Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

Davor i 6 Gosti pregledava ovu temu.

Garofeeder

Probije ga ko kirnerom. Al treba posten sus, ne smijes imati mehanicki sat na ruci, stane  :toothy12:

Ne znam kako bih opisao rad tog stapa, jako osjetljiv vrh ali kad potegnes kao da se ukruti, nesto sto nemam na slicnom (7-32) Hearty Riseu. Umaranje fantazija, kao da radi cijelom duzinom.

Mislio sam da imas nesto slicno?

SMT

Ma zezam se malo... :hi:

Imam par komada, uvek!

Samo udri... prava roba

No

Vrijeme je čudo, svi ga imaju i svima nedostaje.

Opet sam bio na vodi i trošio, četiri dana bez limita

Jutra maglovita, prohladna, ostatak dana sunčan i ugodan.

Na obalama, na granama, dominacija okera.

Lišće opada

Dolazi zima

Lovio sam šarane

Da ne zamaram sa detaljima, ovo je vrijeme kada šarane lovim poput revolveraša.Sjedim u čamcu naget nad štapovima i u svakom trenu spreman kontrirati.
Voda se hladi i oni su sporiji, mirniji.
Na najmanje titranje se nakostriješim i kontriram kada to titranje postane potez, sitan, mal ali ujednačen.
Pomicanje štapa za koje bi 90 % ribiča garantiralo kako je u pitanju bijela riba i 90 % ljudi koji bi pogriješili.
Nevjerojatan postotak
Bude promašaja ali bude i šarana

Otišao sam na pecanje bez lijekova za alergije  :uf:
Curio sam na sve strane ali boravak na vodi u čamcu vrijedi i više od toga.

Ostalo sve klasika, buđenje u 5, čaj, rakija i razlaz do ručka.
Uvečer pečena riba i pokoja čaša crnog vina.
Dan za danom, šta reći nego- ljepota, radost.

Ubiremo lijepe dane i slažemo ih u sjećanje kao što vjeverice spremaju orahe za hladnu zimu.

Nadam se još jednom šaranskom ribolovu ako vrijeme dozvoli, nadam se i ribolovu smuđa po hladnim zimskim danima ako zdravlje dozvoli.
I ako zdravlje ne dozvoli, poneki dan ćemo ukrasti  :stripii:

pajdo77

Jučer malo feeder u kvartu. Bjela uzima ko blesava,većinom je to podust.Bilo je 20-ak komada. Deverika nula bodova.Muči me to što nikako dobiti mrenu.Par ciljanih izlazaka na nju i niti jednu nisam dobio.Hrana sa kojekakvim dodatcima,od mamaca sir,salama,crv i ni da pipne.To mi se skoro nije desilo.Dani su dobri za izlaske pa dok je tako pokušat ćemo dobiti koju.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

DJ17

Sedi u rupe di pecas Soma, kisna glista i tu su trenutno Mrene...

pajdo77

Drava ravna ko tepsija,nema tu rupa. Jedino da ju sam iskopam.Znam ja mjesta gdje ju tražim i dobijam godinama al ove godine ćorak.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

DJ17

Ok, ne sumnjam ja u tvoje iskustvo, znam ja da si ti stari vuk al kazem ti da ove godine(ovi dana) se nije javljala na njenim klasicnim pozicijama vec se javlja na Somovskim mestima i najbolje uzima kisnu glistu...

Mifla

Proslu subotu dobio mrenu na vertikalu u nekih 4m vode, danas dobio jednu na jig u 2.5m.
...proslu subotu bolena na vertikalu u 9m dubine :eek: , veliki somovi raubali cijelo jutro, imao sam dva od nekih 30-40kg, al cudne sam srece pa pukne di netreba
...danas dvije stuke, mali smudarak, dva griza smuda i ta mrena. Zanimljivo je dok je magla  :takoje:

SMT

Ustanem danas, kafa, mentalno razgibavanje, sve lagano... napolju magla ne zurim... Dodjoh na Marinu, spremio glavOnjare

Samo dve vrste i tri gramaze... 10-15-20g..

Hocu da krenem... Kljuc okrenem, op opp, vergla... ne pali... Drugi put jos gore... Treci put nikako... Crkla Yamaha tj akumulator...

Dodje ovaj lepotan i konstatovasmo obojica, " muda od labuda"...

Idi kupuj akumulator, taman da zamenim, kad ono kleme ne odgovaraju... pali Yamahu na kanap od sidra, upali odmah..  rizik mi tako ici...

Zovi drugara, da uzmem rezervni camac... i tako i bi... izgubih 2h sigurno na Yamahu... krenem sa tajmenom i 20 ks niz vodu, deluje mi nikad stici... ali prividno je to, stigne se.. 

Zima dolazi, maglustina, a smudj ko to zna gde moze biti... meni voda kao bunar deluje, a ja kao da sam prvi put na pecanju, pravi spoj... setim se kako sam lepo stuke dobijao na pesku po ovom vodostaju i krenem malo da cacakam... Malo malo, pa sa peska izvadim precvikanu strunu... jedno 3-4 puta... naravno, ja to radim bez sajle... tako i prodjem.. posle vise nisam dobijao šansu...

Vrti se, okreci se, menjaj mesta, ruke mokre, hladno... zimsko pecanje pocinje, a vec mi ga je onako, dosta... uglavnom nadjem neke sitne i presitne ribe... To moje trazenje je, žaliBoževremena...

Vidim ja da nema nista od toga, resih da malo cekam... uspeo sam se voljom izboriti za neke udarce... ovaj jedan, kako proguta tu glavOnjaru, strasno... samo osetis preko strune,da jednostavno "svira" dok otresa glavom levo- desno...
Ja bih mozda i promasio jer sam se "uspavao" ali taj Satori ne prasta... ali bice reci i o njemu...

No

Citat: Mifla  u Studeni 09, 2024, 17:56:54 Proslu subotu dobio mrenu na vertikalu u nekih 4m vode, danas dobio jednu na jig u 2.5m.
...proslu subotu bolena na vertikalu u 9m dubine :eek: , veliki somovi raubali cijelo jutro, imao sam dva od nekih 30-40kg, al cudne sam srece pa pukne di netreba
...danas dvije stuke, mali smudarak, dva griza smuda i ta mrena. Zanimljivo je dok je magla  :takoje:

Somovi isto na vertikalu?

Mifla

Klasicni jig, oba na relaxov ohio

mossi

Bili i mi, ali osim onih muda od Labuda.. ništa.
Zaista nije za pohvalu ali obišli smo jedno 6-7 baš dobrih i različitih pozicija (kamen, prelaz, pesak, panjevi) i bacali smo sve osim glavinjara. Baš onako loš dan u dobrom društvu.

Bilo je puno ljudi na vodi, puno ih je radilo vertikalu, a veći deo je već na prvi pogled to "radio".

Bilo je i smuđaraka od 20cm na stacionarno pecanje..

Tako da ćevapi posle smrzavanja su bili prava stvar. Zima tek počinje, a bilo je i dobrih dana. Prosek je za sada ok. Smudj, smudj, kulen, som, kajsija... Labud.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ossa

Cestitam Jovo, svaka cast na fanatizmu.  :hi:
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Danas smudj nije bio predemet mog interesovanja... Poucen jucerasnjim iskustvom, nabavio sam sajlicu... Isplovio Tajmenom i Hondicom, iščesio rame paleci je na poteznicu... Dnevna destinacija, pesak sprudovi, u potragu za nekom šarenom i dugačkom štukom... kazu drugi da su to krupne ribe, te sto cvikaju predvez... Sanjam jednu takvu... Bio sam uporan, bio sam strpljiv, trajalo je to i trajalo, par sati... Rezultata nije bilo... kao da zna da sam imao sajlicu ... A sajlica, ne duza od 10 cm i kopče koju bi riba od kilo otvorila...  :hi:
Nista, odustao sam... Opcija je bila da idem pricekati smudja ili da se zabavim... izabrao sam ovo drugo, sasvim slucajno... Setim se da sam u novembru uvek lepo lovio bucove kad sam hteo... iz 5-6 zabaca,  zakacim tolstolobik 7-8 kg, nesportski naravno za rep i dobih voznjicu lepu, stap se savija prati, masinka zvizdi... To je sve u redu ali mi taj tolstolobik odvratan...trazi meredovo po tudjem camcu... nece ni da spadne... jbg, sta cu mu ja... Pridje pozanik, prihvati ga i odnese ga, zavrsice negde u sniclama... Nije mi zao!

Nastavih dalje bacati... pravo sportski... pocinje, jedan za drugim... na neko srednje brzo motanje tik ispod povrsine vode, bez spustanja na dno... ide za varalicom i udara dok ga ne upecas.. resih stvarno da se dobro zabavim... odvrnuh dril do kraja, rekoh sebi bez kontre... tako i bi, sami se upecavaju i driluju... luda riba... ne veliki komadi ali im se broja ne zna... radi na mahove, po 10-15 min, pa na toliko stane...

Bilo je akcije, bilo je dobrog pecanja... nije me nijedan "probo" kroz dlan...glavOnjare, naravno...Svi borci plivaju i dalje...

Garofeeder

Sjeo na spic flosovanog camca i sat vremena radio lepezu kasikom po dunavcu, uhvatio slinav nos...

Severac je duvo ladan al ja imam u serpici perkelta s pilecim krilcima i zganaca od prekjuce, izlijecit cu ja taj nos...