Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Sad sam povezao vec nekoliko izlaza…Vratio se skoro na fabricka podesavanja…

Nisam imao ono najjace i najvaznije oruzje, a to je vreme… Resurs koji kradem od porodice, prijatelja, posla, obaveza… A ne mogu uvek ni da ga imam… Shodno tome sam i pecao… Onako kako ne radim… Čekao sam… Čekao sam ribu svako veče na drugom mestu… Ne volim čekanje ako nije u sklopu trazenja… Iako je nekad pametnije…Tako sam i morao koncipirati izlaske, kratko i bez mobilnosti… Nisam ribolovac koji jednu tacku moze gadjati satima, pa sve da ce doci i barakuda…

Cekao sam ribu da pridje meni, a ne da joj ja dodjem s ledja… lutrija, bio sam inferioran… Ne volim taj osecaj… U jednom takvom izlasku nisam imao ni udarca… Promasio sam celu loptu…Bio sam spreman i za to, to je cena… Za takve izlaske i kratak arsenal oruzja, 3 voblera i 10 guma sam vrteo u krug…

Kisa, sneg, vetar, grmljavina, to meni ne smeta… Cak sta vise, pokrece me… Mutna voda!? To je nista… Mi smo ribolovci, lovimo u mutnoj vodi…

Komarci u kombinaciji sa vrucinom je nesto sto mi kvari , koncentraciju, fokus, posvecenost… U glavi ne mogu prebaciti dugme na off… Gamad satire nemilosrdno… Gušili su me…

Koliko sam bio dobar u ovim kratkim izlascima, ne znam… Koliko sam mogao i biti dobar!? I sta to uopste i znaci… Nemam pojma… Nije puno zavisilo od mene… Ono sto mi je prislo, mislim da sam i skinuo… Nije to puno… Ali bore se leti, mnogo žustrije… Mislio sam da su i veci… Nema onih trkača…

Iz nekog razloga nece vobler… iz nekog razloga hoce bolje ovog Dokovog slotera od ostalih guma… i to sa udicom broj manje… nije bilo slucajno, to mi je na pameti… Ponavlja se…Neki mu djavo odgovaralo… Nisam mogao odrediti vreme, svaki dan razlicito… Nisam nikakve slicnosti povezao…

Iako je krema za komarce postala na nivou Armani parfema, trudio sam se ne dodirivati gume ipak puno takvim rukama… Bio sam tih, pratio kad voda ubrza, kad usporava… Mirisalo je na soma ali ostalo je samo na tom čulu…

Jeli su me komarci… Bzv bi bilo reci da sam uzivao, fokus je bio na ulovu…

Formula je kao i uvek bila volja, sta drugo… Čarobni štapic nije kod mene…

Sto se mene tiče, težak ribolov, teški uslovi…

Borio sam se, nisam osetio totalni poraz…

pajdo77

Sad došao i opet dva somčeta ispod mjere. Gdje spavaju veći nikako da napipam.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

nele01

Krenuo zabaciti na lepicu, pa reko ajd malo u o obalu da se igram, kad ono smuđarak.

P.s. na lepicu samo mrena (A ja se nalozio na one ljuskine slike, reko neka pucaju stapovi samo  neka.dođe,
kad ono lilihip).

No

Od sada, kada krenem na pecanje, stavljam na glavu naočale za varenje, jer sam putem iščašio oko.
Vozeći se u koloni kroz grad, ugledam lijepu ženu na nogostupu. Mala, elegantna, skladna, puna, odmjerenog koraka. Čista poezija.
I ode desno oko

Dođemo do vode a voda mala, elegantna, skladna, ... , jbt. uplašio sam se za drugo   :stripii:   :stripii:

Napao sam šarane i oni su napadali mene

Ta riba je čista eksplozija.
Čeka se u miru satima, a onda kada dođe, ta neizvjesna borba je vrijedna svih tih proteklih minuta.

Bilo je dobro i rado bih opet

dravski pecaros

Bio jutros na Dravi situacija kao juče ali danas pobjedu odnosi šaran debelo preko 10 kg...bio je bolji protivnik i morao sam priznati poraz

Ono najbitnije mi nitko ne može oduzeti a to je uživanje u prirodi i buđenju novoga dana

maverick

Odlicne su te pozicije...koliko za ribu toliko za uzivanje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Nedaj se Dravski, to je takav sport, dolijat će još veći

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Bio ja danas al ko da i nisam. Vidim prođoše dva-tri čamca,među njima i zeleni šark sa tohatsuom gore. Fino to čudo ide. Valjda će oni imati više sreće nego ja. Ovdje tuga.

maverick

A ne znam...Tonyc je maloprije otisao na GO...pa tko zna tko je s sličnom kombinacijom. Bio sinoc..preksinoc...veceri su lijepe..prave smuđevske...malo guma...malo vobler...smuđ tu i tamo...svaku večer bude po jedan u mjeri za ponijeti a svidja mi se sto ima dosta i ovih smudjeva od dvadesetak cm...Bude i pokoje somče u mjeri...i tako nesto krupnije ribe nema...bar ne kod mene...Sad desetak dana pauza od pecanja zbog posla i biciklizma pa se mozda do tad nesto malo i promjeni
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

I ja nekako planiram da si jedan feeder štap namontiram za smuđa pa bi na njega filet a uz njega blinker pa muvao. Nemam ja živaca gledat u vrhove štapova par sati. Ovako malo bacam a na filet ak otpeca opet dobro.

maverick

Tako sam naučio pecati koliko je to uopce moguce nauciti. Prije sam uvijek imao jedan teleskop i uvijek njega zabacim na kedera...filet...ili na repić ...kombiniram...kako kad. I onda jigam...puno puta sam imao pecanje na prirodni mamac prij nego na varalicu. Tad sam pokusavao mjenjati varalice i pokusati isprovocirati udarac. Tako sam učio mjesta...mikro lokacije na pojedinom mjestu...onaj famozni kvadrat gdje uvijek ima po bar jedan smuđ...do danas se nije puno toga promjenilo osim moje lijenosti...ne da mi se nositi taj teleskop. Uglavnom ili je varalica ili muvam...rijetko kombiniram oboje.

majstor

I ja sam svaki dan na pecanju. Nahranim ribe i životinjice, zalijem voćke. Voda naglo raste, pa naglo pada. 😁
Riba slabije grize ali je uglavnom puštam. Tranutno lovim na dva bambusa od cca šest metara. Novo je da sam si napravio drugu kolibu.

mini I

Nakon što me napustio kolega koji je pecao isključivo na bambuse, i sam imam takav pribor za uspomenu, jako cijenim ribolov takvim alatima :thumbsup:. Na mom bambusu je još montirana jedna od manjih ruskih čegrtaljki i sad visi kao ukras. :hi:

majstor

Moji bambusi u akciji. Došao somić preko kilu. Neka naraste, a video puštanja forum ne prihvaća. 😁🤔😀😀😀

šajzika

Moras na jubito stavit pa link vamo
Audentes fortuna iuvat