Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

tutnja

Mene juče žena "školovala"
Štuka radila izuzetno mrljavo i oprezno, samo pokoji sitni čvrkac i ništa. Žena ipak uspjela prevariti dvije manje (1.5-2 kg) ali joj se obadvije otkače pod nogama.. Ima vremena, naučit će, još radi početničke greške i strah je to kad štuja zine haha!

Pred sam kraj ja opet "zakucam panj", ovaj puta kontra na vrijeme ali panj ni makac, ni milimetra.. Samo kratki zzz kočnice, iako je bila propisno pritegnuta i ćao đaci. Baš me zanima kakve to aždaje žive u tom jezeru, a možda jednom i saznam

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

dravski pecaros

krasno provedeno popodne u blinkeranju štuke..
od 14 do 18 h... 16 štuka izvučeno još mi 4-5 ošlo jedna oko 3 kg ...
večina štuka je od 1-1.5 kg
14  komada vračeno.... 2 ponio kuči

evo malo slika današnjeg izleta

No

nekinho

Dravski  :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Grof

Bio subotu i nedjelju na Dravi nakon 4 mjeseca i dobio jednog smuđa 2,5 kg. Ja presretan.
Tu je brate odmah iza panja

pajdo77

Jutros opet na Dravu,jedna mrena 3100 i to je to,jedno pecanje :hi:
I slika od jucer

nekinho

Bio ja jutros u Konzumu u Donjem gradu tražio tvrdog sira i tirolske, kažu nema ni sira ni salame, pokupovao sve zalihe neki stariji uglađeni markantni gospodin... I trgovcima je bio sumnjiv.  :takoje:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

A gdje je danasnja katarakta?
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Jutros za promjenu krenuo malo plovkariti. Za pola sata bezbroj peševa. Ajd ti Pajdo po štapove za mrenu i na vodu. Dobio jednu tek toliko da ne prekinem niz :stripii:

nekinho

Bio danas popodne na Dravi oko 9.km...
Iz koleginog čamca, na živog kedera dobio jednog smuđa manjeg od kile i imao za kratko jednu štuju na štapu dok nije stisla zube i prekinula silk... Kolega ko u bunaru.
Opći dojam...premalo za toliko truda  :hi:

Dukulele

Citat: pajdo77  u Listopad 11, 2017, 11:58:45
Jutros za promjenu krenuo malo plovkariti. Za pola sata bezbroj peševa. Ajd ti Pajdo po štapove za mrenu i na vodu. Dobio jednu tek toliko da ne prekinem niz :stripii:

Prekinicu ti ja niz smrtnim slucajem ili u najmanju ruku kradjom plovka ili neopreznim stajanjem na taj stap ...  I prestani tu jadnu mrenu vadit iz frizidera i vracat u frizider nakon svakog slikanja. Do kad,  do kad Pajdo?!
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

majstor

Ja poznam neke koji isto vade iz frižidera, ali riba ne kalira nego dobiva na težini. Svejedno sam zavidan jer ništa ne lovim valjda za to što nisam bio 40 dana.  :takoje:

No

:hi: od ponedjeljka do danas.

u ponedjeljak ujutro smo krenuli i nakon 7 pređenih kilometara preskoči zupčasti remen na kombiju i ode kombajn na bolovanje.

Pretovarili smo prtljagu u jednu prikolicu koju smo pozajmili na ho-ruk i u dva mala auta stigli na odredište

Kolegi su na gumu odlazili somovi a meni opet ode debeli šaran, :stripii:  naravno zbog male udice. Eto poklekao sam i na povratku kući,kupio veće udice.

Znate onu priču kad ciganka gata nekom mladiću i kaže

-do 35. godine ćeš se paaatit
- a onda, veli mladić
-će se navikneš

Nikako da se naviknem na to otkačivanje  :stripii:

U utorak je padala kiša i proveo sam gotovo cijeli dan u čamcu pod suncobranom potpomognutim nepromočivim platnom.
Nisam imao niti jedan šaranski potez,samo nešto bijele.

Dan D je bio u srijedu.
Došao nam jedan prijatelj koji inače ne pije,  donio litru rakije i zove nas na krsnu slavu sutradan.
Ajde probaj  rakiju. Probam,rakija dobra,odlična.
Sipa drugu,rekoh halo dobro je ne smijem,nisam ni završio a on slegne ramenima i uz širok osmijeh kaže;

-znaš da inače ne pijem. 
-znam

Vidim,opustio se,draga mu slava,dragi mu mi.
Neka popit ću pa makar rikno.

Nije prošlo ni pet minuta toči se slijedeća.Sad sam ja slegnuo ramenima.

Rakija dobra, a mi puni priče kao majka božija milosti.

Samo je falilo da netko kaže -vežite se polijećemo.

Prase u nama je preuzelo kontrolu.

Pukli smo tu litru nas tri u roku sat,dva vremena. Kao da nismo normalni.

Pekli smo ribu i zadnje što se sjećam da sam u slast pojeo grgeča kojeg sam nešto ranije ulovio.

Nestalo slike, nestalo tona.

Probudio sam se u neko doba noći. Izišao sam van teške glave i pun muke.
Noć ,tišinu prekida rika jelena koja odjekuje šumom.
Guram prst u grlo ne bi li povratio. Užas.

U pauzi moje muke pod vedrim nebom,pomislim-  bože ,hvala ti što nisam žensko,  da sam žensko naguzio bi me tko god bi pito.

I onda klasika,naknadne pameti;

Majmune,budalo,kretenu jedan,šta si mislio da ćeš pit i da će ti bit lijepo, malo morgen.

Sutradan me zezaju hoćeš jednu. Nema tih para za koju bi je popio.
Vele jel ideš na slavu.

-ja sam se jučer proslavio  :uf:

Zbrisao sam u čamac i u tišini polako spajao korak sa stvarnošću.

Dobio sam jednog malog šarana oko dvije kile i brdo bijele.Smuđa ni u tragovima,mada nisam nešto ni inzistirao na njemu.

Društvo je otišlo jučer a ja sam ostao još jedan dan s jednim starim bolesnim prijateljem,koji boj bije sa dva raka.
Rak limfnih žlijezda i rak kože.

Što još dodat, proletilo,prošlo,ošlo.  Valjda je moralo tako bit.

:uf:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"