Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

feco

Probao sam ju nakon što sam otišao od kawasakija, i dok sam ja skužio o čemu se radi već je bilo kasno....skoro mrak ... :uf:
BRZO I BEZ VEZE

No

Dvojio sam dali da uopće pišem išta u ovoj temi, zbog gužve na mijestu gdje pecam u zadnjih nekoliko tjedana, ali sam ipak došao do zaključka, da par papagaja i tipova koji nemaju pametnijeg posla u životu, nego viriti iz tuđe guzice, nisu tako vrijedni da mi mjenjaju navike.
Nek se jebu, nek dolaze, ima mjesta za sve.
Ako zbog ovih tekstova dolaze, možda i shvate da ima Save, ima ribe i uzvodno i nizvodno od mjesta kojeg posjećujem i o kojem pišem  :tongue3:
---------------------------------------------------------------------

Imam jednog prijatelja kojem uvijek kad me pita- jel šta bilo, uz osmijeh odgovorim - a kad je bilo da nije bilo.

Evo sad je bilo da nije bilo.

Hladnoća, vjetar, kiša koja i hoće i neće. Sve zajedno, sa nama u čamcima, pretvorilo se u jedan neugodan događaj i doživljaj
Dolazak metra hladne vode nas nije obeshrabrio, ali je presjekao aktivnost ribe

Prvi izlazak na šarana, ostat će upamćen po akciji nekog ludog djetlića, što je lupao kljunom, gore negdje u krošnjama starog drveća, po graktanju vrana, po svemu, samo ne po grizu šarana.

Kad smo stigli tamo, u ponedjeljak, temperatura je u roku par sati strmoglavo pala, da bi se danas kad smo se vraćali, vratila na one vrijednosti kao kad smo odlazili u ribolov. :uf:

Normalno je da čovjek koji ima toliko izlazaka, pokupi i takve dane, al mi opet nije sjelo.
Imao sam dojam hladnoće, jači nego kad je stvarno hladno, sa minusom.

S druge strane, šarane sam nahranio, čamac prebacio na novi vez. :ok:
Iduće pecanje biti će sa novim štapom.

I tako idu dani, tjedni, godine.
Uvijek s nadom da će idući put biti bolje.

pajdo77

Danas je do mene došao djedica,ma ima blizu 80,čuo da ja kao lovim,gluh ko panj. Ajd dovikuj se sa njim a pet metara od mene. Daj objasni mu koji sistem,kako se to veže,pravi. Šta vrijedi pričat kad je to stara škola,što teže olovo i zavitlaj dokle leti,za kaveznu hranilicu me pita koji mi to vrag visi na silku. Ajd uzeo njegov štap,namontirirao mu isti sistem ko i meni,dao napravljenu hranu,hranilicu i reko deda a ti sad opleti.on sretan ko Nova Godina a meni stari kul. Najjači mi je bio kad me pita koliko košta to čudo misleći na hranilicu,ja mu kažem a on će,u hebote,hebem ja tako pecanje

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

majstor

Znanje se prenosi s koljena na koljeno. Pajdo bravo na edukaciji.
Ja sam jućer krstio novi bolonjez. Dobio dva ogrooomna klena od 20 dkg. i jednu nosaru koja je bila - malo manja.  :stripii: :stripii:

pajdo77

Čestitam,dobio si tri ribe više nego ja

majstor

Nismo mi ko profesionalci SMT, Feco i ostali mladići koji izlovljavaju, mi poribljavamo i educiramo. Nas kad ribe vide ugibaju - od smjeha naravno.  :stripii: :stripii: :hi:

nele01

Od 12 h do 17.40 h nije mi se ni javio, ali: samo stpljiv indijanac uhvati mustanga. :stripii:

feco

Doći će mustang, doći će......vidim da je ponuda obilna  :ok:
BRZO I BEZ VEZE

maverick

Bahatluk s tim durbaherima  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KoDar

Bio sam danas u Bilju na Staroj Dravi, prelijep dan, ali ribe nema, Stara Drava je mrtva voda... Tko želi bunariti nek'  ide tamo...

pajdo77

Ja sam jutros fiderisao na dravi. Nakon tjedna za zaborav kojem su vjerovatno kumovali porast od par cm na sat pa do tlaka zraka koji je ovih dana bio i preko 1030 danas je počeo raditi jez i deverika. Bit će to ok samo da drava ne ide ispod 9 stupnjeva.

Mornar Popaj

Ja sam otvorio sezonu pecanja i kampiranja.
Noćili na Savi, oko 21:30 strašan griz, signalizator ne staje, dignem štap i osjetim dobru ribu, medjutim nakon nekoliko sekundi mi se raskači.
12 sati kasnije, kolegi isti scenario, nakon nekoliko sekundi samo se otkači.
Ali to je takav sport, veseli činjenica da se šaran na rijeci pokrenuo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Ja sam bio jutros od šest na vodi,do devet ni pipnilo na fider. Voda opala,ohladila i nema nikakve aktivnosti. Svaki dan pecam ima tri tjedna,gruvam hranilice svakih desetak minuta i čim Drava padne ispod devet stupnjeva na nju ne treba ni izlaziti u lovu na bijelu ribu,jednostavno kao da ju netko pokupi u torbu i odnese sa tog mjesta gdje pecam. Kad temperatura dođe blizu deset stupnjeva peca ko ludo,kao da sam na drugoj rijeci.

dravski pecaros

nakon dugo vremena malo se vratio prvoj ljubavi i odma me nagradila  :bye:

majstor

Prekrasna voda, još i riba :eek: :hi:
Svaki dan sam na vodi ali radim druge poslove. Sadnja, uređivanje ograde, novi krov na pomoćnoj prostoriji, solar, čamci itd. Ovaj ću vikend zabaciti novi pribor pa ćemo vidjeti.  :ok: