Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

No i 5 Gosti pregledava ovu temu.

feco

Vrlo zanimljiva tema i potiče na razmišljanje. Nisam baš upućen u to koliko je soma izlovljeno i nisam čuo da se naveliko izlovljava, ali vjerujem onima koji bolje znaju. Konkretno u mom "kraju" nije takva situacija, jer znam od svih nas tu, skoro za svakoga šta je i koliko ulovio. Evo ja sam ulovio do sada 4 soma i mislim da nitko nije više.....ima dosta ljudi koji nisu ni jednoga. E sad,ovisi od sredine do sredine....kako gdje. Ovdje je svake godine isto.....netko ulovi po kojega, netko ni jednoga, prosjek dva po čovjeku godišnje....i nikad ne bih rekao da je populacija soma ugrožena, jer se ulovilo i pustilo ove godine na stotine malih od oko pola kg. Zato mislim da se som dobro mrijesti u Dunavu i da nije ugrožen, no vidjet će se u buduće , kako kaže Maverick. :hi:
BRZO I BEZ VEZE

majstor

I u Dravi ima dosta malih somova. Probao na komadić ribice ili veču glistu - sami somički od 50 do 70 dkg, pa sam odustao jer gutnu do jaja pa ga ne mogu pustiti. Kolega je ljetos probao loviti na varalicu i ništa, mada je voda bila idealna i svake je godine dobivao.  :sha:

im84

Uopce nije godina soma, vec se ovo sa vertikalom toliko ''nakotilo'' da je izmaklo svakoj kontroli. Da se razumijemo, i sam sam radio vertikalu, kad sam prije samo koju godinu gledao austrijance kako rade. A kada sam ju i sam radio, smijali su mi se svi, nisu znali sto radim, rekli su da bunarim... Hvala Bogu, sam sam odradio na terenu koju godinu, doslovce. Meni je sluzila za izcackati smudja, locirati ga, pa odraditi klasicno.

Danas, svi rade vertikalu,šaranaši, novi pecarosi, grabuljaši, koji su ikad pecali i nikad pecali, a 99% in nekonta ni što je to, ali je godina malog vodostaja i sve je u koritu, i zivo me zanima hoce li raditi kad Dunav ode na 150+cm (Batina, daj Boze vise). A dobar dio se pokrenuo i samo zato sto se vole svi pohvaliti, jer kako bi to bilo uhvatiti a nereći najboljem kolegi, koji ima jos jednog najboljeg kolegu, i tako u krug, zar ne? Drugi dio se pokrenuo zbog interesa u smislu sonara, jer danas i ''pero i đuro'' imaju elite7 i gledaju sve i kako leže i koje su ribe, pa se moli za malu školu ribolova, ili sonara... A nije ni problem pokazati sve, samo da se nešto proda.

Toliko sam kivan na to, jer stvarno moras biti mulac da neuhvatis tog soma, da sam odlucio i prodao komplet. Nemogu vise gledat to, a kamoli raditi. Odjebo sam sve u čamcu, sve ove koje bi nešto gledali, učili... Nisam pamet popio, ali sa nekim stvarima se znam služiti... Zadnji odlazak prema Aljmaskim terenima mi je zavrsio da sam pomislio da gledam neku regatu, kad ono BTJ 30čamaca ''vertikališe''  :stripii:

Ah da, tema je bio sam na pecanju  :uf: Odem, jiggam smuđa, to mi najbolje ide  :occasion14:
#foxrage
#fox_rage_fishing

majstor

Kod nas do nedavno vode nije ni bilo, i sva se riba koncentrirala u nekoliko dubljih mjesta na cijelom toku Drave. Ne treba ti ni sofisticirani sonar. Imali smo sonar prije tridesetak godina, uglavnom za gledanje konfiguracije terena, a sada se riba ne može sakriti.
Gledam kako se povlače glavinjare od 50 grama, pa stavlja silikonac kad priđem. Sjetim se da je prije 2 godine kolega ulovio velikog soma na twister sa 18 gramskom glavom i štap 15-40 grama i završio u novinama. Vertikala sa 50 grama je kao ok, a twister nije?
Svako odgovara za svoje postupke. Kao i Greys ne koristim tehnologiju i pecam iz gušta a ne radi ribe. Zimi par puta okupam silikonce
i ulovim smuđa za badnjak, a ostatak sezone kupujem pribor koji mi ne treba, ali si ne mogu pomoći. :uf:
I da, bio sam na pecanju, ali je voda narasla 4 metra, pa smo pokupili lišće, pekli carsko meso, posadili voće... :hi:

rj

Citat: majstor  u Studeni 08, 2018, 09:39:00
Kod nas do nedavno vode nije ni bilo, i sva se riba koncentrirala u nekoliko dubljih mjesta na cijelom toku Drave. Ne treba ti ni sofisticirani sonar. Imali smo sonar prije tridesetak godina, uglavnom za gledanje konfiguracije terena, a sada se riba ne može sakriti.
Gledam kako se povlače glavinjare od 50 grama, pa stavlja silikonac kad priđem. Sjetim se da je prije 2 godine kolega ulovio velikog soma na twister sa 18 gramskom glavom i štap 15-40 grama i završio u novinama. Vertikala sa 50 grama je kao ok, a twister nije?
Svako odgovara za svoje postupke. Kao i Greys ne koristim tehnologiju i pecam iz gušta a ne radi ribe. Zimi par puta okupam silikonce
i ulovim smuđa za badnjak, a ostatak sezone kupujem pribor koji mi ne treba, ali si ne mogu pomoći. :uf:
I da, bio sam na pecanju, ali je voda narasla 4 metra, pa smo pokupili lišće, pekli carsko meso, posadili voće... :hi:

