Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

Goran, madmax i 6 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

Citat: baka  u Lipanj 25, 2019, 11:54:11
Druga je sad stvar što hoće zabraniti glavinjanje, a ne znaju na koji način, pa eto probaju tako!
To sam i ja čuo.  Žele vertikalu zabranit ali nisu doskocili kako da bude 100% po pravilima struke.
Audentes fortuna iuvat

baka

Mene samo zanima hoće li se i prema ribarima tako odnositi!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

šajzika

Audentes fortuna iuvat

maverick

Oduvijek je zabranjeno pustati se i Dravom i Dunavom sa ugašenim motorom. Sigurno zabrana vuče jos iz doba lama i tih starijih motora. Kontrolirali su to i na Dravi prije par godina...uz pecanje ispod mosta i pecanje u plovnom putu...rinovanje je dio tih nebuloznih zabrana kod nss pa kad im se digne ona stvar onda zezaju. Obicno kad ih se pozove, pogotovo na Dravi, zbog nekog ozbiljnog prekrsaja onda nitko ni ne izadje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ma sviraju ku*cu sa tim zakonima. Zašto onda bar po zakonu moraš znati veslati? upravo zbog toga ako rikne motor a ne zbog rekreacije,ako je čamac veći poput kabinaša,jedrilice i slično onda većinom imaju pomoćne motore. Kako ću ja  bućkati i imati upaljen motor? Valjda je smisao tog bućkanja da se zvuk proizveden tom bućkom što dalje širi tom vodom a ne da riba sluša buku mog motora. Nek hvataju mamine sinove što jurcaju vodenim skuterima od zilion kubika na sve strane a ne pošten narod koji se rinuje i uživa na vodi(naravno ne na pola plovnog puta). I zadnje ali ne i manje bitno koji to pecaroš koji i malo drži do sebe u čamcu nema bengalku,signalne rakete,pištolj-bar nešto čime bi mogao privući pažnju u slučaju nevolje? Narod ekološki osvješten pa ne pali motore i ne zagađuje okoliš a oni bi ga kažnjavali,Bože kakvi mulci.

majstor

Citat: maverick  u Lipanj 24, 2019, 20:31:19
Pajdo...da mi njega izbacimo s foruma  :stripii: :stripii:
To se od vas nisam nadao.  :stripii: :stripii:
Dok vi po zimi lovite najlonske vrečice sa staklenim očima, zvane smuđ, ja se radujem kao da sam ga sam ulovio, a mene bi šutnuli s foruma dok ja lovim.  :eek: :takoje:
Svaki dan u isto vrijeme nabacajte kantu Jupola punu kuhane, zašećerene i namirisane kukuruze i da vidite riba.  :baba:  :hi:

maverick

Pusti ti te priče...nabacao je pajdo kukuruza za dva života pa šarana nije ulovio  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Šaran je valjda jedina riba koju ja nisam lovio niti planiram. To je meni monotono. Gledati par sati u vrhove štapa i tako iz dana u dan da bi mi zapecalo jednom u mjesecu :no:,tom vrstom ribolova se u kvartu jedino bave matori grobovi od 70+ godina koji ni ne znaju gdje su,u čamcu ili pred televizorom pa im tak svejedno gdje sjede. Mi mlađarija se bavimo dinamičnijom vrstom ribolova poput fideraja,vijanja bajina,plovkarenjem,ribolovom gdje se stalno nešta dešava pa moraš bit u očekivanju griza napet ko hozntregeri. Kakvo je to pecanje sa onim silnim signalizatorima,baznim stanicama i sličnim glupostima? Sjedi u šatoru a drekavac mu javlja kada se vrh štapa miče. Tako mogu pecati i igrajući igricu na kompu. Ja sam za siroviji pristup ribolovu pa me to ne zanima ali tko voli kapa do poda :hi:. Da ne pričam o stotinama kila kukuruza koje pobacaju,pa ja da imam taj kukuruz prije bi odranio dva bravca pa bi papo šunke a ne parizer sa akcije kod Ravlića. Ipak sam više za praskatona nego za ribu.

majstor

:smjeh: Svako ima svoj način i RH faktor.  :stripii: :stripii:
Ja sam iskombinirao šator, TV, signalizatore, bazu i druge pogodnosti moderne tehnologije. Priznajem da sam starac, bez mora.  :stripii: :stripii:

No

:uf:  Pajdo što počasti nas koji pecamo šarane s onim matori grobovi koji ne znaju...
:stripii: :stripii:

majstor

Citat: No  u Lipanj 26, 2019, 10:51:29
:uf:  Pajdo što počasti nas koji pecamo šarane s onim matori grobovi koji ne znaju...
:stripii: :stripii:
Žena me tjera da pecam lignje, Pajdo šunke?  :sha: Voda pada, odoh na Dravu - tamo ću odlučiti, SAMO ŠARANE NEĆU. :baba:

SMT

majstor

Je, to je na bolonjez. Uzeo sam desetak preko kilu. Riba grizla u svakom prolazu plovka. Ostale sam pustio. Predobar ribolov.

SMT

Lepo, lepo... :clap2:  :clap2: :clap2:

To je bas pecanje...

pajdo77

No  :hi:,nisam nikoga mislio uvrijediti ali u mom kvartu to tako ide. Kada ribolovci dođu u neke godine onda se odjednom počinju baviti šaranolovom jer im je to jedino preostalo. Ne mogu više sto puta dizati i spuštati sidro pa izbacati mjesto varalicom,vrtiti ručicu na varaličarskom štapu do besvjesti skupljajući kilometre strune,pratiti plovak i pravovremeno kontrirati jer ne vide bovu a refleksi ko krepana kokoš i šta čovjeku preostaje a ne odustaje od ribolova ni u nekim poznim godinama već ribolov šarana. Deda u čamcu drži dva štapa,konzervu kukuruza i toliko o priboru. Baba mu skuha u termosicu kave jer ak zapali kuhalo u čamcu eto nevolje,napravi sendvič da poslije može popiti jednu zelenu tamo oko osmice za tlak,u deset ide roza za prostatu a u podne kad crkva otkucava obavezno pije anti sklerin kapsule koje ga sprečavaju da ne zaboravi u dva krenuti kući. Sve to i nas čeka ako doživimo pozne godine ali mi je to još miljama daleko. Ja sam dečkić u skoro najboljim godinama i ja sam Dorian Grej,ja se pomlađujem,eto npr po drugi put nemam zube a ni pelene mi uskoro neće biti nepoznanica. Dok još nije tako ja sam za dinamičniji način ribolova,kada se omatori dosadit ću ja i šaranima,bez brige.