na poklopcu do sad,i odmah sam rekla e sad će me čut.
Nije ni dovršila rečenicu kad evo druge--jedva sam se popela na kištru,bome sam i jedva sišla....bla  bla
Treća -jel to taj
-pa to je onaj što ne zna kartat
Četvrta --prestani lupat tom bućkom,uzbunio si cijelo selo,psi laju,mačke bježe na drveće,muški se zavlače  pod krevet,misle da je rat. Jedino nas par baba znamo da je u selu novi dečko i da bućka.  :stripii:  :stripii:

Dobro,dobro neću više,i nisam.

Probao je moj domaćin ulovit jeza na banjalučko kolo jer sam obećao da ću ga filetirati i pripremiti nam ručak.
On nije ulovio, ja nisam filetirao.  :dontknow:

I eto tako prođe par dana da nisam vidio ribljeg repa. Ne sjećam se kad sam bio zadnji put, da nisam mogao ulovit baš ništa.

Pri odlasku padala je kiša,vražje babe sigurno misle da sam i za to kriv  :stripii: :stripii:

Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je slučajna i nenamjerna.  :stripii: :stripii:

majstor

No je imao avanturu.  :sha:  :hi:  Ja nocio na vodi. Juće mi pobjegne Amur debelo preko 15 kg., nisam ga mogao zadržati i ušao u granje. Došao do njega čamcem, oslobodio, i kad je vec bio u meredovu, zadnjim snagama odjuri u novo granje iz kojeg nije izašao.
Nakon toga dvije deverike oko 3 kile, jednoj udica proparala usta, a druga se zamotala oko grane. Opet čamac i oslobodio granu i deveriku. Za utjehu sam ulovio Amura od 7,5 kg. Ti manji pružaju velik otpor pa izlazak na vodu nije potpuno propao. Danas kupio flaks 0,35 pa ćemo pokušati s njime koju  ribu odvuči od granja. I naravno skuhao 120 litara lonac sa kukuruzom i žitom. Nek riba bude debela.  :uf:  :bye:

pajdo77

Bilo je jutros već sedmica kad sam krenio malo bacat,pirilo,tmurno al ajd šta ću kod kuće. Drugi zabačaj i odma bajkoš na dokovog voblera,onda bacao nekih kilometar i na one mini voblere mi dođe jedan klenić. Taj me satro kakva je to borba bila. Još mi nešto otpade al nisam vidio šta al po štapu nije bilo Bog zna šta. Uglavnom ubilo se dva i pol sata do ručka :icon_thumright:

Dukulele

Aha,  udario klenic na Kuma :)  borben sav!
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

Zagor

Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

No

Bio sam i utekao sam. Ubi nas vrućina.
Ujutro na vodu iziđemo u 4 sata i sjedimo do devet. U devet doručak i poslije toga slobodne aktivnosti.
Pošto smo dvojica uglavnom je to vodoravan položaj i spavanje. Popodne ne možeš na vodu prije pola sedam.
Ostanemo do deset i povlačenje da se možeš ustat u četiri.

Ovaj dnevni period je problem jer u kućici kuha.
Bilo kako bilo zbrisali smo hrabro  :stripii: :stripii:

Dobio sam jednog divljeg šarana i uspješno sam ga ukrotio.
Ulovio sam do sad masu šarana al ovo ovo je bio baš divljak. Bzzz bzzz bzzz bzzz bzz bzz bzzzzzz bzz bzzz pa bzzzz.
Nikad kraja.
Baš smo se naigrali. Na kraju kad sam ga u meredovu spustio u čamac,tukao je po čamcu kao lud.
Za nevjerovat koji lik.

Od pecanja je to uglavnom sve.
Kao i uvijek imponira taj doživljaj jutarnje tišine.

Dok se vozim na poziciju imam osjećaj da čamcem param tišinu,kao što žene sjeku kolač nožem, imam osjećaj da sječem usnuli mir.
Voda mirna sjajna ,bez vjetra i drveće uokolo doima se kao da spava.

Vrijedilo je otić samo zbog toga. Sve ostalo je bonus.

Rijeka Sava mala,spora,neobična.
Nadam se da će naići u slijedećim danima nekakva fronta, da razbije ovu vrućinu,a ako ne,ne ostaje mi drugo nego se primirit neko vrijeme.

Triput mi je lakši minus nego temperaturni plus.  :uf:

Jedno jutro sam uživao u letu i lovu savskih anđela.
Vodomari su čudo od ptica.
Ne mogu Vam opisat koliko me raduju ta mala,brza i lijepa stvorenja.

Boje tog perja su nevjerojatne, kao i brišući let, nekoliko centimetara iznad vode.
Za mene su to savski anđeli i veseli me svaki put kad ih vidim.  :ok:

Volim i druge ptice i drveće ali vodomari su mi poseban svijet.

Kad sam se već dotakao leta,doletjet ću uskoro u Osijek na par sati, pa ako imate neko lokalno okupljalište nađemo se na kavi i stisnemo ruku.  :ok:

im84

Smuđevi udaraju izmedu podneva i 14h  :toothy9: (3kom, samo jedan jutarnji, nisu veliki (do 2kg) ali vesele)

#foxrage
#fox_rage_fishing

ica

Bio sam danas na kupanju s obitelji na osmom km i kad tamo sretnem Duksona sa Šefikom...a braćo moja mila Šefika ga ubija u blinkanju a on samo gleda i nemože doći sebi.