Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Tu ce tebi i neki ozbiljan brko opaliti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Smithwick maniac

Di je mrena tu je i ozbiljan brko.
Ima da te istrese iz gaca na onu tvoju smrdljivu vracku iz mikrovalne! :stripii:
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

alex7777

danas porinio camac i otvorio sezonu jedan smudj od 1,2kg jedan udarac jedna riba  :hi:  to je to za sad a vidicemo nadalje  :pirate:

nekinho

Ma prodaj čamac...ne valja...vidiš da daje samo male ribe!!!  :stripii:

vedro

Citat: nekinho  u Listopad 05, 2017, 07:38:59
Ma prodaj čamac...ne valja...vidiš da daje samo male ribe!!!  :stripii:
:stripii: :stripii: :rofl2:  :rofl2:

majstor

Griz je griz, čamac je kršten ribom. Cigančica još čeka.  :stripii: :stripii:

No

:hi: bio i poput onog studenta, dalmatinca ,kad su ga pitali jesi išao na ispit, a on veli--iziša,zna i pa.

Htio sam se oprostit s čekanjem šarana,s divljanjem divljaka,s osluškivanjem zvukova prirode i nijemog promatranja vode što teče.
Htio sam ali neće to ić baš tako kako sam planirao.

Došli smo u ponedjeljak,odlovio sam veče bez griza,odlovio sam utorak ujutro bez griza. Utorak uveče nisam izlazio jer je kiša ludo padala.

Srijeda ujutro,sjedim u čamcu i dobijem od Harley-a poruku jel ima šta,držim u rukama mobitel i pišem, zaškripi štap i rola čini zzzzzzzzzzzzz. Dignem pogled a desna germina  zgrbljena.
Uzmem štap u ruke i nakon 10 sekundi tup,ode. Idi,jbg događa se.

Popodne pet sati otpeca mi poput bijele,drhturi štap i malo ga nagne napred,lupim kontru u tvrdo,stoji.
Rekoh naglas hoćeš krenut nekud,povećam pritisak na štapu i krene lijevo. Rekoh sebi nije velik,pokušam ga stisnut a on vrati onako samouvijereno,opa nije ni mal.
Ode prema obali pet-šest metara i stane. Nategnem,krene uzvodu i drži se dole. Kad krene pet šest metara i stane al se drži dole.
Pomislim možda imam mrenu il nešto drugo. Otresa glavom slično somu al su trzaji dosta slabiji.
Kroz glavu mi prolazi način kako je pecalo,trc mrc,pa način kako biježi i nikako ne mogu bit siguran šta imam na štapu.
Nakon desetak,petnaest minuta uspijem ga dignut na površinu i vidim da je ipak šaran u pitanju.
Krug dva i zađe pod čamac,vidim ga jasno,10+.
Uzimam meredov u lijevu ruku,a on trgne glavom i ode.

Ja divlji i neobrazovan ispustim naglas jbm ti mater.

Pogledam na sat,još je rano imam šanse za još jedan griz.

Nakon sat vremena zatitra mi lijevi štap,titra jbe nateže,uzmem ga i potegnem za dužinu štapa. Nije dugo prošlo opet titra. Skroz mislim bijela.
Pomakne se vrh malo prema vodi,trgnem kontru,tvrdo,opet šaran. Zzzzzzzzzzzzzzzzz  ode u vražju mater,tup,ode.

hghaaaaa%&#"!**&#"! 

Ostajem u noć i ništa.

Jutros čim sam sjeo oko pola šest ulovim babušku i smuči mi se. Ako je ona tu onda nisu oni koje čekam. Svejedno mirno sjedim,obavio sam što sam trebao i čekam.
Oko devet srednji štap se zatrese pa stane,zatrese i stane. Nakon možda desetak minuta vrh se ravnomjerno pomakne napred i sjevne kontra. Tvrdo.
Zzzzzzzzzzzzzzz na vodu,okrena pa lijevo na obalu.
Ne mogu mu ništa odlazi niz vodu i prema obali. Odjednom osjetim nekakvu prepreku,grana,drvo,ni pomać.
Otvorim preklop na roli i pustim nailon,zaklopim i čekam onako raširenih ruku u toj divljini govorim jbm ti majku četvrti i ode.

Zategnem štap i on krene još lijevo uz samu obalu. Opa izišao iz granja.
Dovučem ga do čamca na bok a on pod čamac. Ponovo pa ponovo, tri četiri puta evo ga iza pente. Kud ćeš na pentu nemaš ti položeno za nju  :stripii: :stripii:
Tu sam ga i zagrabio meredovom.

Umorio se on ,umorio se ja.

Nakon toga još jedan mali i to je to.

Pakovanje,pranje čamca i povratak kući s planom za novi šaranski ribolov idući tjedan.

Bio zna i pa. Od pet dva.
Očito je da je ocjena nedovoljan i da moram na popravak.
Udice su mi oštre,nove ali mislim da će doć do promjene.

Ulovio sam i jednog smuđa kamenjara,nisam ga ljubio ali smo se oprostili i proslijedio sam ga dalje dalje Savi na dohranu,iako i ne može nešto veći narasti.

Kolega mi dobio na gumu jednog soma 20+.
Ostala dvojica ćorak.

Ribolov je bio poseban po tome što sam spavao po cijelu noć,sve tri noći.  :hello2:

tutnja

E, mr. No svaka ti dala za ovaj opis
Samoubio sam se od smijeha, k'o kad sebe gledam dok sam šaranao i amurao, samo bez čamca
Dešava se i sad na varalicu krasnih "pušinga", smijanja samom sebi, "skidanja" svega po spisku i kalendaru kad zakucaš panj tamo gdje ga nikad bilo nije, držiš štap i gledaš zbunjeno, a onda taj isti "panj"  trzne glavom, nakloni se i ode. Ti i dalje zbunjeno gledaš sekundu-dvije pa "spisak"
Ili kandžijaš cijelo popodne po kiši bez rezultata i gotovo bez nade više i onda te trkne na "spavanju".. Kontra onako, prava penzionerska, kuhanje sekundu i po i ćao đaci.. Neeeee, da ti opet sve po spisku i nazad Ili..

Na kraju dana sjedneš u auto i na putu kući osmijeh od uha do uha, duša puna dojmova, "baterije" pune. Ribolov je čudan i za.eban sport, bitno je sudjelovati i biti na vodi. Školuju nas svaki puta i tako i treba biti inače bi brzo dosadilo.

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

mossi

No, opet divna priča i lepo pecanje!  :hi: :occasion14:

O spavanju - bez ustajanja .. da ne divanim.  :stripii: :rofl2:

majstor

Moj profesore - otkazujem učešće na šaranskoj akademiji. Pa tebi više ribe odlazi nego meni.  :stripii: :stripii:

No

:stripii:   akademija će objavit dan žalosti zbog toga .

Nije šema u tome koliko ti šarana ode,nego koliko ti dođe.  :ok:
:uf: mogli smo imat majstora u ekipi a on se otkačio prije nego se i zakačio,biće da se plitko ubo.  :stripii: :stripii:

:uf:  :occasion14:

No

Citat: mossi  u Listopad 06, 2017, 11:51:32
No, opet divna priča i lepo pecanje!  :hi: :occasion14:

O spavanju - bez ustajanja .. da ne divanim.  :stripii: :rofl2:

:hi:   :occasion14:

majstor

tutnja

Danas ulovio samo dugu

A vjerovatno i prehladu
Čitavo popodne pljusak svakih pola sata, vjetar stalan 14-30 km/h, na mahove i žešći, tako da sam uz svu muku uspio okititi okolno drveće debelo prije Božića

Rezultat nula bodova, kao bonus ostao bez ijedne lovne kašike, a ne mogu ih nigdje naći više.. moraće se rezervna postava dokazati idući put Idemo dalje, nema veze.

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

pajdo77

Bio jutros malo na mrene. Dobio jednu ljepšu na sir al interesantno mi je da od svih koje sam upecao niti jedna nije udarila prije pola jedanaest. Ujutro neće nikako.