Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

No

:uf: Kad hvalim ove moje germine, podrazumjevam pecanje na rijeci iz čamca, :ok: za druge situacije naravno da ima boljih,puno,puno boljih štapova od ovih mojih.

:ok:

Ovi kineski štapovi na kojima piše germina nemaju nijednu podudarnost sa starim  originalnim germinama osim imena.  :ok:

majstor

No - ti si još mlad pa možeš sjediti u čamcu. Ja sam se odviknuo i lovim s obale, a u tvojim sam godinama satima sjedio u čamcu pa sam zbog toga posjedio. :takoje: Šarani me zaobilaze ove godine, samo jedan dosada. Čak ne idem na vodu ako ne mogu autom preplivati kanal, a do ove godine sam svaki dan išao čamcem. Ili sam star ili lijen - po svemu sudeći oboje.  :stripii: :stripii:

stojko

Posjet Staroj Dravi u DM-u i pakiranje nakon sat vremena, probao na feeder ali svako malo zapinjanje trave o najlon. Neznam jesu li kosili lopoče ili šta već, ali jednostavno nemoguće je pecati na taj način.. Mislim da sam čak vidio i Huntera u čamcu kako pokušava prevariti kojeg bucka, štuju?!  :sha:

Produžio sam do Podgajaca Podravskih i tamo se fino nalovio babuškica, mislim da sutra idem opet ali ovaj put spin oprema  :occasion14:

maverick

Ja i Cava pecali sarana od sinoc do poslijepodne...uglavnom rezime je taj...da imamo dva saranska pribora kompletno za prodaju  :stripii: :stripii: S ovim danasnjim izletom zavrsio sam saransku karijeru  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

:stripii:
Izletio i ja na dva tri sata. Rez dva bajina i to mamci za soma :stripii:
Evo i slika , cisto da docaram velicinu
Audentes fortuna iuvat

nekinho

Bio i ja danas. Toliko sam se "napecao" da sam nakon dva sata buljenja u štapove odustao od uživanja u prirodi i društvu i pravac kući. Sad kad čitam vaše postove sve mi toplo oko srca, nisam levi od pecanja...nego riba (šaran) danas nije htio a nije izgleda niti smio. I preostalo mi vaditi iz zamrzivača komad za sutrašnji fiš.

majstor

Komplet 7. i 8. mjesec živa katastrofa od pecanja. Nema ni bijele ribe. :sha: I moj će pribor na prodaju. :stripii: :stripii:

pajdo77

od dosade nisam znao šta bi pa počeo izmišljati neku pastu za ribolov mrene jer im sad kreće šećerana pa će biti ribolova na nju. Odem do Drave pred kućom i u rini na tu moju mućkalicu nakon desetak minuta dobijem mrenu koja me iskidala nakon par minuta hrvanja,hebiga puko silk na čvoru kod vrtilice,nema veze pecam ja dalje i nakon 15-ak minuta dignem jednu od 2700 grama. Dakle lijepo se nahrvo,vidio da mi pasta radi i sad sam napet ko hozntregeri u iščekivanju prave sezone lova na ovog izvanrednog borca :icon_thumright:

maverick

Nema ti druge, ili pravi pastu pa u prodaju ili prodaji recept  :takoje:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:hi: Pajdo čestitam, mrena je zmaj.  :ok:

pajdo77

Od te paste napravio i boile,roknio ih u mikrovalnu i izvadio van. Kad je to zamirisalo kaže žena koja nije vidjela šta radim;"daj stari idi peri noge,pocrkat ćemo od smrada: :stripii:

šajzika

Pecas mrenu na boile , zanimljivo.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Pa imaju sve sastojke što mislim da treba,pelete su pretvrde pa im dugo treba da se počnu otvarati u vodi. Ovako boile napravim i šutnem u mikrovalnu i kad mislim da su ni pretvde nit se odma raspadaju ja sa njima van. Budu gumene a nakon par minuta u vodi već se rastvaraju i šire aromu u vodi a ne može ih bijela razbucati kao sir i salamu recimo mada u njima ima sira

No

Bio jučer u "svetištu"- to vam je kampus poput onog odloženog gledanja tv emisija.
Kad god poželite stoji vam na raspolaganju. Komocija za dušu.

Blagoslov.

Odmorište.

Voda mutna,srednje velika,pomalo neobična s obzirom na duuugi sušni,niski vodostaj.

Vratili smo se i prije nego smo otišli.
Išao s nama jedan prijatelj koji ima tamo čamac,pomaknut,ovo,ono,doma mu došli majstori asfaltirat dvorište, bla bla bla.

Otišli ujutro u 7 ,vratili se popodne oko 1. Podigao dušeke s doljnih kreveta na gornje za svaki slučaj i nazad.

Danas dezorijentirano gledam oblačno jutro,više nisam siguran jesam bio ili ne  :stripii:.
Ne sjećam se da sam tako glupo potrošio dan ,al eto ima se, pa se troši.

Otvorim jučer e mail,stigli nalazi s Jordanovca. Danas eto idem to riješit.Čekaonica,sestra,doktorica,bla,bla,bla. Nove pilule,pumpice, bla,bla.
Sve za tijelo, a za dušu bilo bi dosta dva tri dana čamca,vode svejedno kakve, visoke,niske,duboke,plitke,bistre,mutne.

Gledam prognozu,gledam vodostaj,gledam forum,nema nigdje nikoga.
Ne ostaje mi drugo nego da prebacim potenciometar na neki novi ručni rad.

Smiješi mi se iz prikrajka jedan originalni,drveni, okrugli stol  kakav ne postoji nigdje. Tema došla u misli odnekud iznenada i zove da se realizira.
Sporedna cesta, nešto vremena i nagon za izričaj.
Valjda će bit nešto od toga.

Nema to veze s vrijednostima,s imanjem,samo put,flora i fauna.

Trag.

Ako me netko nekad bude tražio,naći će me u formama.
Naći će me u tom stolu,ako bude dovoljno jak.

:uf:

maverick

Kazu kisa koji dan...drava juri u visine...mislim da ce jedina tema biti sobni bicikl i Nisam bio na pecanju  :stripii: