Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Nije danas islo drukcije...u vodu do grla i bacaj
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

U godinama iza nas, naslusali smo se mi raznih prica o somovima... Te su na 50 metara dubine, jedan na drugome, te su ispod ovoga, onoga, uglavnom nepristupačni... Da nas ribolovacki DNK-a nije kakav jeste i da ne preuvelicavamo, verovatno je to blizu istine ili tačno... Sto ce reci, treba bacati terete na dubinu, treba drzati tezak pribor u rukama itd itd... i radio sam ja to, nekad s manje uspeha, nekad sam imao i srece pa nesto ulovio... mislim, lepo je to kad upecas, taj dan si pun sebe i ono, "sto sam ribolovac"...

Kako nisam vise momak ipo, nego samo ovaj ipo... Sa ozbiljnom dijagnozom diskus hernije L5- S1, izmedju petog lumbalnog i prvog sakralnog,plivajuci zamajac tj disk,  morao sam smanjiti tezinu pribora i glavOnjara na neku "vrtic" varijantu... A i pocne vremenom to da ti se svidja... sa statusa sadiste, predjes u mazohistu... h..be te som po Dunavu kad dodje, a ti sav srecan! odbojkaski, umesto smečera postanes primač... Ali odbojkaski, podvlacim, molim lepo!
Stapici cackalice, strune tanke, glavOnjare do 15g sa sve kineskim udicama( ne menjam), da sve bude brzo i bezveze...

Koliki si god antitalenat( poput mene) za ribolov ako imas neke minute na vodi, nesto dodje i u glavu... Jbt, te bele ribe sta ima, pa to je strasno... Taj som ako je bio u mrestu, ako se negde krece, trosio je neke kalorije... Ili sta znam, nije valjda da bas nikada ne jede i ne krece iz tih dubina... Jede neke proteine, ugljene hidrate, masti...Moje je da mu prodam pakovanje, sta je unutra neka misli tj čita na deklaraciji proizvoda...Takav je posao ne volim ga ni ja! Nama isto ceo zivot razna sranja prodaju, pod lepo upakovana... Evo sad i litijum i Rio Tinto,  ce biti koristan za nasu prirodu! I sad zamisli, ima ljudi koji misle drugacije... Šta ima da misle uopšte :stripii:  :hi:
I tako ja dok se zanimam sa bucovima, na prijatnih 40 stepeni u hladu na metar dubine vode ulovim i po nekog soma... Dodje on tu na obrok, uglavnom ovsene pahuljice prelivene jogurtom! Posle umesto gastro problema, ima kondicione, kad zagrize "prevaru"...

Uveo sam mu jos jednu novinu... to buckanje mu smeta, iritira ga ili sta vec... posto ja ne buckam, ne znam... poceo sam da mu pevam... Obicno je to pesma, " izadji mala" , izgleda ga nanerviram... nemam sluha uopste...

7 rem mag

Jesi li ti razmišljao da svoja izlaganja ovdje na forumu lagano doradiš i prebaciš na papir i uvežeš u neku knjižicu koju bih rado volio imati?
Da ne misliš da te za...avam, ali ima nešto u tvojim postovima što baš potiče da ih čitam(o) s oduševljenjem i iščekujem(o) idući, imaš neku notu, stil, lijepo to začiniš riječima, nije napisano bez duha, pa bi bilo zaista tužno da negdje ne bude zabilježeno. Za ono kad ne "grize" ili nemam vremena otići ili ne znam šta bih trebao napraviti, idem bar pročitati Smtov priručnik da vidim šta trebam ili da se utješim, smirim...
Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

SMT

:stripii:  :stripii:  :stripii:

Misliš ono kao, " sabrana dela" :stripii: ...pre svega toga ja moram da se saberem, posto ne znam da li gore pisem ili sam gori ribolovac... Mrtva trka :hi: ...

Dok ja to ukapiram, bice kasno :stripii: ..  tako da ide sve spontano, iz " pera" sasvim običnog ribolovca :hi: ...

Mifla

Porast save punih 30cm, pola sata je bilo i previse po ovom vjetru...filetiranje u toku... :laughing7:

No

U petak sam bio u svatovima i iz svatova sam išao ravno na Savu.
Išli smo ranije, kako bi formirali čamce dok ne ugrije.
Namontirali čamce, mrdao nešto sa gumama namjenjenim somu, ispod suncobrana. Nije išlo.

Vrućina, hladno pivo, koliba, hladovina i spavanac do popodne a popodne šaransko mjesto, mir, tišina, nigdje nikoga.

Kao san ali nije potrajalo
Nakupili se oblaci, sjeva, grmi i sve mislim neće, proći će. I dok tako razmišljam, odjednom se pojavi vjetar koji mi tjera čamac uzvodno, digli se valovi. Štapovi se motaju, vadim ih van, odbacim sidro i bježi.
Nije me strah kiše ali pomisao na led, dok sam u čamcu, ledio mi je svaku misao na ostanak
Pomišljao sam u tim trenutcima, kako bi bilo dobro imati lakši čamac i veći motor.

Spustila se kiša, puhalo, padalo a kolega i ja smo popili još par piva i pali u krevet.

Jutro mirno, idealno, još je bio mrak kada sam isplovio
Nisam bio ni pola sata na mjestu, imam griz  vadim šarana. Pomislim ima još dosta vremena- doći će još jedan, međutim - ćorak.
Nakon 4 sata čekanja vraćam se na doručak
Dan vruć, dosadan, red kruženja po terasi, red spavanja, red kruženja red ne znam kuda bi.

Jedva dočekao popodne, otplovio do mjesta, zabacio i gledam preko u Bosni se opet muti. Prijatelj mi javi-prema vama ide olujno nevrijeme.
Zacrta se munja na nebu, brojim kad će poslije bljeska zatutnjati i zaključim daleko je to.
Kako minute prolaze nebo sve tamnije a ja skroz mislim pa jebote neću valjda opet bježat,
Nije prošlo 20 minuta pojavi se vjetar kao i dan prije, odoh uzvodno, odoh na stranu. Kupim štapove i bris.

Al bi bilo dobro imat jaču pentu.  :toothy9:

Jutro, mirno, oblačno, isplovljavam pa što bude
Malo je rosilo, razvedrilo se, razvedrio se i ja, dobio jednog šarana i jedan mi se otkačio pod čamcem.
Povlačenje, pakovanje i sa pecanja ravno na more jer sam pravomoćno osuđen na deset dana odmora.

Nešto razmišljam- ravno iz svatova na pecanje, ravno sa pecanja na more i ne mogu dokučit bi li nekad trebao malo i skrenuti ili sam već skrenuo a da ne znam
Kako god, ne bi imao ništa protiv, kada dođem sa mora da odem ravno na pecanje.  :stripii: 

pajdo77

Jutros malo za promjenu na bućkanje. Ove godine nisam nešto ni izlazio. Ubija me lakat mjesecima,kod doktora naravno ni čut pa mi nekako lakše zabaciti na senk i blejiti okolo nego mlatiti stalno rukom. Uglavnom od mene do prokopa jedan da stane u patiku i još tri pipanja školjke,bio senk ili bućka ja se sa poštenim somom sastat ne mogu,kad veći jedu,ima li ih tu kod mene ja pojma nemam,znam da ga nit znam nit mogu upecati trenutno

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

hranki

Loviš oko mojih pozicija :stripii:  :stripii:  :stripii:

maverick

Bliži se kraj ljeta i moje omiljeno vrijeme za smuđa...nikom se neda ozbiljno ganjati ga tokom večeri...noći...a meni top...obično krene presitan bucov a zavrsi jednom mršavom za galeriju 80...

pajdo77

Ja se ne mogu natjerati da krenem na vodu u koje doba noći. Imam problem sa spavanjem pa ne pamtim kada sam se zadnji puta ustao poslije 2-3 ujutro dakle mogao bi teoretski svako veče na vodu. Jednostavno mi se ne kreće u mrak na vodu. Ako odem za dana mogu ostati cjelu noć ali da krećem u koje gluho doba noći to je jako teško kod mene.

maverick

Ja krenem oko 6-7 navecer tako da to pozicija koje me zanimaju stignem po danu...pogledam vodu...kontra tokove...otprilike ocjenim di ću sve isprobati i krenem redom...nekad ostanem dva sata a nekad 6-7...uglavnom ovisi da li i kako radim ujutro

maverick

pajdo77

DJ17

Pajdo ti i ja mozemo napravit neki akvarij sa nasim "velikim" ulovima  :toothy12: