Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

LIMENA

No

:uf:  Ma kakva limena truba  :icon_scratch:

Ploviš europskom  žilom kukavicom, u odličnom čamcu, pogonjenom,  izuzetno moćnim motorom, pecaš vrhunskim priborom, zdrav si i relativno mlad.   :hello2:

I to su dani za pamćenje, jedni od onih koji ribolovno uspješnijim danima podižu značaj.

:ok:

Hvala za ovih par slika i izvještaj

SMT

:stripii: :stripii: :stripii:

Smejem se tome od kako je Alex spomenuo, juče sam ga i sreo...  :stripii:

Malo šale :hi:...  Hvala ti ovo za godine... Majka mi zadnjih 20g govori, da sam u najboljim godinama ali da se ipak malo smirim, subjektivna je :stripii:

Hteo sam ovoj zivotinji pomoći, spazio sam je na sred Dunava... Krenula iz EU kod nas, jbt :stripii:... Dopratio sam je samo...

Sto se ulova tiče, presitno i sitno i mučenje pravo... Dao sam sve od sebe, više nisam znao... Ali dobro, idemo dalje... :hi:

šajzika

Čim ima za slikat ne moze biti truba :stripii:
:hi:
Audentes fortuna iuvat

alexdja

Postoje razni instrumenti...

Dal je klarinet, pikolo, kaval...

Truba nije definitivno...

Nema više divljeg bučka. :no:

alex7777

majstor

TopMix

Citat: kockar  u Siječanj 18, 2020, 10:21:26
Kad ulov prestane da bude imperativ, stavri se gledaju drugim ocima.
Naravno da nam je svima drayae kad ponesto i upecamo, ali sam boravak napolju, pogotovo kad je puno obaveza, a dan kratak ako sad je melem za dusu.
Prosli vikend sam se cetiri jutarnja sata (veliko hvala meteorolozima na totalnom promasaju) zabavljao pecajuci po magli i minusu, bez kvrca,
ali taj mir, tisina i posvecenost pretrazivanju dna, uz opustenost koju nose nema cenu.
Malo setnje po sumi je samo ulepsalo celu stvar.
Leti toga nema.
Kad se stvari ovako postave izgubi se za sva vremena onaj osećaj nemoći, teskobe i razočaranosti zbog izostanka ulova. Neki čak znaju da kažu "misam imao ni pipanje, bolje da nisam ni izlazio, džaba sam trošio benzin..." i sl. Taj sigurno nije uživao u tom izlasku. Ako je pecaroš učinio sve što je do njega, a ulov je ipak izostao, samo pretraživanje terena i kombinovanje prezentacija, već je  samo po sebi uživanje u pecanju... pogotovo ako pecaroš ima puno iskustva i samopouzdanja. 

SMT

Svako radi šta mu prija... Ako podjemo od toga da je to samo hobi, da ne živimo od toga, niko ne ide u ribolov da se muči... Reč “strast“ se teško opisuje...

Neko ima fanatičan pristup, neko olimpijski “važno je učestvovati”... I možda još po koji pristup ima... Ne postoji definicija koji je ispravan, uživa se u oba ili više ... Svakom je svoj, najbolji... Samo instikt lovca izgubiti, ne valja, ako se žele rezultati tj ulovi...

Bitno je biti na vodi, privilegija...

No

Bio jednom jedan francuz koji je sa dvadeset godina počeo računati, koliko će morati kroz život raditi, koliko će put morati jesti, koliko spavati, koliko će morati  riječi izgovoriti, koliko puta ložiti vatru zimi, koliko puta trpiti vrućinu ljeti, i na kraju kad je sve zbrojio, zaključio je da se to  ne isplati. Uzeo štrik i objesio se.

Tko je nakon ribolova nesretan zbog nedostatka ulova i počne računati koliko je novca uložio u izlazak, najbolje bi bilo da objesi štapove o klin. Nije to vrijedno takvog mučenja, jer se ekonomski jednostavno ne isplati

Ribolov je aktivnost koja je više vezana na osjećaj i ne funkcionira bez neke doze "ludila", bez doze nerazumnosti, nešto slično kao ljubav.

Kad ti ne ide zažmiriš, kad krene samo se zadovoljno nasmiješiš  :ok:

:icon_thumright:

SMT

Hmmmm :hi:... Da sam razmišljao kao Francuz jedno 4x do sada je trebao biti vruć gulaš (samoubistvo) kada je matematika u ribolovu u pitanju :stripii: :stripii: :stripii:..

Ali ne pada mi na pamet, samo ću još pojačati :stripii:...

alex7777

Nema predaje  :pirate:
No, ocito se nismo razumjeli  :eek:
situacija je sljedeca kad ides na vodu pa danima al doslove danima nemas ni udarca kojeg tolko zeljno iscekujes onda to polako ide na zivce , a sto se tice materijalnog da zalim za tim nebi niti ulago u pribor niti trosio silno gorivo , jednostavno dodje kriza neznam objasnit al skontat ce te me nadam se bilo je po 8 9 dana zaredom da nisam cvoke imo i onda to hebe situaciju i svakom aspektu al proce kao sto je x puta proslo pa cemo nanovo jel tako SMT  :hi:

SMT

A nego kako,” borićemo” se pa kako bude...

U suprotnom nam ne gine duvački orkestar :stripii: :stripii: :stripii:...

Ja slabo pravim razliku izmedju tih instrumenata, slab mi kapacitet pluća... :stripii:

Ja narednih dana ne mogu pecati ali mogu navijati, bistro! :hi:

P.S...Ma samo uzivaj, biće sutra ili onaj dan tamo :icon_thumright:...

mlb

Citat: alex7777  u Siječanj 20, 2020, 15:29:05
Nema predaje  :pirate: 

Probaj malo promjeniti mjesto!!  :icon_thumright:

alex7777