Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

nekinho

To mi se čini kao da je negdje oko 86.km Dunava, ispod hulovskog pijeska, preka strana, malo ispod hulovskog kanala... Tićo ispravi me ako griješim.
Jel bilo kakvih dešavanja i ribe?  :hi:

Tićo

Citat: nekinho  u Ožujak 17, 2024, 20:51:00 To mi se čini kao da je negdje oko 86.km Dunava, ispod hulovskog pijeska, preka strana, malo ispod hulovskog kanala... Tićo ispravi me ako griješim.
tako nešto otprilike. Radio je som lepo na durboka.

Mifla

Jucer otisao malo na soma buckom. Bio 3 sata, u prvih 15 minuta na babusku 30_40dag dobim soma 7-8kg. Nakon toga dizanja puno, pracenja jos vise, a niti poteza dalje. Somovi 20+ dođu do babulaje i samo nastave dalje. Probao i na glistu nesto kratko, ali ni tu vise nista. Probat cemo sljedeci vikend opet.  :icon_salut:

nekinho

Bio sam napokon slobodan par dana od posla i iskoristio to jučer da odem konačno otvoriti sezonu šaranolova, vrijeme i trenutni vodostaj ove godine iznimno povoljni za pecanje još ovih dana prije lovostaja... Rezultat je da sam više nego zadovoljan, i boravkom uz vodu, i klopom u prirodi, a ni ulov nije loš; više u galeriji ulova šarana.
Evo malo ugođaja.:icon_thumright:

Mornar Popaj

Bravo kolega, sve za desetku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Drava danas između prvog i drugog kilometra. Za 6-7 sati pecanja tri deverike na fider..i to ne sam nego nas trojica tri deverike. Tako šta mi se skoro nije desilo. Katastrofa od pecanja.

flutikazon

Citat: nekinho  u Ožujak 17, 2024, 20:51:00 To mi se čini kao da je negdje oko 86.km Dunava, ispod hulovskog pijeska, preka strana, malo ispod hulovskog kanala... Tićo ispravi me ako griješim.
Kako 86. km? Kako vi to gledate? Zar se km ne reci ne racunaju od ušća pa uzvodno? Znam da je Karađorđevo 1300 i neki km, ako se ne varam, to je sa HR strane Šarengrad

nekinho

1386km...samo sam ga skratio, ali mi ovdje to tako kužimo kad se spomene  :hi:

flutikazon

No

:hi:
Ponovno sam trošio vrijeme na ljuljanje u čamcu, od petka do danas.

Očekivao sam griz šarana, s jutrom i večeri, trpio sam vjetar i mjenjanje vremenskih raspoloženja od znojenja do smrzavanja i nazad.

Šarana nisam dočekao ali nisam izgubio nadu, nahranio sam mjesto i sad očekujem da oni mene čekaju

Vrbe i topole su izlistale u svojim varijantama svježe nježne zelene boje
U tu nježnu zelenu umješala se i nota nježne žute

Sve skupa je lijepo, ugodno, i oku, i uhu, jer uz ljepotu boje, pjevanje ptica se savršeno uklapa u doživljaj.

Uživao sam.

Gledajući tu zelenu raskoš sjetim se Norveške i golih grana breze polovinom šestoga mjeseca
Ne može se to uopće usporediti
Isto kao što se ne može usporediti zarada ovdje i tamo, isto kao što se ne može usporediti upravljanje državom ovdje i tamo, isto kao milijun kao...

Puno je toga bolje tamo   :takoje:, ali gore nemam vremena  :no: , niti ima ovakve zelene boje  :no: , niti ima ovakve rijeke na kojoj dušu odmaram  :no:

Idući tjedan, opet napad i peglanje vremena. :hello2:
Nadam se da ću vidjeti i šarana   :hello2:

pajdo77

Sve će Pajdo upecati sem ribe pa tako i školjku između peševa. Kad mi treba za bučkanje ne bi ju našao da sam tica suri oro.Uglavnom loš sam teren izabrao al opet koji sat van kuće je bonus.

ps

SMT

Jutros popili po 10 kafa u Pubu... Srčka nije preskocila...

Krenuli sa glavinjarama i dzigovima na soma posle... Bacili po 10x, odustali... Trebaće tu izlazaka da se udje u formu... Al dobro, biće...

Posle po brzacima sa lakšim priborom... Niti mi znamo nešto oko tih riba, niti gde su, niti varalice koje idu... Nismo ni mi neki pecaroši, na kraju krajeva...Prvog dobijem na shad i glavu od 30g i to sa najavom, valjda ga to "djule" udarilo u glavu :hi:  :stripii:

Vrti to sa tim sporim masinicama, zabacuj, motaj, gasiraj, udare, spadnu, neki se sami upecaju... Ko će to, mene brzo smori... Niti sam ja menjao varalicu, niti ih hvatao rukama, al nece sami da spadnu pod camcem... nismo topolu sa karika i strune ni čistili, pa su zabaci bili ne duzi od 5 metara... Na ovoj glavinjarici, mislim da mi fale 4 vrha na 
udicama, kasno sam video :stripii:  :hi:
Dobri su, srednje borbeni... Dril odvrnut do kraja pa ispada da ima borbe...

Tako bzv mlatili i ispade i namlatili tih bucova...

U svakom slučaju prelep dan i dobra zabava...

Terapija uspela!

Realno ovo lep ribolov, ja ne znam šta se više napinjem oko tih smudjeva zimi... Više se ovde čovek zabavi  :hi:

maverick

Lijepi ste i nasmiješeni..to je bitno..hebeš ribe  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Jucer popodne lijepo feederisanje, podvecer moskitosi, uranila bagra. Danas prijepodne opet ko na motoru, nekoliko 2kg+ bucova u limanu, plivaju dalje.