Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Gremlin

Citat: retfala  u Studeni 03, 2021, 11:58:19
Danas se pustam dunavom i kod ulaza u stari dunav cujem gliser srb. policije. Ide ravno u mene punom brzinom. Na mozda 15m je skrenio i prosao pored mene 2 metra..pokazujem kretenu da je idiot..on ladno nastavi..sretnem ga ponovo na uscu zajedno sa hr policijom...hitno sam morao kuci pa sam iskulirao odlazak do njih jer bi me vjerovatno priveli...ovo nisam nikad dozivio..nisam bio na srb strani..

Imaju gliser kod vas ?
Za bahatu vožnju nemoj da te ništa čudi...i u BG divljaju, i kad ima i kad nema potrebe...

:crybaby2:

ossa

Citat: retfala  u Studeni 03, 2021, 11:58:19
Danas se pustam dunavom i kod ulaza u stari dunav cujem gliser srb. policije. Ide ravno u mene punom brzinom. Na mozda 15m je skrenio i prosao pored mene 2 metra..pokazujem kretenu da je idiot..on ladno nastavi..sretnem ga ponovo na uscu zajedno sa hr policijom...hitno sam morao kuci pa sam iskulirao odlazak do njih jer bi me vjerovatno priveli...ovo nisam nikad dozivio..nisam bio na srb strani..

Prošli su pe' šes' puta gore dole, i sa srbijanske strane isto prolaze na par metara od pecarosa pun gas. Bahato jako.
Ovaj jedan bio okrenut ledjima vertikalisao, malo nije ispao iz čamca.
Naidju krize, drukcije grize...

retfala

Bahati balavci. Neugodno su me iznenadili. Svaki puta kad prođu mahnem im i pozdravim ih. Apatin je malo mjesto sa puno ribolovaca. Nije mi jasno kako im nakon ovog nije neugodno izaći među ljude.

Gogica

Uhvatio par sati pa brze bolje spremio camac i otiso na Savu...vise putujem i spustam camac nego sto pecam ali ok :)
Voda je mutna i tu i tamo nesto nosi ali dan skoro pa savrsen. Uhvatio u par sati jedno 6-7 komada...ovaj najveci gladus koji je vec imao kedera u zeludcu 3kg i 70cm...jos cekam prelazak 80cm, valjda ce ubrzo :)

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

nekinho

Bili smo jučer na vodi od jutra pa dok nas strpljenje nije izdalo, sve smo pecali, upecali nismo ništa... Tikveš je bila stanica, dan odličan za biti u šumi uz vodu. Voda mala, minimalna, pecaroša malo, a ribe ni u tragovima, što god da smo probali bilo uzalud. Biće drugi put. Zato su slanina i kobasice uz vatru bile vrh.

pajdo77

Da ni tamo ništa nema

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

maverick

Vatra i slanina u dobrom drustvu... :clap2: hebeš ribu u tim okolnostima  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Danas11-16 sati. A jesam se udica navezao a čvoku nisam imao. Jedino što je bilo lijepo vrijeme danas,sunce,vjetra malo ili nimalo,milina bilo na vodi.

ivan 84

Bio, brzinski, na sat vremena, na nekim starim terenima.
Ni s od smuđa, al ovi banditi uljepšali dan.  :occasion14:

I tata bi sine...

retfala

Citat: pajdo77  u Studeni 17, 2021, 18:25:56
Danas11-16 sati. A jesam se udica navezao a čvoku nisam imao. Jedino što je bilo lijepo vrijeme danas,sunce,vjetra malo ili nimalo,milina bilo na vodi.

Moj Pajdo nisi jedini. Ni kvrc

pajdo77

A bar smo im Retfala muški zaprijetili

retfala

Ahahah...gadno se kurcim kad idem  pecat...jbg malo se pokislo vracam :stripii:

ossa

Nisi jedini, a škola ribolova smuđa zatvorena zbog kovid 19-ice. Tako da sam uskraćen i za teoriju. Samo šta pohvatam od znanja po forumu mi je to što je.
Naidju krize, drukcije grize...

retfala

Meni je problem što asevi iz srb..nisu isplovili. Nisam imao od koga prepisivat

SMT

Citat: retfala  u Studeni 18, 2021, 11:13:48
Meni je problem što asevi iz srb..nisu isplovili. Nisam imao od koga prepisivat

Brate moj,

Voleo bih da sam As i da mogu sa tobom u istu recenicu stati, daleko sam od toga….

Oblacno, vetar, zove… moje vreme… Isplovicemo i mi obicni, zaigracemo pa kako bude…