Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Darkobozuric

Prvaci svjeta u brzim partijama bele

Stepa

Kad mali ima priča više od braće Grim :rofl2: :stripii: i još me izcima u ponoć da kartam :uf: već sam bio kao kuvan i šaran  :rofl2: :stripii:
Al bila dobra zafrkancija :occasion14: ponovilo se :notworthy:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Darkobozuric

maverick

Što sam stariji...takve trenutke u dobrom drustvu i s dobrom zajebancijom vise pamtim nego one s nekim spektakularnim ulovima  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Oduševljen sam brodicom i komotnošću , za svaku pohvalu!!Poslje cijelodnevnog smrzavanja sjesti , popiti koju , malo se podružiti u toplom i ujutro iz kreveta izađeš  obaviš sve ko čovijek i poslje kave u čamac i već si na poziciji!! Još kad se pogodi ok ekipa kud ćeš bolje , ulov tu stvarno postaje manje bitna stavka! :thumbsup:

TopMix

Odem prošlog vikenda na Tisu, petak veče spustim čamac i u sumrak mrežicom navatam oko 40 kedera, sa idejom da pecam subotu ceo dan. Naravno, muvanje jig udicom, što su me navukli tamo neki pančevci... :uf: :notworthy: , a ja naivan pa se zapalio  :stripii: iako sam pre toga bio čistokrvni varaličar (i povremeni šarandžija)
Al đavo ne spava, sneg navejao, vidim ujutro da mi je pametnije da brišem kući. Spasao me neki momak, sa traktorom me izvukao iz kampa... Na kraju istresem kedere nazad u vodu, jer nisam imao ideju gde da ih lagerujem za sledeći put. Ko velim, navataću ih opet kad mi ustreba.
I tako, prođe radna nedelja, a vidim da će biti ok vreme za vikend, a i sneg se uveliko topi. Zapalim u subotu pre podne na poziciju, izbacim sneg, led i vodu iz čamca, naložim pećku u vikendici i po podne krenem, prvo da postavim mrežice za kedere, pa za to vreme da varaličarim par sati. .. Posle promene par pozicija, na gumalezu, prvo se jave dva smuđa prekršajca, koji su naravno pušteni, a onda u smrak dolazi jedan od 1,5kg, pa odmah za njim jedan od 2kg. Nekoliko minuta tajac, a onda ozbiljan udarac i spadanje, jbg...
Oko 18h prekidam pecanje i odlazim da obiđem mrežice u nekom granju, kad ono  :veryangry: ni jedan keder. Pomalo razočaran počinjem da se tešim, koji će mi moj kederi kad tako lepo radi na gumu. Ipak, na kedera zna da radi ceo dan,  dok na varke udara uglavnom u određenim intervalima, što bi rekli u cugovima. To je neka moja teorija, al ne bih se baš kladio... :icon_scratch:
Ponovo probam da navatam kedere u svanuće, al negde su se povukli dublje ...
Da skratim priču, vreme prolazi, kedera nema, al govorim sebi, ko zna zašto je to dobro. Upravo tako je i bilo, u nedelju po podne i uveče ponovo napipam smuđa na nekoj mikrolokaciji. Četiri komada od 1.5-2.5kg privedeno, 3-4 spadanja i isto toliko vraćenih ispod mere. Inače, na tim terenima su jako retki oni preko 3-4kg...
Za nekog ko je kao ja zapustio varaličarenje, više nego lep vikend, a favorit je bio stari dobri beli tvister. Valjda sam ga nekako mahinalno prvog zgrabio iz kutije...
Voda će za nekoliko dana krenuti gore, pa se nadam da ću naći vremena da ispratim i taj cug, za podvlačenje crte u 2018.

p.s. Koristim priliku da svim prijateljima pecarošima i ljudima dobre volje, koji slave danas, čestitam badnji dan i božić  :occasion14:

Stepa

Miki nisi pogršio  :no: na gumu nešto intenzivnije uzima u jutarnjim i prednoćnim cugovima.
Kedera ne odbija cijelog dana.
Zadnje pecanje smo lovili isključivo na kedera i lijepo lovili, bilo par kom. sitnih ali i lijepih.
Ne znam kako bih izdržao više bacanje glava 50+ da bi ulovio ribu :occasion14:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

TopMix

Stepinjo, Tisa je sad jako spora, pa koristim glave max.do 11gr,čak i na dubinama od 10-ak metara, tako da imam privilegiju da pecam sa perverzno laganim priborom, što pecanju daje posebnu draž i zadovoljstvo, posebno kad uzima "mekano"...

Debeli šef

bio nebio bolje.
boga mi je porast dobro promješao karte.

TopMix

"........Voda će za nekoliko dana krenuti gore, pa se nadam da ću naći vremena da ispratim i taj cug, za podvlačenje crte u 2018...."

Kao što sam i planirao, ispratio sam ovaj porast, sreda-petak. Vreme je bilo ok, slab zapadni, temperatura iznad nule, a voda je rasla dosta brzo, za tri dana 140cm plus. Iako je porast bio značajan bilo je lepih ulova smuđa, u rasponu od 2-6 kg .
Konačno sam se i lično uverio, iako me je Tvister Milija odavno ubeđivao, da varalica često zna da bude znatno efikasnija od muvanja. Ovaj put smuđ nije uopšte mario za kedera preko dana, što me je prilično iznenadilo, a pred sumrak i u prvi mrak je uzimao gume, što je bilo za očekivati. Kažem gume u množini zato što je reagovao i na klasičnog tvistera i na spajkija 11 i još neke šedove sa izraženom vibracijom. Boja u ovom slučaju nije igrala nikakvu ulogu.
Zanimljivo je i da je radio na dubinama preko 7-8 m i dalje od obale iako je voda naglo rasla, četvrtak na petak čitavih 60cm za jedan dan. Mnogi se drže one teorije da kad voda raste da će riba više ući u obalu, što nije baš sveto pravilo. Doduše, porast Dunava je donekle usporavao brzinu  toka Tise tako da sam radio sa glavama 14gr (plus/minus par gr) sa strunom 013. Za ovu namenu black mamba 2,40 je bio pravi izbor...
Jednom rečju, ostvarila mi se želja za zatvaranje ovogodišnje sezone, možda i na bolji način nego što sam očekivao. Nadam se da će biti uskoro šanse i za otvaranje nove sezone 2019.
p.s. Svim poznanicima i ostalim forumašima  želim sve najlepše u Novoj godini, puno zdravlja, izlazaka na vodu i naravno, dobrih ulova   :occasion14:  :D

smudjoslav

...Bili drugar I ja opet malo danas...Za nekoga ko izlazi skoro pa samo vikendom dobro I upecasmo...
Zanimljivo je to da su se sva desavanja dogodila cim smo stigli na poziciju...u petnaest minuta a posle gotovo citav dan ni udarac... :sha:
P.S. Ribe su od nas dvojice...

SMT

Bravo za rezultat  :clap2:...Cepanice prave  :icon_thumright:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Bio malo sa elitnom postrojbom dopodne da se ispoštuje tradicija. Sa dva sonara u donjem gradu našli isto toliko riba. Našli a ne upecali,dakle katastrofa glede ribljeg fonda.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

No

Bili nas petorica, od petka do danas.
Trojica na obali ulovili jednu štuku. Kolega u čamcu je lovio uglavnom soma i ponekog smuđa a ja sam se u svom čamcu, družio sa smuđevima.
Najveći 77 cm.

Vrijeme bilo dobro.
Iscurila godina na najljepši mogući način.
Prvom prilikom se vraćamo da utvrdimo gradivo.

Sava, čudesno lijepa, zelena i čista.