Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Danas opet malo fiderisanja dok mi nije dosadilo,ubija sitna kesega ko pola dlana. Peca čim sjedne mamac na dno ali zato danas tri mala šarana. Ne pecam ga nikada,dapače to je jedna vrste ribe koju nikada ciljano pecao nisam al me veseli da ga ima. Samo da ga budaletine dok je te veličine tj veličine babuške ne počnu nositi kući. Imamo li ribočuvare ili ne ja ne uljazim u to ali ako ih ima trebali bi sada malo pojačati pregled čuvarki. Ima nas svakakvih da se ne lažemo pa neka odvojimo žito od kukolja.

DJ17

Da fala Bogu ima malog Sarana peca svuda i na sve. U Dalju ga "normalno" nose kuci zato sto su "najsladji" i to nose i ljudi koji se inace bave takmicarskim ribolovm  :red-card: Ja sam vec na crnoj listi posto se redovno svadjam sa tim nazovi pecarosima...

pajdo77

Danas fiderišući opet dobijem tri mala šarančića. Koliko je to vagona zbrisalo vrag će ga znati kad ga svugdje ima.

Goran

i kod mene isto,pecao sarana al dosli sarancici,ima ih ko blata izgleda.

nekinho

Bio sam jučer cijeli dan, pecao od mraka do mraka, ako kažem da sam dobio preko 20 komada tih malih šarana i sve ih vratio nazad mislim da sam malo rekao... Pecaju na sve, ko nekad babuške, udaraju po cijeli dan. Sretan sam jer koliko vidim ima ih svuda, Vemelj ih je pun,znači to je prošlogodišnji mrijest, a kad dodamo da je ovogodišnji bio itekako uspješan, sve se crnilo od mlađi veličine 5cm, to onda znači da će biti šarana idućih par godina. Samo ga treba čekati da naraste, nadam se da ga i mnogi drugi vraćaju u vodu, jer šta ćeš s tim ko dlan i malo većima

Mornar Popaj

Za 12 mjeseci naraste kao kutija cigareta. Ovi mali što sad pecaju su druga i treća godina, kako koji.
Zanimljivo mi je da su prošle godine takvi mali pecali na Savi, kao babuške.
I baš smo komentirali, kako nikad na Dunavu nisu pecali takvi maleni.
U svakom slučaju veseli.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Samo da ovo sa šarančićima ne bude slučaj kao sa štukama 2013 godine. Neki će se sjetiti da je tada Drava bila krcata štukom. Naravno da se to vuklo nemilice i od tada je nestala. Lakomi ljudi u qurac.

somborski lala

u apatinu neki dan dobijem info. pecaju šarančiće i mnogi ih vraćaju, ali jedna ekipa iskopa rupu u pesku i tu ih bacaju. kada naiđe kontrola zatrpaju rupi i kao prazna čuvarka. no ,provalili ih , pa je 17 prijava ispisano. kažu da je bilo po30-40šarančića u rupi.DEBILI

Mornar Popaj

Uvijek će biti budala  i gulavih drva.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Goran

Jutros uranio bio,od tih malih sarancica nemos pecat,uhvatio 8 komada i probao sve da ih izbjegnem,tvrdi kuhani,pop up kukuruz ananas,pop up mango,nema druge izgleda cu se morat na boile prebacit.

nekinho

Gdje si bio ako se smije znati? Koja voda?

Goran

mossi

Bio malo, pokisli za medalju..
Bilo nekih brkatih riba.
Lep dan na vodi.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

nekinho

Bio sam jučer cijeli dan na Vemeljskom dunavcu, voda mala, netko otvorio čep pa otišla ona lijepa voda, a s njom i riba, ili nije ali neće na udicu, samo par babuški dobrih, jedan mali šarančić koji i dalje pliva i jedna štuka od 2kg koja je popravila dan i doživljaj istog. Jutro u sred šume, mir i tišina, pa još zorom taj pec štuke i podvlačenje čepa, adrenalin na najjače, šta više tražiti od pecanja - neprocjenjivo. Ovaj put šaran nije htio, nije mu se svidio naš pripremljeni i prezentirani kukuruz, a nije da ga nismo nudili... Još samo jedna pohvala, čuvarima Parka prirode, za redovne obilaske i kontrolu dozvola i ulova. Ugodan razgovor i svaka pohvala za gospodina. Ove godine su konstanta uz vodu. Stvarno me veseli kad ih vidim da rade svoj posao, kontroliraju, čuvaju i paze. A oni kojima oni smetaju, očito smetaju sa razlogom.  :hi: 

pajdo77

Fiderisao danima i dobijao dosta tih malih šarančića pa odustao,prebacio se na vobler i kud rijetko imam udarac svi smuđevi valjda lanjski,nema 20 cm u njima. Prebacim se malo na soma kad danas nakon tko zna koliko izlazaka dobijem jednog da stane u cipelu. Ne mogu se sastati sa ribom u mjeri da sam pop Jurica.