Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

:icon_thumright:

Razne kanale je trebalo preci preko improvizovanih mostica... Jelo ništa, mala voda za ceo dan, prezivljavanje :hi:

Avanturistički duh me ne napušta...

KoDar

Bio sam jučer u Vladislavcima s kolegom. On je pecao jednim štapom na glistu, a na dva štapa imao je hranilice i kukuruz. Na glistu su mu dolazili pastati, a na kukuruz ništa. Ja sam pecao na tri štapa s "ledolinama" od kukuruza. Nisam dobio ništa. Ribočuvar je rekao da su upecana samo tri šarana. Riba, izgleda, svugdje slabo grize.

No

:hi:
Taktika -polako i bez veze- je opet bila dobitna  unatoč vremenu koje je bilo strašno i bez veze.
U srijedu, čim smo došli, počela je padati kiša za dobrodošlicu.

Jedan prijatelj koji je bio tamo dok je kiša padala rekao mi je - nećeš ni izlaziti danas, ne
- ako zastane idem

Zastala je, izišao sam i lovio sam.
Pošaljem mu uveče poruku a on napiše -svaka čast, prodajem sav pribor

Sljedeći dan, opet uvečer mu pošaljem izvještaj, a on odgovori
-molim vas nemojte me uznemiravati, od jučer, bavim se pčelarstvom

Naravno da je jučer ponovo navratio da vidi kako izgleda savsko zlato.

Kiša je neumorno padala,tako da jučer ni danas nisam izlazio, a nije bilo ni smisla jer je u međuvremenu došlo par metara vode koja je potopila sve moje šanse za nastavak uspiješnog ribolova.

Jučer dok je ta dosadna kiša cmizdrila, prijatelj s kojim sam ovaj put išao, kuhao je grah sa suhim mesom u kotlu, na terasi. Pozvali smo neke od prijatelja tamo. Pričali, jeli, pili -polako i bez veze.

Harley me posjetio, tako da smo se napokon vidjeli, nakon  sto nekih događanja u zadnjih šest mjeseci.
Podebljali smo oba po neku boru na licu, u tom vremenu s tim da je oni  skinuo 17 kg ako sam dobro upamtio.

Bili još neki ljudi i priča do dugo u noć

Danas u povratku dok se vozimo kroz šumu odjednom nešto lupi, okrenem se a prikolica pleše za nama i ode nastranu kao da će nas obići. Udarac. Pintar stao i iziđemo van iz auta, a na kuki samo rudo. Prikolica pala u kanal pored puta. Sreća u nesreći je što se to desilo u šumi i nije nitko nastradao.
Ne smijem ni pomisliti šta se sve moglo desiti da se dogodilo negdje u gradovima i selima kroz koje prolazimo putujući do kuće.
Sreća je da se ni auto nije oštetio.

Našli smo nekog osebujnog lika sa još osebujnijim ruskim traktorom da nam izvadi tu prikolicu i odveze do sela gdje smo ju ostavili. 

Što bi rekao jedan mladi mehaničar- a što vi imate akcija!

Bome i imamo. Kad se sjetim kroz koliko blata,snjegova i vode smo prošli putujući na pecanje i sa pecanja, dođe mi da sam sebi ne vjerujem.

:uf: Kog nam vraga to sve skupa treba  :BangHead:
Ne znam, al valjda to mora biti tako kako je. 

Slika opet nema  :tongue3:  iz razumljivih razloga  a izvještaj sam ipak napisao jer držim da ljudi koji nisu sposobni sami naći nekakav dio vode koji će upoznati, zavoljeti i obilaziti, slabije čitaju  :stripii:

Harley

Living your dreams, do not dream the life

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Bio ja jutros i eto mene već kod kuće. U sat vremena uspio zapet i posijat pet puta okruglo,pokidat plovak koji je danas prvi puta pokvašen a drugi u dva pecanja,dakle opet naletio na škart,zapela mi čuvarica metar od čamca u neku žicu,ostavio je tamo dok voda ne opadne jer ću je sileći iskidat. dakle jedan od onih dana kad ti ništa ne ide od ruke,meni nekako učestalih  :stripii:. Reko ajd ti Pajdo kuć dok je živa glava na ramenima a frizura postojana.

majstor

Nisam lovio, samo sam obišao teren. Riba jako slabo grize. Na Šodrani u Pitomači ulovljen jedan šaran, malo preko 2 kg., ali je poseban jel je prvi novom ribolovcu. Onima koji ne odustaju - pohvala.  :hi:

nekinho

Eeeee Pajdo moj ti ništa ne uhvatiš ali ti zato čuvarica zapinje o dno. Pa šta skrivaš u njoj???  :stripii:

pajdo77

pa natrpam hranu i stari kruh tako da mi ju ne odnese voda,ako raširim hranu na sve strane onda nema smisla pecati. ovako je hrana na jednom mjestu i tu se riba okuplja. Stavio pol kubika šljunka da ju voda ne odnese i kako sam ju vukao prema sebi zapne na žicu a ima je hvala bogu i šta sad? mogu silit kartu pa ju iskidati ili je ostaviti tamo pa čekati da voda opadne kako bih ju pokupio. naravno da sam napravio ovo drugo.

SMT

Prelep dan... Bio sam malo dremati u čamcu i “fiderisati” soma koliko ja mogu izdržati sedeti...

“Čašica” razgovora sa Bakom

Posto sam skinuo prasinu sa stapova i masina rekoh da proverim jel najlon truo, drži za sada olova...

Kupio malo durboka (gade mi se opasno), naravno na smudjevske udice , debljinu najlona i sve ostalo... Olovo klizno za graničnikom, virbla,  itd itd...  Udica jedna samo ispod olova...

Cverglani koliko god da su mali, naznače to na feederu kao da su prave ribe u pitanju, uživancija i za....nacija... Crveni vrhovi za cverglane i uvek misliš da su veći nego sto jesu :stripii: :hi:

SMT

Da se dopunim...

Bio je drugar samnom, u čamcu pored, na jednoj lokaciji... On se umesto, durboka i čekanja soma odlučio na gliste i male udice, bele ribe se lepo nalovio na feedere... Nažalost, nema preko veličine dlana... Inače se bela zaletala često na moje durboke, pa davala lažnu uzbunu...

Ono sto sam primetio jeste da se šaran bas kupa, tj malo malo pa neki iskoči iz vode...

pajdo77

Krenuo ja još ni svanulo nije i jedva se natjero da pakujem  u pola 12. Fiderisanje napokon počelo biti zanimljivo. Prvu ribu dobio još dok sam prihranjivao,dakle nije prošlo dvije minute. Poslije u prosjeku svakih 10-ak minuta pecanje a kako prolazi ta Hidrogradnja sa šlepovima čim oni dođu peca još i češće. Jedino vjetar nemilice kvari umjetnički dojam pa u kombinaciji sa suncem refleksija svjetlosti na vodi umara oči,sunčane naravno nemam a tak su dobre bile,u DM-u kupio dezić i dobio naočale gratis  :stripii:. Uglavnom kad sam vidio da ja dosta toga podrhtavanja štapa ne vidim jer peca sitno namontirao asimetričnu petlju pa se riba hvatala sama  :rofl2:,hebiga,snađi se druže. Riba sitna al čovjeka veseli, i tako ne ide u tavu već u Dravu,vrsta svakakvih a najviše jeza. Zanimljivo niti jednog peša dobio nisam,nek se tako i nastavi. :hi:

alex7777

pajdo ti si neumoran ako si takav i na vodi dojadijo si ribama kuze te vec  :stripii:

pajdo77

Jutros sam bio ni svanulo nije kako treba. Do sedam peca svakih par minuta,u propadanju imao par riba,poslije sedmice kao da je netko rekao dosta,pokupio ribu u kantu i otišao :sha:. Probaj ovo-ono,vako-nako i ćorak,neće da si pita. Pakuj stvari i tjeraj kući,ne vrijedi silit kartu.

SMT

Som na durbok, ništa... Som na parče, ništa... Bela na bolonjez, ništa...

Ako se setis da kupis sitnu udicu i crvice, na feeder može da se ulovi “pola kante” bele za 2h, pecka non stop! Vrlo brzo vratiš na durbok i spavaš!