Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

Mljeveni, No i 3 Gosti pregledava ovu temu.

oto

pajdo77

Danas lijepo pecale dlanare na feeder. Za nekih tri sata 25-30 komada je bilo. Natjerala ih ova visoka voda u obalu pa sam ih klepao na 4-5 metara od obale uz granje

SMT

Pozajmio danas od Nidzinog sina pribor...

Pecali na plovak... Sreca pa njegov camac usvinjio...

Ozbiljan trening sam imao 20min, trčanje po čamcu u krug...

Kineska vaga kaže, 25 kg...

Bas gadan...

SMT

Firma radi non stop, ne ladimo... pecali smo 3-4 dana... užasno lepo vreme na vodi... Bilo je svega, osim vremena ali za kafu i "čašicu razgovora" se našlo...Imali smo neka luda zajednicka pecanja u životu, ovo spada u jedno od njih :hi: ... Sad te ribe se zovu kako se zovu!  ali ne sećam se da sam u aprilu mesecu ikada imao takav broj riba ulovjen i tih gabarita! Tići smo oteli sidro usput, posto smo naše izgubili... Obećali smo mu i platiti ali nemamo 30€, slagali smo ga :hi: ! Jbg, takav posao, ni ja ga ne volim!

Nidža je negde procitao da bucov nije još u zabrani, pa smo izasli... išli smo tako po kanalima, po brzacima, po ovom po onom, po osecaju jer prakse u ribolovu bucova imamo po koji put godišnje... nismo nešto posvećeni tome... i bilo je, to vrti motaj, skine se po koji sa pozicije i teraj dalje.. 

Bilo je i zapetljavanja a ponesto i hirurgije... Dr Tatalovic je uspešno sanirao moju povredu, pa smo nastavljali... Tetanus ću primiti "od nedelje jedan dan"
Ja vežbao grip pa malo ranije pritisnuo papučicu za katapult... A VMC trokrake oštre, a meni koža tvrda... Ne može ni ona probiti lako... Sad sam ukapirao kako je tim ribama, ufff!

I u tom svemu smo išli onim frazama, " nije tu, kad radi radi, on uzima sve itd itd"... Nije bas tako bilo, saznajemo posle... mi smo to vrteli brzo, bacali te trilove i ne znam šta po površini... Bio je ispod površine, a da smo to usput saznali... Pomenuti Hirurg je krenuo na nekom terenu gde ništa nema da dziguje glavinjarom... kad ono, 3 zabaca, 3 ribe i to lepe... Kud ću, šta ću i ja krećem...

Mati moja pepeljugo, šta se tu posle izdešavalo u naredna 3 dana sa tim pristupom... Ribe sve 2+ pa po koja 3-ka i jedna 4-ka... Neću da licitiram sa brojem komada, da ovo ne ispadne prava ribolovačka priča... Rezultat svega bi bio, bol u ramenu, lumbo isijalgija, diskus hernija... Jezivo, jbt... Trebamo kod fizijatra i u banju na struju i terapije bar 3 nedelje...

Ribe su bile u takvoj kondiciji, da ja to nisam skoro video... Drogirani, dopingovani, besni i ne znam šta... prestrasno... odličan test pribora, drila i odvikavanja od smudjevske kontre sto je u početku dosta teško išlo... Treba ga pustiti da se upeca sam i odvrnuti dril... Ja sam mu "milion puta" iscupao iz usta... Naravno, uz repertoar "Ebem ti bucove" i sl... I pridike Nidzi sto ih pecamo...

Da ne preteram ali od 10 zabaca, jedan ili dva bude bez dešavanja... pa 10 min pauza pa krenu opet i tako ceo dan...  mi smo počeli posle malo i da se izivljavamo, sa varalicama sa tehnikom itd itd... Iz tog srednjeg sloja smo ih na propadanje glavinjare " polomili"...  u toku zabaca ako prvi put promaši glavinjaru, ide za njom dok ga ne upecas... 20-tak grama varke teške... Mi smo ih nazvali glavOnjare :stripii:  :hi:

Nidža je bio zadužen za veće komade.. Jedva sam mu iskukao za te lovne glavinjare... Kao, nema više i to...

I tako 3 dana... meni već postalo dosta... Ne pamtim skoro ovakav ribolov, zabavu, smejanje i toliko akcije sa ribama tih gabarita... Malo koji je bio ispod 2 kg...

U svakom slučaju, sve i jedan je preživeo i još uvek pliva Dunavom... Mi i dalje oko bucova ništa ne znamo ali smo sad na ovom času bili malo pažljiviji i nešto naučili... GlavOnjare ih "izlomiše"...

Predveče i dalje brije na Dunavu, oblačenje... Ako bude neki zanimljiv ribolov još koji put, podelicemo ga... nama ovo vratilo osmeh na lice posle zimskog mučenja :hi:

Pozz za ekipu sa foruma i da malo prekratimo vreme do početka ribolova na smudja...

Mornar Popaj

Bravo za trud.
Ima već mjesec dana kako su se aktivirali. Prije točno 3 tjedna sam imao
5 komada u 5 zabačaja i svi krupni 2,5 - 3 kg
Glavinjara 60g u propadanju na pribor za soma.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

Citat: SMT  u Travanj 08, 2024, 18:59:30 Firma radi non stop, ne ladimo... pecali smo 3-4 dana... užasno lepo vreme na vodi... Bilo je svega, osim vremena ali za kafu i "čašicu razgovora" se našlo...Imali smo neka luda zajednicka pecanja u životu, ovo spada u jedno od njih :hi: ... Tići smo oteli sidro usput, posto smo naše izgubili... Obećali smo mu i platiti ali nemamo 30€, slagali smo ga :hi: ! Jbg, takav posao, ni ja ga ne volim!

Nidža je negde procitao da bucov nije još u zabrani, pa smo izasli... išli smo tako po kanalima, po brzacima, po ovom po onom, po osecaju jer prakse u ribolovu bucova imamo po koji put godišnje... nismo nešto posvećeni tome... i bilo je, to vrti motaj, skine se po koji sa pozicije i teraj dalje.. 

Bilo je i zapetljavanja a ponesto i hirurgije... Dr Tatalovic je uspešno sanirao moju povredu, pa smo nastavljali...
Ja vežbao grip pa malo ranije pritisnuo papučicu za katapult... A VMC trokrake oštre, a meni koža tvrda... Ne može ni ona probiti lako... Sad sam ukapirao kako je tim ribama, ufff!

I u tom svemu smo išli onim frazama, " nije tu, kad radi radi, on uzima sve itd itd"... Nije bas tako bilo, saznajemo posle... mi smo to vrteli brzo, bacali te trilove i ne znam šta po površini... Bio je ispod površine, a da smo to usput saznali... Pomenuti Hirurg je krenuo na nekom terenu gde ništa nema da dziguje glavinjarom... kad ono, 3 zabaca, 3 ribe i to lepe... Kud ću, šta ću i ja krećem...

Mati moja pepeljugo, šta se tu posle izdešavalo u naredna 3 dana sa tim pristupom... Ribe sve 2+ pa po koja 3-ka i jedna 4-ka... Neću da licitiram sa brojem komada, da ovo ne ispadne prava ribolovačka priča... Rezultat svega bi bio, bol u ramenu, lumbo isijalgija, diskus hernija... Jezivo, jbt...

Ribe su bile u takvoj kondiciji, da ja to nisam skoro video... Drogirani, dopingovani, besni i ne znam šta... prestrasno... odličan test pribora, drila i odvikavanja od smudjevske kontre sto je u početku dosta teško išlo... Treba ga pustiti da se upeca sam i odvrnuti dril... Ja sam mu "milion puta" iscupao iz usta... Naravno, uz repertoar "Ebem ti bucove" i sl... I pridike Nidzi sto ih pecamo...

Da ne preteram ali od 10 zabaca, jedan ili dva bude bez dešavanja... pa 10 min pauza pa krenu opet i tako ceo dan...  mi smo počeli posle malo i da se izivljavamo, sa varalicama sa tehnikom itd itd... Iz tog srednjeg sloja smo ih na propadanje glavinjare " polomili"...  u toku zabaca ako prvi put promaši glavinjaru, ide za njom dok ga ne upecas... 20-tak grama varke teške... Mi smo ih nazvali glavOnjare :stripii:  :hi:

Nidža je bio zadužen za veće komade.. Jedva sam mu iskukao za te lovne glavinjare... Kao, nema više i to...

I tako 3 dana... meni već postalo dosta... Ne pamtim skoro ovakav ribolov, zabavu, smejanje i toliko akcije sa ribama tih gabarita... Malo koji je bio ispod 2 kg...

U svakom slučaju, sve i jedan je preživeo i još uvek pliva Dunavom... Mi i dalje oko bucova ništa ne znamo ali smo sad na ovom času bili malo pažljiviji i nešto naučili... GlavOnjare ih "izlomiše"...

Predveče i dalje brije na Dunavu, oblačenje... Ako bude nekad neki zanimljiv ribolov još koji put, podelicemo ga...

Pozz za ekipu sa foruma i da malo prekratimo vreme do početka ribolova na smudja...

Kakav post za laku noć!!!
Svaka čast maestro, lijep pozdrav tebi i Nidži
To je to

SMT

Hvala Popaje :hi: !

Hvala Mister No :hi: !

Preneću Nidzi pozdrave, trenutno je zauzet...Poručuje glavOnjare, nek radi, mlad je!
Ja sam rekao da neću kupovati pribor za bucova...

Elem, na konto toga... Bio sam prvih dva dana prejak sa priborom ili prebrutalan...Nije to to bilo... Hearty Rise ih je iskidao, totalna kontrola bez neizvesnosti... Posle sam se snašao i da kažem otvoreno, mnogo više uživao sa ovim priborom...

Štap 50-tak evra... Stradik 2500... sve mera...

milan-so

I inače taj štap ...
Najtoplija preporuka, imam ga par godina, kupio sam ga kao udoban jeftin štap koji mi lako staje u gepek, da ne lomim još jednog absoluta  :stripii: , a štap me oduševio ...
I za morsko amatersko obalno mrljavljenje mi se pokazao vrlo praktičan  :ok:

pajdo77

Danas odem na mjesto gdje fiderišem zadnjih par izlazaka i nakon 15-ak minuta dobijem na dva crva i pinkija šarana :eek: . Nikad ga ne pecam a pogotovo ne na feeder. Pribor fin,za bjelu al je gore bila feeder guma pa nije bio problem izvaditi šarana,doduše nije ni neka mrcina,po mome do kilogram i pol,dobio još dvije deverike od po pola kg,nema kvrga po njima a nit ikre nit mlječi,jel se još ne mrijesti il je već prošao mrijest nemam pojma. Bilo je još plotica,jedan protfiš. Svaki zabačaj druga riba. Interesantnih par sati uglavnom.

mossi

Bio sam da produvam Yamahu, popijem kafu, obiđem neki teren po ovom vodostaju.. Malo cunjao okolo pa i zabacio 20tak puta. Što bi rekli brzo i bez veze.

Upisao se sa par manjih bucova .. sve pliva .. peanom to čika mossi skida još u vodi..

Bio predivan dan. Tj popodne.

P.S. Westinko u 218cm ultra fast akcije, nije baš štap za bucka.. nije da ne može da posluži al. SG FastShad 60gr koji mi je završio u Dunavu je za tu priču bio kud i kamo primereniji štap.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

No

:hi:  Tjedan je gotov i nije bio loš

Uz tekuće obaveze i zarobljeno vrijeme, našao sam prostora za predah i bio sam tamo gdje volim biti, tamo gdje ne šparam vremena, tamo gdje ga trošim poput milijardera.

Bio sam u napadu.

Šarani su me čekali, vidio sam ih kako se izbacuju a dva lijepa sam ulovio.
Ponovno sam ih prihranio da se zabave dok me nema.

Novi tjedan, nove obaveze, nekako se nadam da neće proći bez veze i da ću naći načina kako bi opet bio tamo gdje volim biti, tamo gdje ne šparam vremena, tamo gdje dočekujem zoru u čamcu, gdje sa zadovoljstvom slušam dijetliće, gdje avione promatram sa pristojne udaljenosti, gdje imam iluziju da sam na kraj svijeta.

Ovo je doba godine koje  posvećujem germinama, šaranima, dugotrajnim mirovanjima u čamcu.

Ako bi voda još pala onda bi vrlo rado lovio Jeza voblerima, godinama to činim i ne propuštam.  :ok:

Kako god bude, samo neka bude.

SMT

Odmah krećem sa reklamama... Pa nek se Nidzo dogovori sa Marijom kako će se to regulisati... Ja radim samo za majice...
Izbacujem Pradu, Guči, Armani sa Romanije ... Stigla nova kolekcija...

Hteli bi već dugo izjesti nekog soma ali neće nas ni taj preko 2 kg... Ovaj pliva samo zato a ne sto smo dobri... Udario kao da ima 16 kg...

Bili smo danas, bilo je lepo... Nismo nešto bili nabrijani, koliko smo uzivali u ovom lepom vremenu, u nekoj tišini i minimalnoj količini razgovora... A sve se kapiramo... Biti na Dunavu sada i bez komaraca, BJUTFUL!

Iskoristili smo dan i za jednu turističku vožnju, do nekih udaljenijih lokacija... Eto tako, vožnja samo... Malo osmotrili teren,malo priprema za period koji sledi...
Pecali smo, naravno... Soma većeg ne možemo upecati pa još uvek bucove ganjamo... Više smo se fokusirali na tehniku vodjenja varalica, na nove glavinjare, na samu prezentaciju...Ja sam malo i taj prihvat gripom navežbao... Šta zna ljakse , šta je to, navikao ribu rukama hvatati... Složili smo se da ćemo mnogo stvari, primeniti posle 01.05... Da je ovo samo jedan dobar trening i priprema za to...
Upecali smo 10-12 riba, možda i koju više... I dalje lepe i u kondiciji, oko 2 kg komadi... GlavOnjara u propadanju = upecan! Zabavili se... Nema nekog pritiska u ovom ribolovu, koji inače sami sebi stvaramo...Jbt, ovaj kad udari-udario je! Otkrivamo čari i nekog drugacijeg pristupa.. Mod sporo i bezveze

Složili smo se i obojica oko Aspra, da je neverovatno dobar... Posto ja navijacki to gledam, trebalo mi je i drugo mišljenje... Zaista vrhunski štapić, sa dosta rezerve, ja verujem i za ozbiljne letnje ribe... Sve u toj gramazi 7-28 :hi: ... Tako da trazimo još jedan za Nidzu ako neko ima da nam proda... Budžet nam je dve rapale i 100€...

Završavamo danas sa ovim bucolovom, biće sad koji izlazak na soma.Naravno, sa ovim čačkalica-priborom... Ostarili smo za drugo!

Zadovoljni smo jako ovim izlascima. Upecas bez komaraca!  Malo nam za osmeh treba...

Dukson

7 rem mag

Danas poslije posla malo zastao gdje Vrbas ljubi Savu, bucko ne radi, ali uhvati se ipak nešto. Plivaju i dalje. Nešto veće mi spade zbog loše kontre, ja mislio zapelo pa ću lagano, a ono odveze i pusti nakon par metara.

Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

pajdo77

Bio jutros malo kod mene fiderisati. Do osam nema šanse pecati na dva feedera,sitna kesega uzima kao luda,poslije osam možeš pakovati. Kao da netko tu ribu stavi u ceker i odnese. Ne možeš sastaviti jedno pecanje u pola sata. Drava je došla,plivaju 'mace' od vrba i topola. Nije baš nešto za pecanje al opet sam ubio koji sat van kuće i u prirodi,meni odgovara.