da niste malo pogrešili  :stripii:( boldano)
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

im84

Majstore, gdje sam na napisao da se nekoristim tehnologijom? Malo se zabunio, tako da pricamo u jednini ne mnozini Josipe
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Razumijemo svi koja je poanta...mada što se prije izlovi sva riba , izfiltrirati će se oni koji doista vole vodu i pecanje..Danas je tako na Dravi...ekonomista više nema, nema čak ni onih što su kukmakali da su na vodi iz uzvišenih ciljeva...nema čak ni onih što su kvazi CR, jer ne mogu ni da ulove bar nesto da mogu pustiti...ostali samo oni koji bas vole tu vodu...vole tu prirodu..izadju da uzivaju...i mogu ti reci da je puno bolje...bar je mirnije , ugodnije, nema tenzija, pritiska...Tko zna mozda tako uskoro bude i na Dunavu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: Greys  u Studeni 08, 2018, 10:49:18
Majstore, gdje sam na napisao da se nekoristim tehnologijom? Malo se zabunio, tako da pricamo u jednini ne mnozini Josipe

dali sam tebi odgovorio ? NISAM ..
samo sam majstora ispravio u netočnom navodu i nije množina već persiranje, pristojnost ..kultura ..pošto ne poznam čovjeka ..kontaš  :stripii:

majstor

Svi znate što sam htio reči. Neki koriste tehnologiju da bi izlovili vode a mi nismo takvi. Shvatio sam da je Greys prodao sonar i nisam mislio ništa drugo. Prisutan sam na vodi i nije da baš moram uloviti. Maverick je mlađi i pametniji pa je napisao ono što sam ja htio reči. Hvala  :red_indian:. :stripii: :stripii:  :hi:

Stepa

De se malo opustite raja voli veselo  :flasica: :jede: vi udarili teške teme gdje kraja nema.
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

alex7777

sve je to uredu kad ce se neko zabavit sa elektricarima to je bit i poenta mani te se glavinajre ovo ono i peto deseto  :pirate: prcate buve u letu  :uf: i da , tema je BIO SAM NA PECANJU  :oussama-bin-laden:

TonyC

Pa Alex vidis da su svi bili na pecanju , al nitko nije nista ulovio   :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: 

rj

Citat: TonyC  u Studeni 09, 2018, 14:56:45
Pa Alex vidis da su svi bili na pecanju , al nitko nije nista ulovio   :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

MOLIM ??  :eek: :pirate:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Bio sam od petka do danas, i prije nego bilo što napišem, moram staviti slike Save za mog prijatelja, koji trenutno ima teških zdravstvenih problema i ne može na ribolov, sada ni sljedećih 5-6 mjeseci. Obećao sam, a pošto mi je u ovo zadnje vrijeme, često u mislima i molitvama, nije mi bilo teško snimiti, za njega, neke od uobičajenih  kadrova sa rijeke. Ovako izvađeni djeluju svečano, a zapravo ta svečanost tamo je tako obična i traje 24 sata dnevno.

what is the plot of the lion king

2015 golf r 0 60

how to delete a runescape account

Najprije moram napisat da sam spasio kofer s varalicama i štap s kojim varaličarim od bacanja u Savu, jer sam ulovio nekog malog "jadu" od smuđa kao alibi.
:uf: Prije polaska sam, nadahnut protokom i vodom koja je došla, rekao da ću baciti i kofer i štap u vodu, ako ne ulovim smuđa na gumu :uf:

Dakle na terenu gdje lovim, guma i smuđ još uvijek ne mogu u istu rečenicu.

Naravno  "Ako neće Muhamed brijegu, onda će brijeg Muhamedu", smuđa sam zaobišao i jedan dan  lovio bucove a onda se prebacio k šaranu.

Šaran je posebna priča, koju volim.
Ne baš u ovo doba godine, ali voda je ta koja određuje smjer događanja i ja ju pokušavam pratiti prilagođavanjem.

Ulovio sam tri lijepa šarana, jedan mi se debeli otkačio i na jednom, isto tako debelom, mi je pukao predvez, na vezu bez veza, kod same ušice udice. 

Bilo i nešto babuški, deverika, štukica i jedan somić 2-3 kg.

Na kraju, s ribolovom i boravkom je bilo sve ok, ali vrijeme definitivno nije ok, ili je u najmanju ruku neuobičajeno.
Sjedim u čamcu i tuče me sunce, oblijeću muhe, pomislim jbt. fale samo komarci. Kad ono kad je sunce zašlo, došao i baja zzzzzz.
Skoro polovica 11 mj. i zuji komarac   :uf:

To mi dođe kao da idem kod debele djevojke, a umjesto nje dočeka me lijepa, ugodna, mršava cura.
Sve ok, ali džaba ljepote i dobrote kad je na krivom mjestu u krivo vrijeme.
Fali mi moja debela.
Fali mi minus i studen, što bez pardona štipa nos, fali mi kvrc smuđa na gumi, fali mi šalica kuhanog vina, nakon povratka sa vode.

Puno toga mi fali ali...

Netko drugi očito upravlja s vremenom, i bit će red prilagoditi se.

:icon_scratch:  Trebao sam probati i neke nove gume, iz domaće radinosti, koje sam dobio na poklon od jednog člana ovog foruma, kao i jedne druge, koje sam kupio, vrlo interesantne, rađene na profi razini, ali o tom potom. Ništa od tog.
Do nekog boljeg, hladnijeg vremena.  :ok: