Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

joker

nije uvijek na tim mjestim ali se zalomi vise puta da je tu negdje  :stripii:
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

dravski pecaros

bio do kučice Amur kad ono izneneđenje, nema spruda više voda jako brza pa sam otišao u Nard na repine...imao jednog malog Smuđa  ti vratio...u svemu lijepo provedeno popodne..

pajdo77

Bili popodne Dukulele i ja bacat sve do petog,nije ni kvrcnilo. Pred sumrak otišli između osmog i devetog na kamen i bacaj,bacaj ,bacaj. Tako u sreći i veselju bacali mi nekoliko sati sve šta smo imali a imali smo i sve bez i jednog udarca. Na kraju smo otišli u uvjerenju da neće jer je pun mjesec i da nije do nas. Danas pogledam galeriju kad eto ti Maverika i smuđeva kolko hoćeš.Bolje da ih nije ni stavljo,sad vidim da nije do mjeseca nego očito ja pojma nemam ili su oni nekom dekom mjesec pokrili. Mora tu bit neka caka a skužit ću je ja. Možda je bio i na pijesku a mi ga na kamenu tražili. Uglavnom mi nula bodova-pojedinci hvatali ko kedere da pecaju. Sve si mislim da je ona Maverikova slika foto-šop :rofl2: :occasion14:

maverick

Ja nisam dugo bio na pecanju...pa je moja želja bila veca od vase... :stripii: No...znali netko kako se zove onaj vobler...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

pajdo ja sam na pun mjesec nahvatao puno smudeva tako da mi to neigra ulogu i taj pojam sam prekrizio.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

No

Pjesma kaže "vjetar se vezat ne može",a kad bi se mogao ,znam neke tipove u čamcima koji bi ga rado vezali.
Ne znam jel ima kakva pjesma o dugim gaćama, jutros su bile u upotrebi, zbog onoga što se vezat ne može.

Brrrrr hladno ,mlječno ,maglovito jutro s nekakvim hladnim laaaaganim, podmuklim vjetrom,natjeralo me da iziđem iz čamca i pojačam opravu.

Možete misliti kakav je bio ribolov kad pišem izvještaj o dugim gaćama.  :uf:

Bez obzira na sve,ulovio sam jednog lijepog smuđa oko tri-četiri kg. i par manjih.
Navratio i jedan krupan bucov,kojeg sam poklonio jednom mom ludom prijatelju,koji je tri dana tamo bio bez poteza i spomenuo neke svece,bogove,rogove,vračare...a ostalo najbolje  da ni ne spominjem.   :stripii: :stripii:

Teško da imate u blizini takvog ludaka,koji je tako dobar,zaljubljen u ribolov na nekakav osobit način i munjen kao on...

Poseban...

Rekoh mu- imam i jednu štuku da ti dam.
Ne, ne treba ovo je za babu dosta,hvala. Imaš piće u birtiji.

Pecao sam u četvrtak popodne i jutros dopodne.
Jučer sam s prijateljima potrošio dan,pekući prase s kojim nas je Harley počastio.

Nisam ni očekivao nešto specijalno ali ipak mislim da je sezona smuđa u dobranom zakašnjenu, uspoređujući s proteklim godinama.
Nadam se da je u zakašnjenju,a sve nekako mislim, hoće li je uopće i biti.

Ponedjeljak je dan, s kojim se vraćam u kolotečinu.
Izazvat ću sve što pliva u Savi,s posebnim naglaskom na šarana i smuđa.
Sa šaranom imam nekih neriješenih računa a smuđ je izazov sam po sebi,mada mi se ni som ne bi gadio, samo da nije velik.

Nabavio sam neke gume od 5 cm i probat ću na njih loviti deveriku i jeza.
Radujem se slijedećem tjednu i nadam se da će proći bez vjetra i kiše a za sve ostalo tu su duge gaće i dobre čizme.

maverick

Vjetar je danas bio nemoguc...pecali smo gdje je on dopustio a ne tamo gdje smo htjeli. Kod nas je sezona smudja u punom jeku i rijetki su oni koji ga sad ne love. Danas smo o par kliaša pustili...sve u svemu tezak dan...Sutra selimo na udaljenije pozicije gdje ce biti mozda malo toplije...u povratku nas i magla stigla...izazov do izazova u svakom slucaju...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Pajdo...sad je taj trenutak...magla...dan bez padavina....vodostaj taman...vijeme je odlicno za sprud i jig prije podne...gas na vodu...

pajdo77

a morat ću,od piskaranja na kompu nema vajde

ixion

maverick

nekinho

Bio danas na Poricu. Cijelo prijepodne ganjo štuje i ni pec. Šokiralo me kad mi naiso ribocuvar i tražio me dozvolu a mom oduševljenju nije bilo kraja. Prvi put u par godina vidio kako izgledaju ti organi ribičkog reda.
Sve bilo po pravilu i redu.

No

Vjetar se vezat ne može ali ni voda se uštopat ne može. Eto je u Savi  kao u priči,samo dolazi,samo piči.
Nosi granje,nosi sranje,nosi sve što odnijet treba.

Ponedjeljak je bio dan za dijeljenje dijagnoza po Savi. Sjedim u čamcu pod nekim suncobranom i nježno milujem dno rijeke ispred sebe,dok kiša pada,pada.
Par sto metara dalje topla soba i što jedan moj postariji  :stripii:  prijatelj kaže,najbolji čovjekov prijatelj-krevet.

Pitao sam se, ima li ikog tko bi me vidio,osim braće po štapu,  da bi rekao kako sam centriran. Vjerujem da takav ne postoji.

Samo jedna riječ opravdava razne ludosti koje činim- VOLIM.

Nagrada je bila više nego izdašna. Dobio sam soma oko pet-šest kila tri smuđa oko dvije kile i jednog nešto sitno ispod deset kg.
Kiša je u više navrata stajala pa kretala iznova. Ja nisam,krenuo sam u podne i stao u noć.

Utorak je bio dan kad je voda krenula rast i vjerojatno je pala temperatura vode jer riba nit se bacala,nit reagirala na moje akrobacije.

Srijeda je podebljala porast vode i odlučio sam iskoristit zadnju šansu da otpecam šarana.
Otišao sam na svoje mjesto i dobio tri standardna oko pet-šest kg.

Bio je to dar,točka na i što se tiče šarana ove godine.
Zanimljivo mi je kako sam ulovio drugog. Tek što sam izvadio prvog,zabacim štap na isto mjesto ,stavim ga u nosač i sjednem na stolicu. Pogledam štap, a on se mota,lupim kontru i šaran gore.
Nikad do sad nisam ulovio šarana tako brzo poslije zabacivanja.

Nisam se ljutio,mada više volim kad vidim da se guza oko kukuruza i treska vrh štapa.

Jutro je osvanulo mutno a Sava još mutnija.
Podigla se četiri metra i s ribolovom je bilo gotovo. 

Po svemu sudeći to gotovo bi moglo potrajati neko vrijeme.

Sg.Pepper

Napokon uhvatim zdravlja i vremena da odem na Dunav nakon skoro 2tjedna! Svi hvataju svi se hvale, Šajzika negdje spominje da ne treba ni zabaciti, samo dodjes do vode oni sami dolaze i vodjen tom misli uputim se na na Dunav! Dan idealan, tmurno, malo magle, sve ajnc a! Kad ja tamo a ono međutim ni kvrca ni pipkanja ni niceg, sve to naravno sa obale gdje sam ja, preko puta ljudi nicim izazvani klepaju smudjeve (nisu veliki al covijeka veseli akcija) iz camca na 5m od obale! I tako ja bacam uporan jel znam mjesto, znam da je uvijek tu jedan cekao, medjutim danas nije tu! Nakon 40min mjenjam poziciju i sretnem starijeg gospodina inace šaranas po profesiji, koji od proljeca hrani i peca na istom mjestu i naravno da nista nije uhvatio, kaze on meni mrtav hladan mozemo se mi kolega pozdravit sa ribom, radi struja na ovom potezu! Odi na tu i tu poziciju tamo ga hvataju! Ok nebude meni lijeno ja u auto odfuram se 2km dalje. Opet znam mjesto znam rupu i tu sam ga hvatao, kad ono opet prc milojka! Da bi me kolega nazvao i reko da je bio jucer na tome mjestu i lokalni ribar postvlja mrezu tamo! Eto bar nisam zapeo na mrezu!
dec d vej aj lajk it....

šajzika

Ni prvi ni zadnji put da je onaj smrad sajzika slago da riba radi :stripii:
Audentes fortuna iuvat