Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Pa odlično. Neće šaran ti uhvatiš razne vrste u istom danu. Ja bih bio zadovoljan takvim izlaskom na vodu. Krasne deve,pokoji smuđ,svaka čast.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

Stepa

Bio i ja napokon na vodi :hello2: prepisujem sve od Retfale, šaran nula, smuđ slabo, bijele čudo imamo za cijelu zimu žuraje radit.
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

marina1983

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

Bijah napokon i na nekom pecanju gdje nisam zaspao i prespavao vecinu vremena :)
Naime, dosao mi je u posjet bivsi radni kolega, pa odlucismo otici malo pecati mrenu tu kod nas na Dravu. Mrena je moja neka prva ljubav i uvijek s pocetkom jeseni odvojim par izlazaka za ciljano pecanje iste. 
Kasno smo stigli u petak navecer, prihranio nekom najobicnijom hranom pomijesanom 50/50 sa zemljom iz krticnjaka, melasom, ekstraktom cesnjaka, nesto mrtvih crva i nesto naribanog sira sto mi je ostalo od pravljenja pizze.
Tu vecer sam imao 2-3 griza, zahvaljujuci apsolutnoj nebrizi o starim predvezima na fiderima, gubim sve ribe ko da nema sutra ;)
Ujutro u 6 smo se ustali, iznova sam kuglama prihranio mjesto sirine cca 2 m i duzine nekih 10ak m i vezem sve nove predveze, skracujem glavni najlon, ma sve skolski. Mreni je trebalo dugo da stigne, mozda je trebalo da prodju karavane za dunav (ekipa iz nekog razloga toliko voli sjec taj zavoj pred Prokopom da nam je jedan "doslovce" presao preko mamaca na nekih 8-10 m od vode).

Uglavnom, kad se situacija smirila i svi osli za Dunav, krenula je krupna mrena negdje oko 8:30-9h. A kad je krenula, onda smo imali i po dva griza u isto vrijeme, vecinom krupnija mrena  2+ 3+kg, nakon nove prihrane mjesta oko 12h navlacim valjda svu sitnu ribu (vrlo vjerojatno nisam trebao prihraniti taj put i drzati se samo prihrane u 100gr hranilicama), tu krece sitnija mrena i krupna deverika (1kg+) uz gdje kojeg protfisa, nosaru i da ne nabrajam svu bijelu ribu koja se dadne uvatit fiderom.

Pecanje smo zavrsili negdje oko 15h, sve u svemu desetak lijepih riba, konstantna akcija i opusten ribolov bez ikakvih problema.
Par slikica da se shareni tema malo :P

šajzika

Lajkam Sašu matica.
Nema ljepšeg pecanja nego kad riba radi i borbena je.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja danas pet mrena od svanuća pa negdje do deset. Dvije od oko 2+ kg i tri nešto manje. Odveslao sa veza 10 metara na vodu i opleti. Nisam hranio,mamac gauda. Uzimala je na nalete,odjednom pecanje na dva štapa pa onda pola sata mir. Valjda kako nalete. Čujem da na potezu od bivšeg šajza do prokopa dosta njih lovi mrenu i to uspješno tj ima je i uzima.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

nekinho

Napokon, rekao bih i ja sam za sebe; nakon više od dva mjeseca obveza, godišnjeg, posla i svega ostaloga oko kuće, odvojio sam dan za cijelodnevno pecanje. jučer konačno uz vodu, ono svima poznato i predivno jutro, svanuće usred ničega, šuma, priroda, voda, prvo dnevno svijetlo i štapovi nad vodom... Dan idealan za biti u prirodi, pecati, uživati, ispeći slaninu i kobasice na vatri i žaru. Ni ulov nije izostao, što je najvažnije. Bilo je lijepe ribe, raznih vrsta i lijepog pecanja. Šarani, babuške velike, a i jedna štuka iznenadila ugodno.  :hi:

šajzika

Bas si se lijepo ispecao.

Posto sam pazario od Smt-a stap, nije mi dao vrag mira pa sam morao istrcati malo na vodu da testiram.

Priroda mjenja boje i lijepo je za vidjeti/gledati tako da sam odabrao i šarenu glavinjaricu da ispoštujemo prirodu i budemo u tonu :)

Jedan smudjarak se javio cisto da mi pokaze kako stap radi pod ribom i mogu slobodno reci da je to brutalna motka i ima snage za puno vece stvari nego sto ja lovim.

Sve u svemu, zadovoljan sam s kratkim izlazom :hi:

Audentes fortuna iuvat

Kugla

Šajzika čestitke na kupovini i da što više riba uloviš s njim  :occasion14:

maverick

Fino ti to slažeš...polako ali s ciljem...čamac..pribor...fotke sve bolje.... :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Volem staklenooke, ali i ove. Prava sportska riba i uživanje na Dravi

#foxrage
#fox_rage_fishing

SMT

Thechoki