Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

silure

Ja bio prekjuce i jucer vani,prekjucer je bilo puno komaraca ali jucer je bilo strasno...valjda ih nesto aktivira povezano vremonom ko ce ga znat

Sg.Pepper

Bilo oh je rusa! Al ja mislio da je stalno tako pa nisam htio kukati🤣
Probajte se namazati sa vodicom za ispiranje usta (samo da ima mentola), nije svemoguce al razlike izmedju vodice i autana bas i nema previse!
dec d vej aj lajk it....

No

Bio sam na pecanju, pokušavao sam loviti šarane i somove.

Prvi dan, prvu večer, čin prvi
-sjednem čekati šarana i  nakon nekih sat vremena germina malo zatitra, a onda prije nego sam se pripremio spustiti ruku na štap, potop, ode vrh sa kata u podrum. Kontra,  zzzzzz, šaran, nije velik, ali je lud kao da je velik.
Ponadao sam se kako je to početak i kako će doći veći, međutim sve poslije toga, sve je bilo ćorak 

Čin drugi
Između šaranskih pecanja sam pokušavao ciljano loviti soma na gumu. Nakon tih pokušaja  došao sam do zaključka kako je teorija, koja kaže da je som riba od 1000 zabačaja čista laž ili prljava laž.  Ne znam da li je sad čista ili prljava, ali je laž, a laž je prljava i kad je čista.

Daklem  :mt1032:  zabacio sam 1266 puta i ništa  :pirate:   :pirate:   :pirate:
Sjedim tako u čamcu i razgovaram sam sa  sobom ( naravno ne naglas (nisam još u toj fazi)) i govorim onako kao ljuto

- nema više, nema sedmi, nek  gladuju pametnjakovići   :tongue3:

A onda onako pomirljivo kao da branim

- a dobro možda nisu kod kuće    :icon_scratch:

I samo sjedim u čamcu, gledajući veličanstvenu vodu što teče

Čin treći
Padne mi na um da bih mogao loviti klenove
Uzmem štapić i jedan mali prevarantski voblerčić, zauzmem poznatu poziciju i nadmudrujem se sa malim lakomim razbojnicima.
Taj Klen vidi prevaranta u letu i čim on dodirne vodu, klepi ga onako od srca kao da mu je prvo i zadnje

Nakon pola sata, sat više nije zanimljivo.

Doduše nije baš nešto zanimljivo bilo ni vitlanje varalice somu, jedino što je bilo korisno, jer ne moram u teretanu (zabrekla ruka ( ne daj Bože da nekom šamar opalim)).

Čin četvrti...do... čina sedmog nije za javnost    :toothy9:

Brzo je prošlo, nije bilo loše, ali se nekako nadam, da će sljedeći puta ipak biti bolje, jer bojim se, početi će me napadati ideje o mušičarenju, banjalučkom kolu  i kojekavim ultralakim drangulijama, ako se ovako nastavi :stripii:   :stripii:

pajdo77

Lijepo ja bučkam jutros,mir božji kad eto ti zelenog šarka i ono plehnato čudo sa tendom i pred prokopom mi shebaše jutarnju idilu. To jurca,to luduje. Došli su do Aljmaša a ja se još ljuljao. Kad ja dođem tamo do Karašice pa krenem vamo- tamo dok ne ispraznim rezervar...a onda lagano puštanje nizvodno pa kad stignem

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

maverick

O leb te...bili smo sva četvorica...tri Šarka i ja s limenkom....ali hebes mi sve ako sam te bio skuzio...a trezni smo jos bili kad smo isli tim dijelom Drave  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Sve sam vas uočio i popisao registracije, ja sam bio u obali sa naše strane prije pjeska kod prokopa,stopio se s okolinom

maverick

Htjeli smo stati taman ali Jura je prosao prvi pa smo isli ravno do Aljmasa...u povratku smo stali na taj pijesak i okupali se ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Jutros se ja sjurio u čamac nije ni svanulo. Mlati ko blesav,ajd na ovu obalu,pređi na drugu. Ma nebi se sasto sa pecanjem da sam još jednom ovoliki. Baš mjenjam vrijeme odlaska na vodu,odem rano u svitanje,drugi put u osam ujutro,onda oko šest-pola sedam popodne pa dok vidim pokušavajući napipat kad bi mogao uzimat i nula bodova. Nisam više dosta pametan. Kad taj jede,jede li uopće u zadnje vrijeme? Bilo kako bilo ja ko da pecam u bunaru i to danima.

maverick

Nemoj misliti da te zezam, ali dosta se oslanjam na solunarne faze....nije svemoguće ali razlika postoji...malo procitaj o tome na netu a tu izaberes svoju lokaciju i pratiš ponudjena vremena...imas i one 4 zvijezdice pa su i one bitan detalj...

https://www.fishingreminder.com/

pajdo77

Pa nemam šta izgubit,pratit ću i to

ljuska

Ma kakvi solunarni kalendari treba on skinut uroke ja ću prvi uplatit donaciju :stripii:

pajdo77

Ti šuti i idi hvataj somove. Ja sam u godinama kad mi je draže vidjet sliku tog soma nego slike onih na bivšim Pirelijevim kalendarima

maverick

Pajdo, požalio si se...da li smo ti savjete...molim te pridrzavaj se istih...Evo recimo ljuska je prosle godine skidao maler u lokalnom romskom naselju...Čitaj rezultate redom...sezonu prosle godine upotpunio smudjem skoro od deset kilograma...sad krenio s somom od debelo preko dva metra. Jucer pricamo i kaze da se prebacuje na šarana i da mu je želja uloviti jednog dunavskog od dvadeset kilograma...ja da sam na tvom mjestu..ne da bih isao u isto naselje...vec bih isao u istu kucu...i ne bih nista preskako ...redom bi tepao za takve kapitalne ribe  :stripii: :stripii: :stripii:

pajdo77

Kakve sam sreće u tom romskom naselju prvi skupljač sekundarnih sirovina je moj tj ja njegov da budem precizniji. Nebi se ja neke cigančice dovatio. Još bi mi prodao moj bajs u staro željezo a i da ga ne proda upitno je kako bi se nakon upoznavanja sa domaćinom slagali moje dupe i sic od bicikla. Bolje mir pa makar vato kedere zauvjek.

alex7777

Pajdo neslusaj poglavicu navlakusa na tanak led  :stripii: